MÅNDAG 24 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektion

TEKONF AB på Frösön i Jämtland tillhandahåller allt inom teknisk konfektion.
De kan bistå kunderna från idéstadiet till färdig lönsam produkt. Kunderna är främst svenska industrikunder inom försvars- eller verkstadsindustrin, men bolaget exporterar även inom EU.

Sittdynor och kapell till fordon är några av produkterna. Flera anställda jobbar med industrisömnad och man har investerat en hel del i det senaste inom tillskärning och högfrekvent svetsning av plastvävar. I produktionen används PVC-vävar, cellplaster och gummidukar till industrikunder. Företaget tillverkar mycket åt försvarssidan med Saab, Hägglunds och FMV som stora kunder. I Jämtlands län finns också Engcon, Woolpower och Jonsson & Paulsson Industri på kundsidan och framöver bedöms ökade försvarsanslag stärka läget för TEKONF.

-Det är en kombination av industri och hantverk i våra produkter. Vi har haft väldigt positiv utvecklingen senaste åren och jag ser stora möjligheter, säger Göran Wärdell, vd för TEKONF.

Bolaget har 17 anställda med flera nationaliteter och blandade åldrar och kön. Företaget når nästan 20 miljoner i omsättning i år och tillväxttakten har varit cirka 30 procent i omsättningsökning per år.

-Tälttillverkaren Hilleberg är en av våra stora kunder. Vi skär och stansar varje år ut en miljon detaljer till deras tält.

Dessutom köper Skistar skyddsmadrasser från TEKONF för att använda runt stolpar som skydd för de som eventuellt hamnar snett i backarna, säger Göran Wärdell.

Nu genomför TEKONF investeringar i produktionsutrustning samt utökar till större lokalyta, som de inviger den 29 november. Norrlandsfonden är med i finansieringen.

-Ägare och ledning har visat prov på utomordentlig förmåga att utveckla verksamheten. Nu tar bolaget ett nästa steg som innebär att såväl lokaler som produktionsutrustning kan matcha den efterfrågan man möter. Det känns bra att vi på Norrlandsfonden kan medverka till denna tillväxt, säger Inga-Lena Wahlstedt, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:
Göran Wärdell, VD
goran.wardell@tekonf.se
063-685 65 01
070-185 65 01

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
Ny katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från Oilquick
Annonser