ONSDAG 19 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

UPS investerar i självkörande lastbilar

UPS köper minoritetsandel i TuSimple, ett företag som utvecklar självkörande lastbilar.
Sedan maj har de två företagen testkört självkörande fordon i USA för att se hur de kan öka effektiviteten i UPS transportnätverk.

Efter en längre tids samarbete har UPS nu investerat i TuSimple. Målet med samarbetet är att ge UPS en bättre förståelse för självkörande fordon, så kallade ”level 4 autonomus trucking” och hur de kan komma att spela en roll inom logistikjättens globala nätverk.

År 2013 definierade US Department of Transportation's National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) fem olika klasser för självkörande fordon - ”Level 0” till ”Level 5”. L0 innebär att människan bakom ratten har full kontroll av fordonet. L5 innebär att fordonet är helt autonomt och kan köra i alla tänkbara miljöer.

Fordon som klassas L4 är helt autonoma och datorn har full kontroll över fordonet. Dessa lastbilar är designade för att köra på vanliga vägar, exempelvis motorvägen, utan förare i fordonet eller bakom ratten. Idag finns det fortfarande lagar som säger att förare måste finnas i fordonet hela tiden för att ta över vid behov. Utvecklingen går dock fort framåt och allt pekar på att förarlösa lastbilar är framtiden.

UPS investerar mycket inom IoT-teknik, artificiell intelligens och avancerade analysverktyg för mer hållbara leveranser och bättre kundservice. Genom samarbetet med TuSimple hoppas man kunna uppdatera sitt globala nätverk med mer avancerad teknik på vägen fram mot autonoma fordon.

- UPS strävar alltid efter att utveckla och använda den senaste tekniken för att effektivisera vårt globala logistiknätverk. Utvecklingen av förarlösa fordon har kommit långt, men det finns fortfarande utvecklings- och regleringsarbete kvar att göra. Vi är väldigt intresserade och imponerade av det arbete TuSimple gör och har gjort. All teknik de har utvecklat kommer att öka säkerheten och föra med sig många fördelar, även innan självkörande fordon lanseras. Vi vill vara med på resan och vara ledande genom att implementera tekniken i vår flotta, säger Scott Price, Cheif strategy & transformation officer på UPS.

Sedan maj 2019 genomförs leveranser mellan Pheonix och Tuscon, Arizona, med förare och ingenjör i fordonet. Under leveranserna analyseras bland annat saker som säkerheten och transporttiderna.

TuSimple grundades 2015 och arbetar främst med att utveckla självkörande lastbilar för den breda marknaden. TuSimple har som mål att göra fordon och frakt säkrare, minska transportkostnaderna och dra ner på utsläppen genom sina avancerade och smarta lösningar. Företagets teknik möjliggör frakt med självkörande lastbilar i amerikansk klass 8, tung lastbil med vikt på 15 ton och upp.

UPS har som vana att kontraktera tredjeparts logistikföretag under de mer intensiva perioderna för att hantera det höga trycket. Enligt TuSimple räknar med att kunna kapa transportkostnader med 30 procent i framtiden.

Hedvig Armand, Kommunikationschef, UPS Norden
e-post: harmand@ups.com
Tel: 46 (0)8 799 8131

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3
Annonser