SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tydlighet vid installations­märkning

Därför är det så viktigt
Vid elinstallation i offentliga byggnader krävs tydlig märkning. Särskilt viktigt är det vid installationer i sjukhusmiljö. Där krävs färgkoder för olika typer av last och standarden kan skilja sig mellan olika regioner. Med en egen etikettskrivare blir märkningsarbetet lätt att hantera, då användaren lätt byter mellan olika material och färger för utskrift av märkning.

Färgkoder vid viktig och mycket viktig last


På ett sjukhus får det inte finnas några tveksamheter kring vilken krets som får brytas och vilken som försörjer livsviktig utrustning. Därför använder man sig av färgkoder på kablar och uttag, så som vit märkning för normal last, grönt för viktig last och brunt för mycket viktig last. FLEXIMARK® Cablelabel TFL är kabelmärkning särskilt framtagen för IP20 till IP40-miljöer, med de vanligast förekommande färgkoderna för sjukhusmiljöer. Den kompletteras med uttagsetiketter utformade för vanligt förekommande uttag som Schneider CYB och Schneider Exact och liknande. Dessa etiketter finns både som självhäftande och utan adhesiv för att fylla olika behov.

Underlätta hanteringen


Under ett större projekt där olika etapper färdigställs varefter är det smidigt att ha en eller flera etikettskrivare på plats för att korta ledtiderna i märkningsprocessen. En och samma termotransferskrivare klarar av utskrift av all typ av märkning på rulle, vilket gör att användaren endast behöver byta materialet. Den användarvänliga programvaran FLEXIMARK® Software gör det lätt att få utskriften korrekt och hålla reda på olika projekt. I många fall har installatören en fullständig förteckning över all installation som ska märkas, men ibland flyttas ett uttag under installationens gång och behöver då märkas om. Då är det snabbt åtgärdat tack vare skrivaren och etikettmaterialet på plats.

Leverantör av helhetslösning för installationsmärkning


Hos leverantören Fleximark AB finner du ett brett sortiment av installationsmärkning för byggnader och särskilt framtagna produkter för exempelvis sjukhus. I deras webshop kan du smidigt och tryggt beställa din märkning för byggnationsprojekt.
Kontaktinformation
Postadress
Kungshags­vägen 9
61135 Nyköping
Region
Nyköping
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556113-5848
Grundat: 1978
Anställda: 15
Fleximark AB är ett svenskt företag som startades 1978. Fleximark ska utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja märksystem för att tillgodose marknadens behov av kabel-, part- och komponentmärkning. Fleximark levererar även programvara och hårdvara till kunder för egen utskrift av märkning.

Fleximark AB ska sträva efter att utmärka sig som en av de bästa aktörerna på marknaden. Detta innebär att kunderna ska uppfatta bolaget som den plats där man erhåller kvalitativa produkter, erkänt god service och framför allt en bred kompetens inom vårt område märksystem.

Genom nära samarbete med kunder och slutanvändare har vi kunskap om användningsområden och materialegenskaper. FLEXIMARK® Märksysterm är därmed anpassade att klara de tuffaste krav och påfrestningar i såväl skyddade innemiljöer som tuffa utemiljöer.

Fleximark AB tillhör den tyska koncernen LAPP, som är en av världens ledande leverantörer av högkvalitativ kabel och kabeltillbehör. Fleximark AB är koncernens produktionsbolag för FLEXIMARK® Märksystem och förser marknaden med märksystem.

FLEXIMARK® Märksystem levereras till kunder i hela världen genom Fleximark AB, LAPP och återförsäljare. Fleximarks huvudkontor, produktionsanläggning, lager och logistikcenter ligger i Nyköping.

Filer

ISO 14001ISO 9001ISO 50001

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 50001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Linnea Glasberg
Marknad
0155-777 98
Linnea Ringman
Teamleader sälj & marknad
0155-777 97

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN