SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Teleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningen

En teleskoplastare är den ultimata maskinen för en skidanläggning. Den klarar branta sluttningar, höga lyfthöjder och tar sig fram lika smidigt sommar som vinter.
– Mångsidigheten och smidigheten var avgörande för oss, berättar Niclas Ohlslöf, fastighet- och sportchef på Ramundbergets skidanläggning som investerat i en Merlo MF 40.9CS.

Den första snön har just fallit i Ramundberget första veckan i september och inom kort ska anläggningens Merlo MF 40.9CS få på sina kedjeförsedda vinterdäck. Maskinen används för ett stort antal arbetsuppgifter på skidanläggningen, allt från att lyfta upp personal i personkorg för att serva skidliftar och lyktstolpar till att bära material upp för fjället och ploga snö.

– Mångsidigheten var bland det viktigaste för oss. Det är svårt att ta sig fram med maskiner på våra branta sluttningar och trånga ytor så vi behövde en smidig maskin med bra kapacitet och det har vi hittat i Merlo MF 40.9 CS, fortsätter Niclas Ohlslöf.

Under sommaren har det byggts cykelleder på fjället och stora mängder grus har behövt transport. Med hjälp av en traktorkärra har Merlon dragit upp 8 ton grus samtidigt som den burit 3 ton i skopa 300 höjdmeter upp för fjället. Med trepunktslyften har den också använts med en slaghack för att klippa gräs på ruffen på anläggningens golfbana.

I mars i år levererades maskinen, men redan i december förra året fick Ramundberget en lånemaskin från AB Hüllert Maskin.

– Det var en Merlo 50.8-modell och den räckte inte riktigt till. Nio meters räckvidd passar oss bra, den hade gärna fått nå ett par meter till men ska man ha den räckvidden blir maskinen för stor istället. Vi klarar av att göra underhållsarbete på höga höjder på ett säkert och godkänt sätt, säger Niclas Ohlslöf.

Merlon har ersatt både en JCB409 som användes för att ta sig fram på de trånga ytorna och den större Volvo L60 som användes på större ytor.

– Både motormässigt och kapacitetsmässigt är den jämförbar med vår större hjullastare. Vi valde att göra oss av med båda hjullastare och satsa fullt ut på teleskoplastaren. Skulle vi behöva en hjullastare vid något tillfälle kan vi hyra in en istället, säger Niclas Ohlslöf.

Maskinen har lockat intresse från andra skidanläggningar i trakten och redan efter en kort tids körning var Ramundbergs maskinförare idel positiva.

– Vi har verkligen hittat rätt maskin i Merlo MF40.9CS för våra behov, säger Niclas Ohlslöf.

– Dessutom är den grön och matchar vår nya hybridpistmaskin. Hållbarhet har under många år varit viktigt för Ramundberget och även om hjullastaren vi använde var från 2018 så känns det bra att vi har en maskin som uppfyller de senaste miljökraven.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308
Kontaktinformation
Postadress
Box 173
53423 Vara
Besöksadress
Torg­gatan 56, 534 23 Vara
53423 Vara
Region
Vara
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556469-7711
Grundat: 1945
Anställda: 17
Välkommen till Hüllert Maskin!

Det gedigna företaget från Vara som erbjuder teleskoplastare i toppklass. Med multiverktyg för otaliga användningsområden får du en maskin som lyfter vilken verksamhet som helst. Dessutom får du komfort och sikt som gör det till en fröjd att jobba med din Merlo. Men framförallt medföljer bästa tänkbara support och service i köpet. Så har det varit sedan starten 1945. Upptäck Hüllert du också.

Vi ser stor potential för teleskoplastare på den svenska marknaden. Många maskinägare väljer av tradition fortfarande den konventionella hjullastaren, redskapsbäraren, trucken, kranen eller traktorn för sin materialhantering. Vårt mål är att de kunder som investerar i en teleskoplastare från Merlo, ny eller begagnad, ska hitta fler användningsområden för sin maskin och på så sätt skapa fler affärsmöjligheter.

Kort sagt, med en Merlo så ökar användningsgraden och lönsamheten. Våra kunders bästa är också det bästa för oss. Utöver ovanstående så är vårt mål att leverera marknadens bästa kundresa. Med en service och eftermarknad i världsklass, är vi noga med att våra kunder ska få den bästa upplevelsen med oss!

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Merlo, Italien (Generalagent)
Merlo är en italiensk maskintillverkare som bland annat producerar teleskoplastare i fabriken i Cuneo. Läs mer om Merlo på www.merlo.com.

Kontakter

Andreas Tagesson
VD
0512-30 00 33
Jakob Burge
Säljare Västra Götaland/Halland/Dalsland
070-193 73 20
Karl-Fredrik Bengtsson
Säljare Skaraborg/Södra Stockholm/Östergötland
0701937310
Robbie Wessel
Säljare norra Stockholm
0701937314
Klas Vangen
Säljare Värmland/Dalarna
0708399209
Peter Sjöström
Säljare Norrbotten/Västerbotten
0707279100
Hannah Svanung
0701937308
Thomas Larsson
Säljare Vara/Försäljningsansvarig
0512300032

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Tvättning av fasad med Roto

Tvättning av fasad med Roto
Merlo TF35.7
Merlo Roto med Romastor
Merlo P40.17 Plus med Karl-Fredrik

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-10
Ny branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
2021-09-09
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
2021-09-08
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
2021-09-07
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro CMM-laserskanning 70 % snabbare inspektion och ultrahög noggrannhetSkanska tecknar nytt rikstäckande avtal med AhlsellVägservice centralen i Norden AB InvesterarABB moderniserar schweizisk pappersmaskin som modell för energieffektivitetInvestera i innovation och säkra ditt företags konkurrensfördelarSkyddande luftrenare från KärcherDana Lim stärker personal­styrkan och storsatsar på svenska industrinEldriven Mercedes-Benz G-Klass på vägHORSCH och Swedish Agro satsar på gemensam Roadshow för att visa årets nyheter5G router för proffsEaton och Microsoft hjälper datacenter minska koldioxidutsläppen och förbättra systemstabilitetenSverige får fortsatt skattebefrielse för flytande biodrivmedel
2021-09-06
Borret som blivit en legend – 20 år med A002Styrka och säkerhet förankras med rostfria komponenterVolvo EW160E - Henriks blå drömmaskinEtt upplyftande samarbeteVertiv presenterar lösningar när utrymmeskrisen slår till i datacentretScanStar till Boxon för briljant förpackningslösningDuni Group först i världen med biogasol i pappersproduktionen Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobotMicroGroup rekryterar i en spännande branschBara tre av tio småföretagare har en hållbarhetsplanNytt smidigt eldrivet arbetsfordon ser dagens ljus - PRO Litium CarrierFrån konsultaffär till mjukvarubolagMareld lanserar frostade ledslingor som är skonsammare för ögonen Samarbetet mellan Maskin Väst och Söderberg & Haak återupptas
2021-09-03
Kabel efter dina behovSvenskt, innovativt och hållbartHüllert Maskin ser fram emot att träffa kunder på Entreprenad LiveElmässan Stockholm arrangeras den 19-20 oktober 2022