LÖRDAG 29 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

tesa närmar sig kunderna

Antalet anställda hos tesa Nordic ökade förra året med 30%.
Utvecklingen är en del i strategien att komma närmare kunderna.

Som ett led i strategien att komma närmare sina kunder i Norden har den tyska tapegiganten tesa under 2017 etablerat lokala team med försäljare, och utökat servicen till kunderna i de nordiska länderna. Det har lett till att antalet anställda hos tesa Nordic har har gått från 46 till 60 medarbetare: en ökning med 30%.

"Under 2017 har vi intensifierat vårt fokus på den direkta kontakten med kunderna, bland annat genom tätare besök hos våra kunder, och genom att bredda den service vi erbjuder. Det är både i förhållande till vårt professionella segment och i förhållande till gör-det- själv-segmentet, som framöver kommer att få mera uppmärksamhet," förklarar Country Manager Michael Bothe från tesa Nordic.

Det har bland skett genom att tesa använt mycket tid på kunskapsdelning och utbildning av försäljare på byggmarknader. För att på så sätt göra dem bättre rustade till att ge kunderna råd om tesas produkter. Det har dels handlat om teknisk produktkunskap, och dels kunskap om hur tesas produkter kan uppfylla kundernas behov.

För att bättre anpassa sig efter kundernas behov krävs en djupare förståelse av marknaden.

"För att anpassa våra produkter och kampanjer till våra kunder är det viktigt av vi förstår marknaden. Det har gett vårt team av försäljare, som utbildar försäljningspersonalen hos våra återförsäljare, ett starkare fundament. Det är dem som står i frontlinjen och har direktkontakten med slutanvändarna, så det är en viktig parameter för vår framgång att deras kunskap om våra produkter är så bra som möjligt. Samtidigt investerar vi i marknadsdata," säger Michael Bothe.

Den utökade uppmärksamheten på slutanvändarna ledde till att tesa under 2017 köpte företaget nie wieder bohren (aldrig mera borra), som tillverkar borrfria lösningar till badrum. Deras patenterade monteringsteknik tillåter användaren att, på några få minuter, montera upp till 20 kg på alla typer av ytor som finns i ett badrum. Utan att borra ett enda hål!

Det är avgörande för tesa att lyssna till marknaden och att vara nära våra kunder.

"Vi lever av att uppfylla våra kunders behov och det bästa sätt vi kan göra det på är genom att lyssna. Så det gör vi," avslutar Michael Bothe.

Annemarie Rasmussen
Nordic Product Manager
annemarie.rasmussen@tesa.com
+45 27 79 32 37

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-24
Nästa steg i Axel Johnsons satsning på solenergiNytt samarbete skapar jobb som rensar haven från 100 000 ton plastErgofast introducerar en ny uppgraderad isolerspikpistolNy stackläggare hos Norditek
2020-02-21
Industritorget.se har tecknat ett nytt avtal med Easyfairs Scandinavia Svenska flygbolaget BRA punktligast i världen 2019Fortsatt stor efterfrågan på EnergiingenjörerSvenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.Parker lanserar SensoControl ServiceJunior Här byggs skogsmaskin­bolagets nya superfabrikIdrifttagning central skärvätskereningsanläggningVD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk
Annonser