SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tegelgigant säkerställer snabbt arbete

Och optimerad ekonomi med ny lösning
Större arkitektonisk potential, snabb montering och stora möjligheter till återvinning. Enligt tegelproducenten Wienerberger är fördelarna med att välja skärmtegel många. I synnerhet nu när de lanserar ett helt nytt monteringssystem som säkerställer effektiva framsteg och god totalekonomi.

Skärmtegel präglar stadsbilden mer och mer – och med goda skäl om du frågar Wienerberger, Nordens största tegelproducent. Med lanseringen av ett nytt och effektivt monteringssystem för Urban skärmtegel slår Wienerberger ytterligare ett slag för det cirkulära byggmaterialet som kombinerar estetik och funktionalitet.

Skärmtegel, som kan användas på både tak och fasader, ger en stofflighet till byggnader och stadsrummet. Det nya monteringssystemet i aluminium passar tegelgigantens Urban skärmtegel med T-profil och borstad yta, som ger fasaden ett rent och tydligt linjespel.

Säkrar totalekonomin på större projekt
Tack vare det nya TC-clipsystemet av aluminium är det möjligt att spara både tid och pengar eftersom systemet kan monteras helt utan användning av skruvar. Detta gör lösningen perfekt för storskaligt byggande, där besparingarna är påtagliga.

För att montera skärmteglet behövs två clips per tegelplatta. Varje tegelplatta skjuts lätt upp och hålls på plats av de två clipsen, som sätts under tryck och spärrar ytterligare rörelser:
- Själva monteringen är därför väldigt enkel, snabb och effektiv – utan användning av skruvar. Detta bidrar till att säkerställa snabbt arbete och god totalekonomi, förklarar Per Ivar Ødegaard, Wienerbergers produktchef för tak- och skärmtegel i Skandinavien. Han fortsätter:

- Tack vare den enkla och snabba installationen är systemet särskilt lämpligt för större konstruktioner och höga byggnader med många oavbrutna ytor. Du kan också få en betydligt större tidsbesparing genom att välja TC-clipaluminiumsystemet.

Närmare bestämt är Urban T-skärmtegel monterad på det nya TC-clipsystemet, som består av en aluminiumprofil med tillhörande rostfria clips. Aluminiumprofilen monteras direkt på den lodräta klämlisten vilket ger det nödvändiga avståndet mellan bakvägg och skärmtegel som krävs för optimal och essentiell ventilation och utluftning.

Stöder ett cirkulärt sätt att tänka
Urban skärmtegel är återanvändbart eftersom tegelplattorna hängs upp utan användning av murbruk. Därför kan både skärmteglet och aluminiumsystemet tas ner igen och monteras på en ny fasad.

- Produkten passar in i ett cirkulärt och hållbart sätt att tänka, vilket vi upplever är ett växande intresse på landets många ritkontor, säger Per Ivar Ødegaard avslutningsvis om det nya monteringssystemet som är enklare att planera och montera.

För ytterligare information, kontakta:
Signe Steffensen | Content- and Campaign Manager, Egernsund Wienerberger | T +45 8140 3918 | E-mail: Signe.Steffensen@egernsund.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Clemondo ställer ut på AutomässanEn mässa i hållbarhetens teckenNya testkablar från StäubliSvenska Väderstad väljer IFS Framtiden för mobilitet med elfordon
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB