MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svensktillverkade Woolpower växer

I slutet av 2019 fick Woolpower besked om att de vunnit flera större upphandlingar i Europa.
Woolpower har sedan början av 1970-talet tillverkat tekniskt högkvalitativa ullunderställ i den egna fabriken i Östersund. De nya upphandlingarna innebär att företaget nu behöver investera i fler maskiner och anställa 30 nya medarbetare.

Under 2018 slutlevererade Woolpower ett antal stora nationella och internationella upphandlingsavtal. Då det tog längre tid än beräknat innan de nya upphandlingarna publicerades tvingades företaget dra ner sin kapacitet under 2019. Det innebar att 25 medarbetare fick sluta.

- Vi såg att det fanns ett fortsatt stort behov av högkvalitativa och tekniska underställ. De upphandlingar som vi trodde skulle komma under 2018 hade tyvärr inte kommit i början av 2019. Det ledde till att vi tvingades vi agera för att fortsätta vara ett långsiktigt och lönsamt företag, säger Linus Flodin, VD på Woolpower.

De långa upphandlingsprocesserna är nu över och på Woolpower gläds man över att återigen vunnit flera av dem. Avtalen sträcker sig mellan 4 och 7 år framåt. Anledningen till att Woolpower tar hem så många stora affärer handlar om att plaggen är tekniskt avancerade där isolerförmåga, slitstyrka och tvättbarhet är tongivande.

- Våra kunder har höga krav som vi kan uppfylla. Det är ett gott betyg både på vårt långsiktiga arbete med kvalitet och miljö men också vårt arbetssätt med tillverkning i Sverige och egenkontroll av varje enskilt sytt plagg, säger Linus Flodin.
De nya avtalen kommer innebära att Woolpower återigen växer som företag.

- De flesta som slutade 2019 är redan tillbaka hos oss. Men vi kommer i närtid att behöva anställa upp emot 30 personer till, säger Linus Flodin.

Woolpower söker nu bland annat nya stickmaskinsoperatörer, beredare och sömmerskor.

Det är ingen enkel uppgift företaget har framför sig då det är en utmaning att hitta erfaren arbetskraft inom just textilproduktion i Sverige.

- Vi satsar på att hitta bra människor som vi erbjuder internutbildningar på plats i fabriken, säger Linus Flodin.

För intervjuer och mer information,
kontakta Linus Flodin, VD Woolpower
E-post: Linus@woolpower.se
Telefon: 070-358 35 5

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser