SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tibnor förenklar och förnyar sitt affärssystem

En investering för framtiden
Stålleverantören Tibnor är mitt inne i en stor uppgradering av sitt affärsstöd. Genom att standardisera på en rad olika molnlösningar från SAP vill man bli ännu mer effektiva och snabbare få ut miljövänliga produkter på marknaden. Men målet är också att locka yngre medarbetare med hjälp av ett modernare system.

– Det är oerhört viktigt för oss att komma in i den nya molnbaserade världen och använda ett webbaserat användargränssnitt som SAP Fiori. Nu får vi en teknisk plattform som vi kan lämna vidare till nästa generation, säger Dag Åselius, CIO på Tibnor.

Tibnor vill fortsätta att växa i Sverige och Norden genom att effektivisera sina processer och system. Då kan man växa med befintlig personal och kostnadsstruktur. I satsningen ingår i första hand SAP Marketing Cloud, RISE with SAP, SAP Analytics Cloud och SAP Sales Cloud.

Under ytan får Tibnor ett helt nytt maskineri och användarna kommer att möta SAP Fiori, ett webbaserat användargränssnitt som skiljer sig enormt mot det gamla som är mer teckenorienterat.

– För de yngre som vuxit upp i den digitala världen är det en självklarhet att kunna klicka på appar för att genomföra saker. Vi märker att det blir svårare med inlärningen och frustrerande för dem när de måste trycka 30 gånger för att göra något, förklarar Emma Mattisson, logistik- och produktionschef på Tibnor i Sverige.

Tibnor är en ledande leverantör av stål och metaller i Norden och Baltikum. Bolaget har cirka 1 100 medarbetare och är ett dotterbolag till SSAB. Huvudkontoret ligger i Solna och företaget har också verksamhet i Finland, Danmark, Norge, Estland, Lettland och Litauen.

Klicka här för att se en video om hur Tibnor går till molnet med SAP.

För mer information, kontakta:
Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Mikael Westmark
Presskontakt, Westmark Information
+46 707 339810
mikael@westmark.se
Kontaktinformation
Postadress
Sundbybergs­vägen 1
17173 Solna
Besöksadress
Sundbybergs­vägen 1
17173 Solna
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556004-4447
Grundat: 1976
Anställda: 1000
Välkommen till Tibnor AB

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål, metaller och bearbetningstjänster. Vi drivs av att göra skillnad för alla våra kunder. För vi, precis som de, måste arbeta hårdare, smartare och bättre för att hävda oss i den globala konkurrensen. Som en modern distributör av stål och metaller förstår vi att vår roll sträcker sig längre än till själva leveransen. Vi gör skillnad!

Tibnor har säljkontor, lager och bearbetningsanläggningar i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Baltikum. Vårt huvudkontor ligger i Solna utanför Stockholm. Varje land har lokala ledningsgrupper med god kännedom om sina respektive marknader. Inköp och lagerstyrning, parts business, IT, marknadsföring, kommunikation och HR sköts centralt. I Sverige finns även våra dotterbolag som verkar under eget varumärke.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001 – QS 9000 – SS-EN 1090-1:2009

Kontakter

Tobias Frelsöy
Chef för marknadsföring och kommunikation
010-484 00 00

Filmer

The story of Tibnor

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!