SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

UNFCCC och Qlik samarbetar

Mot klimatkrisen med datadriven analys
Dataanalysföretaget Qlik® utökar sitt partnerskap med United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). Samarbetet syftar till att förbättra UNFCCC:s förmåga att påskynda klimatförhandlingarna och möjliggöra ett större fokus på åtgärder baserade på data. Med hjälp av Qliks avancerade lösningar för dataintegration, analys och AI kommer UNFCCC att bättre kunna hantera stora globala datamängder för att hjälpa länder att öka ambitionen i sina klimatpolicyer och strategier.

Qliks teknik kommer att hantera och förena enorma mängder globala data, som ofta varierar i kvalitet och sammanhang över gränserna. Denna strategi kommer att hjälpa UNFCCC att förbättra sina analysmetoder, vilket möjliggör bättre rapportering för meningsfulla och praktiska klimatpolitiska åtgärder. Partnerskapet öppnar dörren för framtida utforskningar av AI och ostrukturerade data för att förbättra förståelsen för klimatkrisen.

Detta samarbete kommer att utnyttja Qliks avancerade lösningar för dataintegrering, analys och AI för att stödja UNFCCC:s klimatinitiativ genom följande åtgärder:

Dataintegrering: Qliks applikationer kommer att kombineras med UNFCCC:s datasystem, vilket ger en enhetlig plattform för dataåtkomst och analys.

Offentliga instrumentpaneler: Utveckling av interaktiva instrumentpaneler för att presentera transparenta och korrekta klimatdata för allmänheten.

Kapacitetsuppbyggnad: Tillhandahålla kurser för UNFCCC-personal för att förbättra datakunskaper och användning av Qlik-produkter.

AI-integration: Kontinuerlig AI- och kapacitetsanalys kommer att integreras i UNFCCC:s analysapplikationer.

– Samarbetet med Qlik gör det möjligt för oss att ta betydande steg i våra klimatåtgärder genom att utnyttja avancerad dataintegrering och AI-funktioner. Detta samarbete gör det möjligt för oss att genomföra mer omedelbara, datainformerande åtgärder och bättre förstå vår diplomati, politiska och klimatdata. Vi är särskilt glada över att utforska AI:s potential att analysera data av alla slag, inklusive ostrukturerade data. Qliks fokus på data- och analysgrunder gör dem till en idealisk partner för att utnyttja AI:s potential, säger Joaquim Barris, datavetare vid UNFCCC.
Qliks integration kommer att förbättra UNFCCC:s förmåga att standardisera olika datakällor, vilket underlättar en mer sammanhängande och omfattande klimatpolitik. Partnerskapet kommer också att introducera toppmoderna AI-verktyg för kontinuerlig analys, vilket möjliggör snabbare svarstider och mer precisa beslut.

– Vi är hedrade över att få stödja UNFCCC i deras uppdrag att bekämpa klimatförändringar. Genom att integrera våra data- och AI-lösningar syftar vi till att ge UNFCCC de verktyg som behövs för att hjälpa länder att genomföra effektiva och snabba klimatpolitiska åtgärder. Vårt fokus på dataintegritet och konkreta resultat överensstämmer perfekt med UNFCCC:s mål, och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete som driver meningsfulla klimatåtgärder, säger Julie Kae, VP, Sustainability and DEIB, Executive Director of Qlik.org.

Framöver syftar Qlik-UNFCCC-partnerskapet till att ständigt utvecklas genom att integrera avancerad AI, analys och datateknik för att hantera nya klimatutmaningar. Framtida projekt kommer att utforska innovativa användningsområden för ostrukturerade data och ytterligare förbättra aktuell klimatanalys. Detta samarbete förväntas leda till betydande framsteg inom den globala klimatpolitiken och åtgärderna, vilket förstärker vikten av dataunderbyggda beslut.

Mer information om Qliks AI-lösningar finns här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VDNordens största kollegium
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity