SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Traktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att öka

Under det senaste året har traktorer för över 200 miljoner sålts på Klaravik och allt fler lantbrukare skördar framgångar på auktionsplattformen.
Numera finns flera tusen lantbrukare registrerade som säljare. Filip Eriksson i Flen är en i raden av vana Klaravikanvändare.
– Det är smidigt och sparar mig mycket tid.

Filip Eriksson har sålt en både en äldre grävmaskin (Åkerman) och lantbruksobjekt på Klaravik det senaste året.

– Det är väldigt smidigt. Allt rullar liksom på utan krångel. Magnus (Eriksson, auktionsmäklaren i Filips distrikt, red anm) kommer ut till mig på gården och fotar, filmar och dokumenterar. Sedan rullar auktionen igång utan att min arbetsinsats behöver vara så stor. Det är stor skillnad jämfört med när jag sålt på egen hand, och spar mig mycket tid, konstaterar Filip Eriksson.

Över 3000 lant- och skogsbruksföretag

Lantbruk är en av Klaraviks största nischer, och numera har över 3000 lantbruks- och skogsbruksföretag sålt på Klaravik.

– Lantbrukare är vana att sälja på auktion, även om den inte varit digital tidigare. Men att köpa och sälja på auktion har den här målgruppen gjort sedan urminnes tider egentligen. Att det är online har dessutom fungerat alldeles ypperligt under det senaste året, med tanke på det rådande läget, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik, och fortsätter:

– Vi vill att det ska vara både smidigt och tryggt. Även om det inte är några fysiska visningar ska man ha på fötterna som köpare, med bilder och även rörligt filmmaterial på högre värderade objekt.

Mix av nyare och äldre återbruk

Och på tal om högre värderade objekt. Ibland kommer det traktorer med det lilla extra på auktion. I vintras såldes exempelvis en Volvo BM 814 för rekordsumman 602 000 kronor, och för bara några dagar sedan auktionerades en annan BM-traktor för 572 000 kronor.

– Det är superkul med speciella och eftertraktade traktorer, definitivt. Men för oss är bredden viktig. Det ska finnas något intressant för alla! Oavsett om du letar gammalt, nyare, billigt eller lite dyrare. Oavsett var i Sverige du befinner dig säger Carita Nero.

Hela Sverige inkluderar föga förvånande även sörmländska Flen, där Filip Eriksson, snart har nya försäljningar på gång.

– Vi kommer fortsätta att använda Klaravik. Förutom att det är smidigt och trevligt när Magnus kommer hit vet jag också att jag når ut till många intresserade på samma gång, utan att jag behöver hantera budgivningen själv. Det är rätt avstressande i sig, avslutar han.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 100
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt.

Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Att handla på Klaravik

Att handla på Klaravik
Bilsemestern - En film från Klaravik
Klaravik - marknadsplatsen för begagnade maskiner sedan 2015

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-09
Norrlands coolaste butik öppnar inom kortCecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolagScanvo gör stororder av DAF lastbilarUltramodern atomiserings­enhet invigdPrisvärd nyhet för rengöring av bilsäten och mattor!Michelin presenterar ett än mer hållbart MC-däck
2022-05-06
Möt EdmoLift på Elmia i Jönköping 10-13 majHans Fransson om Dig AssistMobil Slangservice i SälenNivågivare med Bluetooth Schneider Electric lanserar Wiser uppkopplad brandvarnareMajoriteten delar med sig av lösenord till streamingtjänsterJSB etablerar sig i UppsalaCisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk
2022-05-05
Specialtillverkade fjäders­printar i elektriska snöfordonFiltrera skärvätskor och spånor!Rekordstora orders genererar nya arbetstillfällenSwecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talangerIndustrin ökar sina invest­eringar i energieffektivitetSchaublin väljer SMTC för Sverige, Norge och Finland.NCC gör markanläggnings­arbeten för Bergsbyns företagspark Nytt samarbete mellan Svensk Plaståtervinning och BorealisSchunk öppnar högteknologiskt robotlabb Paper Province tar täten i den gröna omställningenDen första träbaserade lagerlådan i bioplastBosch gör ett framgångsrikt 2021Ny skonsam justerskruv minskar materialspilletComactiva stärker sitt erbjudande
2022-05-04
Swecon förvärvar hyres­bolaget Kewab RentalEldrivet kraftpaket med ISO-fästenDen smarta fabrikens säkerhetsbrytareDS Smith väljer ABB för uppgradering av automationssystem NCC väljer produkter från Xella Rätt maskin till rätt produktNew wireless laser tracker automation system from HexagonNytändning för mobilt boendeBesök Laser Machining inc. på mässanRysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin Tullhanteringen förändras under 2022 Zeppelin lanserar hjulgräv­maskiner under eget namnAgenda Grafen lanserasBona inleder samarbete med Bower
2022-05-03
Välja en värmebeständig plastVoltcraft presenterar nytt laboratorie­nätaggregatVi kan levereraSchneider Electric lanserar nytt ramverk för hållbara datacenterWallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona Skogforsk styr skotare via 5Gengcon lanserar tredje generationens tiltrotatorGoodyear lanserar POWERLOAD®Maskinia och Renta Maskinuthyrning i stort samarbeteLänge leve mässor Ny version av ISO 28000Omfattande uppdateringar bakom ny liftserie från GMGPrata automation och cobotar på Elmia AutomationAutoexperten genomför återigen regionmässor runt om i landetGARO lanserar historisk dosa i ny tappningYamaha Motors första uppkopplade fordon i EuropaNy spelare bland laddboxar
2022-05-02
Reducera onödigt slitage och underhålls­kostnader genom att skydda utrustningenAhlsell ökar tillgängligheten med dygnet-runt-öppet