SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tactile introducerar innovativa fordonsdatorer för framtidens industriella revolution

Högpresterande och tillförlitlig fordonsmonterad Panel PC för effektivisering
I dagens snabbt föränderliga tekniklandskap blir fordonsdatorer allt viktigare för att möjliggöra effektiva och säkra transporter. Som en ledande aktör inom fordonsdatorer och industriella lösningar introducerar Tactile stolt sina produkter och tjänster som kan hjälpa företag att möta utmaningarna inom dagens transport- och logistikbransch. Genom att kombinera traditionell industriell produktion med avancerade digitala teknologier, tar Tactile steget in i den fjärde industriella revolutionen, känd som Industry 4.0.

Tactile erbjuder en högpresterande och tillförlitlig fordonsmonterad Panel PC, VRM-serien, som är speciellt utformad för att klara krävande applikationer. Dessa fordonsdatorer är robusta och tåliga nog att hantera stötar, vibrationer och temperaturförändringar, vilket gör dem perfekta för användning i fordon som lastbilar, bussar och gaffeltruckar. Med en kraftfull processor och upp till 8 GB RAM kan VRM-serien hantera nästa generations program och applikationer.

En av de främsta fördelarna med Tactiles fordonsdatorer är deras anpassningsbarhet. VRM-serien kan konfigureras efter kundernas specifika behov, inklusive skärmstorlek och inbyggda moduler som WiFi, 4G, GPS och CAN. Dess slimmade design och olika monteringsalternativ gör det enkelt att montera dem som truckdatorer, i lastbilar och skåp. Dessutom är dessa datorer kompatibla med olika operativsystem och levererar oslagbar prestanda och tillförlitlighet.

Företaget har över 20 års erfarenhet inom branschen och har utvecklat mobila produkter och lösningar som uppfyller höga krav på kvalitet och hållbarhet. Tactile förstår vikten av att möta kundernas specifika behov och erbjuder skräddarsydda helhetslösningar för både stora och små kunder. Genom starka partnerskap med ledande tillverkare som DT Research och Durabook kan Tactile erbjuda ett brett utbud av fordonsdatorer du kan ha på ditt fordon från desl sitt egna varumärke men även från Durabook och DT Research som passar alla typer av verksamheter och miljöer.

Framtiden för fordonsdatorer ser ljus ut. Med den snabba teknikutvecklingen kommer fordonsdatorer att spela en allt viktigare roll för att optimera transporter. Vi kan förvänta oss att se smarta funktioner som optimerar rutter, minimerar bränsleförbrukning och ökar säkerheten för förare och passagerare. Med ökad användning av Internet of Things (IoT) och avancerad teknik inom artificiell intelligens och maskininlärning kommer fordonsdatorer att integreras i alla aspekter av transportindustrin.

Brett användningsområde för datorerna


En fordonsdator som är uppkopplad på en verksamhets system kan vara till stor nytta inom fler branscher än transportindustrin. Här är några exempel på branscher som kan dra nytta av denna teknik:

Logistik och distribution


Inom logistik- och distributionsbranschen kan en uppkopplad fordonsdator hjälpa till att effektivisera hanteringen av varor. Genom att ha direktåtkomst till verksamhetens system kan förare och logistikpersonal snabbt och enkelt få information om varor, lagersaldon, och vilka hyllor eller platser de finns på. Detta underlättar plockning, packning och leverans av varor.

Skogsbruk


Inom skogsbruket kan en uppkopplad fordonsdator vara användbar för att hantera och optimera avverkningsprocessen. Genom att vara ansluten till verksamhetens system kan man på direkten få information om vilka träd som ska avverkas och var de finns. Detta gör det möjligt att effektivisera arbetsflödet och minimera tiden och resurserna som krävs för att hugga ned träden.

Lagerhantering


Inom lagerhantering kan en fordonsdator som är uppkopplad på verksamhetens system underlätta inventering, plockning och placering av varor. Genom att ha realtidsinformation om varor och deras placering i lagret kan personalen snabbt och effektivt hitta rätt produkter och minska tiden som annars skulle ha gått åt till att leta efter dem.

E-handel och detaljhandel


Inom e-handel och detaljhandel kan en uppkopplad fordonsdator vara till nytta för att hantera och leverera beställningar. Genom att vara ansluten till verksamhetens system kan man snabbt och enkelt få information om vilka produkter som finns i lager, var de finns och vilka som ska packas för leverans. Detta kan hjälpa till att säkerställa snabbare och mer exakta leveranser till kunderna.

Dessa är bara några exempel på branscher som kan dra nytta av en fordonsdator som är uppkopplad på verksamhetens system. Generellt sett kan tekniken vara användbar i alla branscher där det finns ett behov av realtidsinformation och snabb åtkomst till verksamhetsdata för att effektivisera arbetsprocesser och optimera resursanvändningen.
Kontaktinformation
Postadress
Tryffelslingan 8
18157 Lidingö
Region
Lidingö
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556664-6344
Grundat: 2004
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Tactile Rugged Computers AB!

Tactile. Datorer som tål hårda tag.

De flesta datorer ”tål” kontor. Våra tål värme, kyla, stötar, vibrationer, fall mot hårda underlag och annat elände, som vanliga datorer inte kommer i närheten av. Om ditt företag arbetar inom transport, lager, hamn, återvinning, skog, bygg, livsmedel eller annan industri, har ni mycket att tjäna på Tactiles lösningar.

Tactile står för svensk kvalitet med egen tillverkning och kvalitetssäkring i Sverige. Ni kan göra besparingar på tusentals, för att inte säga tiotusentals kronor, jämfört med andra produkter på marknaden.

Tactile började tillverka egna truckdatorer för mer än femton år sedan. I dag utvecklar vi kompletta IT-lösningar i nära samarbete med våra kunder. Ju tuffare krav du ställer på förenkling och effektivisering desto mer har vi att erbjuda dig.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Niclas Hallstedt
08-500 014 50
Mats Greenhow
08-500 014 50
Mahdi Khoraman
+46 8 5000 14 50

Filmer

Tactiles VMR12A at Unibrew

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige