SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!

Glasgruppen arbetar med förädling och distribution av glas
Från och med den 16 november är man fossilfri i den egna verksamheten med tillverkningsanläggningar som drivs på grön el och fordon som körs på el eller biobränslen.

På 3 år har Glasgruppen reducerat sitt klimatavtryck i scope 1 och 2* med 95% och gått från 579 ton CO2 utsläpp till 33 ton per år. Nästa år beräknar man hamna under 17 ton.

”Klimatförändringarna är allvarliga och berör oss alla. Som en av de stora glasförädlarna i Sverige vill vi ta vårt ansvar och bidra till en bättre och mer hållbar framtid”, säger Stina Wollenius, Ordförande för Glasgruppen.

Glasgruppens klimatstrategi bygger nu vidare på att så långt det är möjligt reducera utsläppen i Scope 3**. Man arbetar med att kartlägga och minska utsläpp från sina inköp och att hjälpa sina kunder att göra upplysta val genom att föreslå lösningar som minimerar klimatavtrycket och genom att redovisa klimatpåverkan i deras projekt.

”Eftersom scope 3 sägs utgöra upp till 90-95% av utsläppen krävs nära samarbete med kunder och leverantörer för att uppnå långsiktig och storskalig förändring”, kommenterar Magnus Palm, Hållbarhetsansvarig på Glasgruppen.

*Scope 1 avser direkta utsläpp från egna eller kontrollerade källor. Scope 2 är indirekta utsläpp som uppstår vid produktion av inköpt energi och värme.

**Scope 3 är indirekta utsläpp som uppstår i värdekedjan, både uppströms och nedströms (till exempel köpta varor och tjänster/kapitalvaror/transport).

Läs mer om Glasgruppens hållbarhetsarbete och definition av fossilfrihet på www.glasgruppen.se/hallbarhet

För ytterligare information, vänligen kontakta: Stina Wollenius, 08-504 100 88, stina.wollenius@glasgruppen.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode