Sylog Systems – konsulter med försvarsinriktning - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sylog Systems – konsulter med försvarsinriktning

Service, pris och infrastruktur! För konsultföretaget Sylog Systems var det avgörande när de valde att flytta in i Science Park Skövde i början av februari.
Än så länge finns två medarbetare på plats i Skövde, men tanken är att företaget ska växa i lagom takt till cirka 30 personer runt om i Sverige.

Sylog är en koncern med drygt 700 anställda i Sverige, men företaget har även kontor i Norge, Danmark, Tyskland och Taiwan. Sylog Sverige grundades 2002. Sjutton år senare, 2019, startades Sylog Systems med specialist-konsulter inriktade mot Sveriges totalförsvarsmyndigheter.

Martin Dahm och Pontus Rydberg är seniora IT-konsulter med ett förflutet som officerare vid Skaraborgs Regemente P4.

– Sylog Systems är det nyaste dotterbolaget i Sylogkoncernen. Vi jobbar med systemutveckling och systemdesign för bland annat militära ledningssystem. Mycket av det som vi sitter och skriver, ritar och räknar ut monteras i Stridsfordon 90 och Stridsvagn 122 när de renoveras, samt i ledningsplatser för markförbanden, berättar Martin Dahm.

Martin och Pontus valde att avsluta sina officerskarriärer för att istället jobba på den civila marknaden. Med många års erfarenhet från olika ledningssystem så vet de vilka frågor de ska ställa till beställarna för att de ska få precis det de vill ha. En stor kund är Försvarets Materielverk, FMV.

– Det känns som att vi betalar tillbaka lite till Försvarsmakten genom att vi nu bygger ledningssystem åt dem, menar Martin.

Sylog Systems har nyligen flyttat in i Grand Open Office i Spaljén och är mycket nöjda.

– Det finns många fördelar med att sitta i Science Park Skövde. En stor fördel är närheten till goda kommunikationer och till andra företag. Det är enkelt att träffas och prata. Rätt som det är hittar vi beröringspunkter där vi kan hjälpa och stötta varandra, säger Pontus Rydberg.

– Vi kan koncentrera oss på jobbet och slipper hantera basfunktionerna, vi är servade med allt vi behöver. Datorn får vi fixa själva, men kontorsmöbler, konferensmöjligheter, städ och annat ingår i hyran. Det är också trevligt att kunna ta del av föreläsningar och allt som händer i parken. Ett bra koncept i en välkomnande miljö helt enkelt, avslutar Martin.

Kontakt
Martin Dahm
Sylog Systems
0730 92 12 66
martin.dahm@sylog.se

Pontus Rydberg
Sylog Systems
0733 31 53 31
pontus.rydberg@sylog.se

För etablering, kontakta Karolina Sahlström, tf vd Science Park Skövde, karolina.sahlstrom@scienceparkskovde.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser