SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tele2 får pris för transparent klimatredovisning

Bäst på Stockholm OMX Large Cap
Vartannat år sedan 2014 har 2050 Consulting undersökt hur transparenta storbolagen på Stockholmsbörsen är i redovisningen av sitt klimatarbete i sin så kallade transparensindexrapport.
I år toppas listan av Tele2 som har klättrat hela 66 placeringar sedan förra rapporten (2020).

I granskningen ingick 133 bolag på Stockholms OMX Large Cap och några av de nyckelfaktorer som krävdes för att få höga poäng var bland annat att man redovisar sina växthusgasutsläpp transparent samt att utsläpp i Scope 3, det vill säga i värdekedjan, inkluderas i både redovisning och målsättning.

- Vi ser att våra viktigaste intressenter som exempelvis våra kunder, i allt större utsträckning kräver djupgående och mer detaljerad information om vårt hållbarhetsarbete. Vi vill vara ledande inom vårt klimatarbete, och jag är därför mycket glad att den transparens som vi eftersträvar i vår klimatrapportering är så högt rankad, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

Rapporten fastslår även att hela 80 procent av de undersökta bolagen har antagit någon form av klimatmål, men endast 62 procent har satt mål som omfattar utsläpp i Scope 3. Tele2's klimatmål som omfattar hela värdekedjan är granskade och godkända av Science-Based Targets initiative (SBTi), och är ett bevis på ett konkret och trovärdigt klimatarbete.

- Tydlighet och transparens i företagens hållbarhetsarbete blir allt mer strategiskt. De som inte tar det på allvar riskerar att tappa kunder, investerare och medarbetare. Att Tele2 kniper förstaplatsen är ett kvitto på ett framgångsrikt systematiskt arbete med att sätta mål i enlighet med vetenskapen och enligt en konkret färdplan för var och hur utsläppen ska minskas, säger Markus Ekelund, vd på 2050.

Fakta om poängsättningen:
Nyckelfaktorer för att få höga poäng innefattar bland annat att man redovisar sina GHG-utsläpp transparent samt att utsläpp i Scope 3 inkluderas i både redovisning och målsättning. Utöver detta får de som särskiljer sig i toppen också poäng för att de har åtagit sig att sätta mål i linje med vetenskapen via SBTi samt att de är TCFD-supportrar och/eller följer TCFD:s rekommendationer i sin rapportering.

Så många bolag ingick i underlaget för granskningen
2022 - 133 företag
2020 – 100 företag
2018 – 97 företag
2016 – 79 företag
2014- 69 företag

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Hallstan, Head of External Communications, Tel: +46 761 15 38 30
Stefan Billing, Head of Investor Relations, Tel: +46 701 66 33 10

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Innovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagbergNytt bolag i Tempcon GroupGranitors hissverksamhet säljs till MVI
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!