MÅNDAG 14 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Två acceleratorprogram i Västernorrland ska locka startups från hela Sverige och världen

Den 1 mars öppnar ansökan till Forest Business Accelerator 2021.
I den femte omgången av programmet har startups från hela världen möjlighet att söka. Parallellt startar dessutom en helt ny nationell acceleratorsatsning för startups med lösningar för framtidens industri – i Future Industry Accelerator.

-Vi vet att Västernorrland är en region med goda förutsättningar för att utveckla lösningar och innovationer med skoglig koppling. Erbjudandet är unikt och vi tror att det lockar startups även utanför Sveriges gränser, säger Pelle Berglund, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare för Forest Business Accelerator.

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan BizMaker, SCA, IBM och RISE Processum. Startupbolagen som antas till det intensiva sju månaders programmet ska ha identifierat skogen som ett marknadsområde eller ha en innovation med koppling till skogen som resurs.

De tidigare omgångarna av programmet har resulterat i flera framgångsrika affärer och samarbeten för deltagarna. Cirkulära lösningar för livsmedelsproduktion, AI-teknik för förbättring av skogsindustrins produktion och nya produkter för minskad klimatpåverkan är några av de lösningar som utvecklats i programmet.

-Vi ser fram emot att se vad årets internationella utlysning kan generera. Tidigare omgångar har lett till flera goda samarbeten som gynnat både startupbolagen och skogsindustrins utveckling, säger Magnus Viström, innovationschef på SCA.

Den metod som Forest Business Accelerator baseras på är framgångsrik och möjliggör för deltagarna att göra en snabb tillväxtresa och lansera på internationell marknad.

Nu kompletteras programutbudet med ytterligare en accelerator för att utveckla framtidens industri. Future Industry Accelerator är ett samarbete mellan BizMaker, Bosch Rexroth, BAE Systems Hägglunds, IBM och Industrifonden. I den nya satsningen platsar innovationer som gör industrin mer effektiv och hållbar.

-Svensk industri står inför utmaningar till följd av digitaliseringens utvecklingstakt. Genom att korsbefrukta traditionell industri med innovativa startups kan vi utveckla nya lösningar och effektivisera befintliga processer och arbetsmetoder. På så sätt möter vi industrins utmaningar samtidigt som fler affärsmöjligheter skapas, säger Johan Vestberg, affärsrådgivare på BizMaker och projektledare för Future Industry Accelerator.

Genom acceleratorprogrammen får deltagarna möjlighet att verifiera och utveckla sina lösningar i samarbete med branschledande företag och industrier. De får även tillgång till branschexpertis, digitala plattformar, testanläggningar samt möjlighet att möta potentiella kunder och partners.

- Vi vill bidra med vår expertis inom industrin och dess processer. Vi ser stor potential i att jobba nära nytänkande startups för att tillsammans utveckla en hållbar och konkurrenskraftig industrisektor, säger Johan Spångberg, verkstadschef på Bosch Rexroth Mellansel.

Utlysningarna öppnar den 1 mars och pågår till den 9 april 2021.

Läs mer om Forest Business Accelerator
Läs mer om Future Industry Accelerator

Josefin Jaén Nilsson
Kommunikationschef
josefin.jaen@bizmaker.se
070 719 49 63

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic ABFantasi och gedigna material möts när Lisebergs upplevelsehotell växer framNu startar Sveriges modernaste fyllnings­anläggning för köldmediaNy VD för XL-BYGG Lundgrens i KalmarRabbalshede Kraft och Solkompaniet erbjuder investeringsfri solel
2021-05-27
SMC gillar IO-LinkIndustrilås expanderar i FrankrikeVäderstad köper USA-baserade AGCO-AMITY JV LLC. Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företagKRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i NorgeBosch lanserar ny ergonomisk kap-/geringssåg i BITURBO-serienDet fortsätter uppåt!Arevo släpper världens första 3D-printade elsparkcykel – helt i kolfiberkomposit
Annonser