Tillväxten fortsätter för Dachser Nordic - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillväxten fortsätter för Dachser Nordic

Dachser Nordic-koncernen sätter 2019 än en gång ett omsättningsrekord med 1,79 miljarder kronor.
Den familjeägda logistikleverantören fullföljer därmed sin svit med mycket positiva årsredovisningar och redovisar en vinst före skatt för Nordic på 73,4 miljoner kronor – en ökning med 13 procent.

”Vi fortsätter på den positiva kurva där Dachser Nordic har befunnit sig under senaste åren och behåller den tillväxttrend som vi har byggt upp. Totalt sett uppfyller bokslutet för 2019 alla våra förväntningar. Även om ingen kunde ha förutsett den speciella situation som vi befinner oss i just nu bildar resultatet för 2019 en stabil grund som vi hoppas kunna bygga vidare på under 2020”, säger René Sidor, Managing Director för Dachser Nordic. ”Vi har följt den strategi som vi redan har etablerat och framför allt har vi stärkt vår marknadsposition inom vår kärnverksamhet – styckegodsdistribution i Europa. Dessutom har vi gjort goda framsteg på väg vårt mål att bli den föredragna samlastningspartnern”, säger René Sidor.

Årsredovisningen för 2019 visar generellt en ökad omsättning för samtliga tre dotterbolag inom Dachser Nordic: Dachser Denmark A/S, Dachser Norway AS och Dachser Sweden AB. Det norska dotterbolaget uppvisade den största tillväxten och både intäkter och resultat ökade avsevärt. Med en ökning på drygt 27 procent från 18,1 miljoner NOK under 2018 till drygt 23,1 miljoner NOK under 2019 och en samtidig förstärkning av organisationen är Dachser Norway väl rustat inför framtiden.

”I Norge fortsätter vi den positiva trend vi har byggt upp under de senaste åren. Under 2019 har vi fokuserat på att stärka organisationen och vidareutveckla kompetenser genom utbildning och kurser”, säger René Sidor. ”Resultatet i Norge återspeglar att vi fortsätter att stärka vår marknadsposition på den norska marknaden. Vi följer vår planerade strategi och vi utvecklas lönsamt och med förnuft – och, inte minst, organiskt. Vi har också stärkt vårt fokus på mer miljövänliga transportlösningar i Norge och i början av året slöt vi ett ”Business for Climate”-avtal med Oslo kommun,” säger René Sidor.

I maj 2019 öppnade Dachser Sweden en ny sjö- och flygtransportdivision i Göteborg – Dachsers första svenska filial inom detta segment. Den är bland annat ett resultat av att vinsten för det svenska dotterbolaget fyrdubblades under 2018.

”Under 2018 fyrdubblades vinsten för Dachser Sweden, men öppnandet av vårt nya kontor för sjö- och flygfrakt påverkar resultatet för 2019 och vi måste räkna med att det tar lite tid att få fotfäste på den svenska marknaden för sjö- och flygtransportlösningar”, förklarar René Sidor. ”Vi har ändå uppnått ett bra resultat och har lyckats behålla den lönsamma tillväxt vi byggt upp. Vi har fortsatt att fokusera på att utveckla vår kärnprodukt och vi har stärkt vår position på den svenska marknaden avsevärt.”

Trots en kraftig omsättningsökning uppnådde DACHSER Denmark en svag vinst före skatt på 26,5 miljoner kronor (19,0 mn DKK), vilket ska jämföras med en vinst på drygt 29 miljoner kronor (20,8 mn DKK) 2018. Det beror på en förändrad kostnadsstruktur som är ett led i en framtidssäkring – en förändring som kommer att gynna företaget i framtiden.

”Som ett familjeägt logistikföretag står vi för stabilitet och tillförlitlighet – också i kristider”, säger René Sidor. ”Även om den globala ekonomin just nu försvagas lyckades Dachser-koncernen fortsätta sin tillväxt under 2019. Vi befinner oss i en global kris och har varit tvungna att aktivera vår krishanteringsplan. Därför måste vi, i likhet med många andra företag, omvärdera våra mål för 2020. Vårt nätverk bedriver dock normal verksamhet och även om volymerna just nu minskar behåller vi våra dagliga avgångar i hela Europa. Vi genomför planeringen för våra totala volymer på ett sådant sätt att vi fortsatt lever upp till våra servicekrav och transittider. Vi kommer att fortsätta att vara en stabil och pålitlig partner för våra kunder och servicepartners”, säger René Sidor.

Den familjeägda logistikleverantören ser optimistiskt på 2020, även om det kommer att bli ett år som i hög grad definieras av krisen.

”Vi fokuserar på att erbjuda våra kunder kvalitet och en hög servicenivå. Därför vet jag med säkerhet att detta fantastiska resultat beror på våra 475 medarbetare i Norden”, säger René Sidor. ”Vi fortsätter vårt arbete för att bli den föredragna logistikpartnern i Norden inom vår kärnverksamhet – samlastningsdistribution i Europa. Vi har kommit långt under 2019 – och vi kommer att fortsätta på samma kurs.”

Du hittar mer information om Dachser på www.dachser.se

Maria Andersen - maria.andersen@dachser.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser