SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillkännager “NVIDIA AI Computing by HPE”

Påskynda den industriella revolutionen inom generativ AI
Den nya uppställningen innehåller den första nyckelfärdiga privata molnbaserade AI-lösningen i sitt slag, inklusive hållbar accelererad databehandling med fullständiga livscykeltjänster för att effektivera tiden till värde med AI.

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) och NVIDIA tillkännagav idag NVIDIA AI Computing by HPE, som är en portfölj med samutvecklade AI-lösningar och gemensamma marknadsintegrationer som gör det möjligt för företag att påskynda införandet av generativ AI.

Bland portföljens viktigaste erbjudanden finns HPE Private Cloud AI, en helt ny lösning som ger den hittills djupaste integrationen av NVIDIA AI-databehandling, nätverk och programvara med HPE:s AI-lagring, databehandling och HPE GreenLake. Erbjudandet gör det möjligt för företag av alla storlekar att få en energieffektiv, snabb och flexibel väg mot att hållbart utveckla och distribuera generativa AI-applikationer. HPE Private Cloud AI drivs av nya OpsRamp AI copilot, som hjälper IT-verksamheten att förbättra arbetsbelastningar och effektivitet. HPE Private Cloud AI inkluderar självbetjäning med fullständig livscykelhantering och finns tillgänglig i fyra rätt dimensionerade konfigurationer för att stödja ett brett utbud av AI-arbetsbelastningar och användningsfall.

Alla NVIDIA AI Computing by HPE-erbjudanden och tjänster kommer att finnas tillgängliga genom en gemensam marknadsföringsstrategi, som omfattar säljteam och kanalpartner, utbildning och ett globalt nätverk av systemintegratörer – inklusive Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS och Wipro – som kan hjälpa företag i en mängd olika branscher att köra komplexa AI-arbetsbelastningar.

NVIDIA AI Computing by HPE tillkännagavs under HPE Discover 2024 av VD och koncernchef Antonio Neri, som fick sällskap av NVIDIA:s grundare och koncernchef Jensen Huang. NVIDIA AI Computing by HPE markerar utvidgningen av ett partnerskap som pågått i decennier och återspeglar det betydande engagemanget i tid och resurser från båda företag.

”Generativ AI har en enorm potential för företagstransformation, men komplexiteten i fragmenterad AI-teknik innehåller för många risker och hinder som hindrar storskalig företagsanvändning och kan äventyra ett företags mest värdefulla tillgång – dess proprietära data”, sade Antonio Neri. ”För att frigöra den enorma potentialen hos generativ AI i företag har HPE och NVIDIA tillsammans utvecklat ett nyckelfärdigt privat moln för AI, som gör det möjligt för företag att fokusera sina resurser på att utveckla nya AI-användningsfall som kan öka produktiviteten och frigöra nya intäktsströmmar.”

”Generativ AI och accelererad databehandling driver en grundläggande omvandling när varje bransch tävlar om att ansluta sig till den industriella revolutionen”, sade Jensen Huang. ”Aldrig tidigare har NVIDIA och HPE integrerat våra respektive tekniker så djupt. Genom att kombinera hela NVIDIA AI computing stack tillsammans med HPE:s privata molnteknik utrustar vi företagskunder och AI-proffs med den senaste mest avancerade datainfrastrukturen och tjänster för att vidga gränserna för AI.”

HPE och NVIDIA har tillsammans utvecklat Private Cloud AI-portföljen
HPE Private Cloud AI levererar en unik, molnbaserad upplevelse för att påskynda innovation och avkastning på investeringar, samtidigt som man hanterar företagsrisk från AI. Lösningen erbjuder:
• Stöd för inferens, tuning och RAG AI-arbetsbelastningar som använder egenutvecklade data.
• Företagskontroll för krav på datasekretess, säkerhet, transparens och styrning.
• Molnupplevelse med ITOps- och AIOps-funktioner för ökad produktivitet.
• Snabb väg till flexibel konsumtion för att möta framtida AI-möjligheter och tillväxt.

Samlad programvarustack för AI och data i HPE Private Cloud AI
Grunden för AI- och dataprogramvarustacken börjar med NVIDIA AI Enterprise-plattformen, som inkluderar mikrotjänster med NVIDIA NIM™-inferens.

NVIDIA AI Enterprise accelererar datavetenskapliga pipelines och effektiviserar utveckling och driftsättning av produktionsklassade copiloter och andra GenAI-applikationer. NVIDIA NIM ingår i NVIDIA AI Enterprise och levererar lättanvända mikrotjänster för optimerad inferens av AI-modeller, vilket ger en smidig övergång från prototyp till säker driftsättning av AI-modeller.

Som komplement till NVIDIA AI Enterprise och NVIDIA NIM levererar HPE AI Essentials en körklar uppsättning kurerade AI- och datafundamentverktyg med en enhetlig kontrollpanel, som ger anpassningsbara lösningar, löpande företagssupport och betrodda AI-tjänster, såsom data- och modellefterlevnad och utbyggbara funktioner, som säkerställer att pipelines är i överensstämmelse, förklarbara och reproducerbara under hela AI-livscykeln.

För att leverera optimal prestanda för AI- och dataprogramvarustacken levererar HPE Private Cloud AI en helt integrerad AI-infrastrukturstack, som inkluderar NVIDIA Spectrum-X™ Ethernet Networking, HPE GreenLake för fillagring och HPE ProLiant-servrar med stöd för NVIDIA L40S, NVIDIA H100 NVL Tensor Core GPU:er och NVIDIA GH200 NVL2-plattformen.

Molnupplevelse som möjliggörs av HPE GreenLake
HPE Private Cloud AI erbjuder en molnupplevelse med självbetjäning som möjliggörs av HPE GreenLake. Genom en plattformsbaserad kontrollpanel tillhandahåller HPE GreenLake hanterbarhet och observerbarhet för att automatisera, orkestrera och hantera slutpunkter, arbetsbelastningar och data i hybridmiljöer. Detta inkluderar hållbarhetsmätningar för arbetsbelastningar och slutpunkter.

HPE GreenLake och OpsRamp AI-infrastrukturens observerbarhet och copolit-assistent
OpsRamp IT är integrerat i HPE GreenLake för att leverera observerbarhet och AIOps till alla HPE-produkter och tjänster. OpsRamp tillhandahåller nu observerbarhet för hela NVIDIA Accelererad Computing-stacken, inklusive NVIDIA NIM- och AI-programvara, NVIDIA Tensor Core GPU:er och AI-kluster samt NVIDIA Quantum InfiniBand och NVIDIA Spectrum Ethernet-switchar. IT-administratörer kan få insikter för att identifiera anomalier och övervaka sin AI-infrastruktur och arbetsbelastningar i hybridmiljöer med flera moln.
Den nya OpsRamp copilot-assistenten använder NVIDIA:s accelererade dataplattform för att analysera stora datamängder för insikter med en konversationsassistent, vilket ökar produktiviteten för drifthantering. OpsRamp kommer också att integreras med CrowdStrike API:er, så att kunder kan se en enhetlig servicekartvy av endpoint-säkerhet över hela sin infrastruktur och applikationer.

Accelererar tid till värde med AI – utökat samarbete med globala systemintegratörer
För att påskynda tiden till värde för företag att utveckla branschfokuserade AI-lösningar och användningsfall med tydliga affärsmodeller, tillkännagav Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS och WIPRO sitt stöd för NVIDIA AI Computer by HPE-portföljen och HPE Private Cloud AI, som en del av deras strategiska AI-lösningar och tjänster.

HPE lägger till stöd för NVIDIA:s senaste GPU:er, CPU:er och Superchip
• HPE Cray XD670 stöder åtta NVIDIA H200 NVL Censor Core GPU:er för LLM-byggare
• HPE ProLiant DL384 Gen12-servrar med NVIDIA GH200 NVL2 för LLM-konsumenter som använder större modeller eller RAG.
• HPE ProLiant DL380a Gen12-serverstöd för upp till åtta NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU:er för LLM-användare som vill ha flexibilitet för att skala sina GenAI-arbetsbelastningar
• HPE kommer att vara snabb till marknaden för att stödja NVIDIA GB200 NVL72 / NVL2, liksom de nya arkitekturerna NVIDIA Blackwell, NVIDIA Rubin och NVIDIA Vera.

Fillagring med hög densitet certifierad för NVIDIA DGX BasePOD- och NVIDIA OVX-system
HPE GreenLake for File Storage har uppnått NVIDIA DGX BasePOD-certifiering och NVIDIA OVX™-lagringsvalidering, vilket ger kunderna en beprövad fillagringslösning för företag för att påskynda AI, GenAI och GPU-intensiva arbetsbelastningar i stor skala. HPE kommer att vara en time-to-market-partner i kommande certifieringsprogram för NVIDIA:s referensarkitektur för lagring.

Tillgänglighet
• HPE Private Cloud AI förväntas vara allmänt tillgänglig under hösten 2024.
• HPE ProLiant DL380a Gen12-servrar med NVIDIA H200 NVL Tensor Core GPU:er förväntas vara allmänt tillgängliga under hösten 2024.
• HPE ProLiant GL384 Gen12-servrar med dubbla GH200 NVL förväntas vara allmänt tillgängliga under hösten 2024.
• HPE Cray XD670-servrar med NVIDIA H200 NVL förväntas vara allmänt tillgängliga under sommaren 2024.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige