FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathantering

Satsningar på hållbar och hälsosam arbetsmiljö krävs
Prognoserna pekar på att fler kommer att har längre yrkesliv framöver. Då är det av allra högsta vikt att företagen satsar på en hållbar och hälsosam arbetsmiljö utan ergonomiska risker och förslitningsskador. Fördelarna för företagen att satsa på en miljösmart och säker arbetsplats med fräschare tänk är många, särskilt om ny arbetskraft ska rekryteras eller befintlig bevaras.

Transporter inom företaget är en av de största farorna vid hantering av fat. Felaktig hantering kan leda till allvarliga miljö- och hälsorisker: Tippning eller fall av ett fat resulterar snabbt i skador eller i okontrollerade utsläpp. Dessutom utsätts de anställda för stora fysiska belastningar genom att manuellt transportera, lyfta eller tippa fat.

Med fokus på arbetsmiljö utvecklar DENIOS-ingenjörer utrustning för säker och ergonomisk fathantering. Med anpassad arbetsutrustning minskar riskerna vid intern fathantering. Nedan finner du 5 effektiva hjälpmedel för en säker och ergonomisk fathantering.

1.Fatrullare
Den lilla universella transportutrustningen
Fatrullare består av en stabil golvplattform med hjul. De möjliggör enkel manövrering av stående fat på arbetsplatsen samt transport över korta avstånd. Tack vare deras lätta, utrymmesbesparande design och deras exceptionella manövrerbarhet är fatrullare också idealiska för användning i områden där utrymmet är begränsat.

Modeller:
• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Med dragstång för en mer bekväm transport
• Med lutningsfunktion, t.ex. för tömning av fatet med pump
• Tillverkad av rostfritt stål, speciellt för livsmedels- eller läkemedelssektorn
• Med integrerat droppbricka (PE eller stål)
• Elektriskt avledande modell för användning i ex-zoner

2. Fatkärra
Säker transport med betydligt mindre ansträngning
Med en Fatkärra kan tunga fat transporteras över långa avstånd med betydligt mindre ansträngning. Med integrerad transportsäkerhet (till exempel i form av ett bälte eller en kedja) säkerställs ett säkert grepp. Vissa modeller erbjuder ytterligare praktiska funktioner, t.ex. uppsamlingsanordningar för spill.

Modeller:
• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liter fat)
• Gummerade däck för transport på jämna underlag och luftfyllda däck för transport på ojämna ytor.
• Med lutningsfunktion, t.ex. för tömning av fatet med pump
• Med lutningsfunktion och stabilitet, t.ex. för fyllning från liggande fat
• Med möjlighet att lasta av på uppsamlingskärl (För modeller med max. 365 mm kärlhöjd)
• Elektriskt avledande modeller för användning i ex-zoner


3. Fattång och krok
Lyft av fat på svåråtkomliga platser
Särskilda situationer, t.ex. lastning av ett räddningsfat eller specifik lyftning av ett fat från den bakre raden kräver speciell fathanteringsutrustning Här hittar du Fattång och fatkrok. De består av robust stål eller flexibla kedjekonstruktioner enkelt kan anslutas till trucken.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Modeller för stående eller liggande fat

4. Trucktillbehör för fathantering
Motordriven transport över långa avstånd
Fat behöver ofta transporteras över långa avstånd och utomhus?.Men du vill helst undvika att investera i en helt ny maskin. Inga problem! Med praktiska trucktillbehör för fathantering, kan fat lyftas upp och transporteras säkert.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Greifer, die den gleichzeitigen Transport von 2 Fässern ermöglichen und so den Umschlag verdoppeln
• Elektriskt avledande modeller för användning i ex-zoner
• Speciella fatvändare, som tillåter lutning av fat för avtappning eller för liggande förvaring.
• Modell som möjliggör doserad fattömning från valfri höjd samt enkel manövrering och användning från förarplatsen.
• Fattång för kontrollerad vändning av fatet och avtappning

5. Fatlyft
Lasta fat på pallar, uppsamlingskärl och hyllor problemfritt
Fatlyftar är effektiva hjälpmedel för lastning av t.ex. Euro-pallar, uppsamlingskärl eller hyllor. Den kraftsparande tekniken ger exakta lyft och sänkningar av fatet. Integrerade hjul säkerställer god manövrerbarhet och möjliggör också transport över kortare avstånd.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Modeller med speciell fatvändare, som gör det möjligt att tippa fatet för avtappning eller för horisontell förvaring erbjuds
• Olika konstruktions- och lyfthöjder för olika applikationer
• Olika justerbara chassivarianter som kan köras över pallar alternativt under eller vinkla runt hörn.
• Batteridrivna modeller för att lyfta och sänka utan manuell ansträngning (optimal ergonomi för frekvent användning)
• ATEX certiifierade modeller för användning i ex-zoner

För fler modeller besök www.denios.se

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till oss. Vi hjälper dig gärna! Tel: 036- 39 56 60 eller mejla info@denios.se
Kontaktinformation
Postadress
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Besöksadress
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556613-7930
Grundat: 1986
Anställda: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 30 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Kontakter

Elina Pöyliö
Marknad
036-39 56 60

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser