ONSDAG 14 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Uppfyller ditt företag försäkringskraven hos ditt försäkringsbolag?

Enligt statik 2020 uppfyller inte 60 % av företagare sitt försäkringskrav som leder till uteblivna ersättningar vid skada.
Är du en av dem?
Generellt skaffar man sig företagsförsäkring för att skydda sin verksamhet vid skadehändelse och tänker inte mer på det tills skadan är skedd.

Vid skador kontaktar en skadeinspektör er för att kolla vad som har hänt samt tar in så mycket information som möjligt som: Bilder, Reparationskostnader, Inköpsfakturor, Underlag som tyder på att ni har uppfyllt Försäkringskraven enligt Skyddsklass samt Larmklass som har ställts mot er.


Vad menar vi med att 60% uppfyller inte kraven?
Vid skadehändelse kommer ni behöva lämna intyg från ert säkerhetsföretag där det visar att Skyddsklass samt Larmklass uppfylls, annars kan er ersättning utebli helt.

Exempel?
Vad kund har för krav att uppfylla enligt försäkringsbrev hos länsförsäkringar.

Skyddsklass 2 som säger att öppningsbara fönster, dörrar ska uppfylla skydd enligt SSF 200:4 samt SSF 200:5

Krav på centralansluten Larm klass 2
Här förmedlar Länsförsäkringar att en besiktning ifrån deras sida på kunds larmanläggning inte är utfört av Länsförsäkringar och lägger ansvaret för att den är korrekt utfört på kunden.

För lokal där inbrottsförsäkring gäller.
Här förmedlar Länsförsäkringar till kund att,

1, Larmfirman som kund väljer måste vara Certifierad Anläggarfirma Enligt SSF1015 samt inneha behörig ingenjör Enligt SSF 1016

2, Larmsystemen ska vara installerade enligt SSF: 130:8

Observera trådlöst inbrottslarm (enligt SSF140 Larmklass R) inte motsvarar säkerhetsnivå enligt SSF130 och kan av den anledningen därför inte accepteras.

Här förmedlar Länsförsäkringar att ett trådlöst inbrottslarm inte är godkänt då generellt alla trådlösa larmsystem går att slå ut av inbrottstjuvar.

Krav på övervakad överföring.
Larmöverföringen ska vara Enligt SSF 114:1!

Dessutom ställs krav på kund att larmet ska vara i funktion och utlösas vid inbrott/inbrottsförsök.

Om detta inte uppfylls kan det innebära att ersättning helt uteblir till kund.

Vad menas allt detta och hur tar du tag i det?
Vi är medvetna om att du som egenföretagare inte har tid att se över dessa frågor som vi stöter på dagligen i vårt arbete hos er.

Vi ser det som självklarhet att alla våra kunder, nya som befintliga är informerade om dessa krav ifrån deras försäkringsbolag. Därför börjar vi alltid med ett kostnadsfritt möte där vi går igenom ditt försäkringskrav och vilken typ av säkerhetslösning just ditt företag behöver.

Tyvärr tänker inte dom flesta säkerhetsbolag som oss då skyldigheten för att dessa punkter ska vara uppfyllda ligger hos dig som kund och inte på oss som Säkerhetsrådgivare/Säkerhetsföretag.

Vi har inte Länsförsäkringar!

Oavsett om du har Länsförsäkringar, IF, Trygg-Hansa, Moderna försäkringar, Svedea, Gjensidige, Nordeuropa, Dina försäkringar eller något annat försäkringsbolag, så har du som krav att uppfylla någon av dessa:

Skyddsklass 1-2-3- samt Larmklass 1-2 som ska vara anpassade efter er eller era lokal/lokaler.

Behöver du hjälp?

Kontakta gärna oss så kommer vi på ett kostnadsfritt möte för att se hur vi kan hjälpa er på bästa sett.

Kontaktinformation
Postadress
Stensätra­vägen 13 A
12739 Skärholmen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556848-7226
Grundat: 2011
Anställda: 10
Välkommen till Safeguard Sweden AB

Säkerhetsföretaget som sticker ut

Vi på Safeguard kombinerar muskler med kompetens och personlig service. Brister i den befintliga säkerhetslösningen upptäcks ofta först när olyckan är framme. Vad händer när larmet går hos dig?

Vi på Safeguard tar ett helhetsgrepp om din säkerhet som omfattar allt från rätt val av produkt till kontinuerlig service och snabba utryckningar i skarpt läge. Sedan starten 2011 har vi hunnit bli ett av Stockholms ledande säkerhetsföretag.

Vi hjälper allt från mindre företag till stora kedjor och koncerner med trygga, smarta helhetslösningar där inget lämnas åt slumpen.

För säkerhet värd namnet krävs mer än tjocka dörrar och starka lås.

Hur ser din lokal ut?
Vilken verksamhet bedrivs där?
Vad är det för värden som ska skyddas?
Vilka är säkerhetsriskerna?

Vi hjälper dig identifiera risker och behov och skapa nya möjligheter med en komplett säkerhetslösning som verkligen gör jobbet.

Certifieringar

AA

Kontakter

Sara Krutzén
Administration, marknadsföring
08-55803811
David Albawy
VD
08-400 22 831
David Albawy
08-558 038 11
Daniel
073 5016207

Filmer

SafeGuard Sweden - En dag med larmteknikerna

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-31
Alfing AB sålt till Jönköpingsföretaget InevVeeam uppmärksammar vinnarna i 2020 års ProPartner Awards i SverigeFler än 220 000 svenskar har utvecklat sin digitala kompetens med hjälp av LinkedIn och MicrosoftNy undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant
2021-03-30
Väderstad utökar sin labbverksamhetUnik helsvensk intelligent robust radiostyrning inom 433-434MHzVolvo P2870D - en liten asfaltläggare med bred repertoarABB och Amazon Web Services styr fordonsflottor mot en helt eldriven framtidArval lanserar Arval Mobility Consulting-modellenVertiv och Green Mountain höjer ribban för hållbarhet i datacenterTetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktioner
Annonser