SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Toppmodern datahall i Varberg

Serverhall erbjuder säker och pålitlig datalagring
Vår serverhall i Varberg representerar den senaste teknologin inom datacenterinfrastruktur. Den är konstruerad för att säkerställa maximal driftsäkerhet och tillgänglighet. För företag som värderar att ha kontroll över sin information hela vägen. Nu höjer vi kapaciteten och välkomnar fler organisationer att förvara sin data hos oss.

Redundant infrastruktur för maximal säkerhet.
Vår serverhall är utrustad med redundant fiber, vilket garanterar oavbruten internetanslutning även vid eventuella nätverksstörningar. Redundant elförsörjning säkerställer att våra system fortsätter att fungera även vid strömavbrott, tack vare våra dubbla kraftkällor och reservaggregat. För att hålla servermiljön optimal, har vi även redundant kylning som upprätthåller rätt temperatur och luftkvalitet dygnet runt.

24/7 övervakning och direktkoppling till Räddningstjänsten.
Säkerheten i vår serverhall är av högsta prioritet. Vi har en övervakning som sker dygnet runt, vilket gör att vi kan upptäcka och hantera eventuella problem omedelbart. Dessutom har vi en direktkoppling till räddningstjänsten, vilket innebär prioriterad hjälp.

Tillgång och flexibilitet för våra kunder.
Vår serverhall är öppen för verksamhet 24/7, vilket innebär att våra rackkunder alltid har tillgång till sina system. Detta är särskilt viktigt för företag och organisationer som behöver ha tillgång till sin data och sina tjänster utan avbrott.

Colocation och fysiska rum
Vi erbjuder premium colocation. Helrack, halvrack eller enstaka units. Vi kan även bygga rum med fysiskt avskilda rack åt kunder med större behov. Vi erbjuder också tjänsten "remote hands", där vi kan vara behjälpliga med våra tekniker för såväl installation som fysisk felsökning m.m.

Brett spektrum av tjänster och kunder.
Bland våra kunder återfinns kommuner, andra operatörer, större företag och IT-konsulter, vilket vittnar om vår förmåga att erbjuda pålitliga och flexibla lösningar som passar olika typer av verksamheter.

Data stannar i Sverige
En av de viktigaste aspekterna av vår serverhall är dess placering i Varberg, Sverige. Detta innebär att all data som lagras hos oss stannar inom landet, vilket är en betydande fördel för kunder som är angelägna om datasuveränitet och integritet.

Hållbarhet
Varma gångar i en datahall är en metod där serverrack placeras så att den heta luften från servrarnas baksidor riktas mot en central gång. Denna teknik erbjuder flera hållbarhetsfördelar. Genom att separera varma och kalla luftflöden minskar behovet av överdriven kylning, vilket leder till bättre temperaturkontroll och mindre energiförbrukning. När kylsystemet fungerar effektivare minskar energiförbrukningen, vilket leder till lägre driftkostnader och ett minskat koldioxidavtryck. Dessutom minskar stabilare temperaturer risken för överhettning och andra temperaturrelaterade problem, vilket kan förlänga livslängden för serverutrustningen och minska behovet av frekvent byte av komponenter. Varma gångar bidrar till en mer energieffektiv och hållbar drift av datahallar, vilket är fördelaktigt både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Sammanfattningsvis, vår serverhall i Varberg kombinerar toppmodern teknologi med hög säkerhet och flexibilitet, vilket gör den till ett idealiskt val för företag och organisationer som värdesätter driftsäkerhet och dataskydd. Vi är stolta över att kunna erbjuda en så robust och pålitlig lösning för våra kunders IT-behov.

Vill ditt företag bedriva verksamhet i vår datahall?
Kontakta Christian Carlstein för mer information:
christian@mediateknik.net

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige