LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Traktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att öka

Under det senaste året har traktorer för över 200 miljoner sålts på Klaravik och allt fler lantbrukare skördar framgångar på auktionsplattformen.
Numera finns flera tusen lantbrukare registrerade som säljare. Filip Eriksson i Flen är en i raden av vana Klaravikanvändare.
– Det är smidigt och sparar mig mycket tid.

Filip Eriksson har sålt en både en äldre grävmaskin (Åkerman) och lantbruksobjekt på Klaravik det senaste året.

– Det är väldigt smidigt. Allt rullar liksom på utan krångel. Magnus (Eriksson, auktionsmäklaren i Filips distrikt, red anm) kommer ut till mig på gården och fotar, filmar och dokumenterar. Sedan rullar auktionen igång utan att min arbetsinsats behöver vara så stor. Det är stor skillnad jämfört med när jag sålt på egen hand, och spar mig mycket tid, konstaterar Filip Eriksson.

Över 3000 lant- och skogsbruksföretag

Lantbruk är en av Klaraviks största nischer, och numera har över 3000 lantbruks- och skogsbruksföretag sålt på Klaravik.

– Lantbrukare är vana att sälja på auktion, även om den inte varit digital tidigare. Men att köpa och sälja på auktion har den här målgruppen gjort sedan urminnes tider egentligen. Att det är online har dessutom fungerat alldeles ypperligt under det senaste året, med tanke på det rådande läget, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik, och fortsätter:

– Vi vill att det ska vara både smidigt och tryggt. Även om det inte är några fysiska visningar ska man ha på fötterna som köpare, med bilder och även rörligt filmmaterial på högre värderade objekt.

Mix av nyare och äldre återbruk

Och på tal om högre värderade objekt. Ibland kommer det traktorer med det lilla extra på auktion. I vintras såldes exempelvis en Volvo BM 814 för rekordsumman 602 000 kronor, och för bara några dagar sedan auktionerades en annan BM-traktor för 572 000 kronor.

– Det är superkul med speciella och eftertraktade traktorer, definitivt. Men för oss är bredden viktig. Det ska finnas något intressant för alla! Oavsett om du letar gammalt, nyare, billigt eller lite dyrare. Oavsett var i Sverige du befinner dig säger Carita Nero.

Hela Sverige inkluderar föga förvånande även sörmländska Flen, där Filip Eriksson, snart har nya försäljningar på gång.

– Vi kommer fortsätta att använda Klaravik. Förutom att det är smidigt och trevligt när Magnus kommer hit vet jag också att jag når ut till många intresserade på samma gång, utan att jag behöver hantera budgivningen själv. Det är rätt avstressande i sig, avslutar han.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Orgnr:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 100
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt.

Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Att handla på Klaravik

Att handla på Klaravik
Bilsemestern - En film från Klaravik
Klaravik - marknadsplatsen för begagnade maskiner sedan 2015

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser