TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utökat fräsprogram för svårbearbetade material

Dormer Pramet har lanserat en ny generation av femskäriga, solida hårdmetallfräsar, avsedda specifikt för dynamisk fräsning i allmänhet och för formtillverkning.
Företagets S7-sortiment täcker ett brett arbetsområde i en mängd olika stål, gjutjärn och svårbearbetade material, t ex rostfritt och superlegeringar.

De senaste tillskotten heter S770HB, S771HB, S772HB och S773HB och klarar upp till 25% högre matning jämfört med fyrskäriga fräsar. Alla har en positiv spånvinkel som ger ett mjukt skärförlopp som minskar risken för arbetshärdning.

AlCrN-beläggningen har högt värmemotstånd och låg friktion, vilket förlänger livslängden i hög grad. En liten hörnradie och starka ändskär bidrar även till detta.

S771HB och S773HB fräsarna är lämpliga att använda till smala fickor, trochoidalspårfräsning och formfräsning. Fräsarna har spåndelare som hjälper till att bryta spånorna till små bitar som evakueras lätt, plus att belastningen på spindeln minskar. Det ger en 50% högre avverkningsgrad jämfört med en slät fräs.

Båda fräsarna har också en midja som gör att skaftet undviker kontakt med arbetsstycket vid djupa ingrepp. De har även kylkanaler som förbättrar kylning och spånevakuering betydligt, vilket motverkar påkletning, vilket är särskilt viktigt vid fräsning i svårbearbetade material.

S770HB och S772HB är bättre lämpade för profil-, trochoidal- och medelfin fräsning, där de ger maximal produktivitet tack vare optimal avverkningsförmåga och därigenom kortare bearbetningstider.

Dormer Pramet har dessutom lagt till tre nya multi-applikationsfräsar till sin S7-serie för användning i både CNC-maskiner och konventionella maskiner.

Fräsarna heter S722HB, S765HB och S768 och fungerar i de flesta av de vanligaste applikationerna, t ex spår-, dyk- och formfräsning, samt till rampning och kopierfräsning i en rad materialsorter, t ex medelhårda stål, rostfritt och superlegeringar.

De här fyrskäriga fräsarna har en speciell skärutformning som förbättrar spånavgången. AlCrN och Titan-Kisel-Nitrid-beläggningarna (TiSiN) ger längre livslängd, klarar högre skärhastigheter och har högre värmetålighet, vilket gör dem mycket lämpliga för torr bearbetning.

Som avslutning har den globala tillverkaren lagt till en ny hårdmetallfräs för riktigt hårda material såsom härdat stål över 49HRC. S561 är fräsen för effektiv fräsning i olika applikationer, t ex formverktygstillverkning.

Fräsen är fyrskärig och har en speciell skärutformning som underlättar spånavgången. S561 är en vass fräs med en stark design som har högt motstånd mot urflisning, vilket gör att den klarar härdat stål mellan 52-70HRC, där den, dessutom, ger utmärkt ytfinhet på arbetsstycket.

För mer information omkring alla nya produkter som Dormer Pramet lanserar, v.v. gå in på www.dormerpramet.com eller kontakta din närmaste återförsäljare. Följ oss på #RestartTheFuture och se de nya produkterna.

Dormer Pramet
Box 618
301 16 Halmstad
Tel: +46 (0)35 16 52 00
www.dormerpramet.com

Michel Andersson

Marketing Coordinator
Dormer Pramet Nordic
Office: +4635 16 52 28
Mobile: +4670 616 24 61
michel.andersson@dormerpramet.com
Kontaktinformation
Postadress
Box 618
30116 Halmstad
Besöksadress
Linje­gatan 9
SE-30250 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Orgnr:
556240-8210
Grundat: Ej angivet
Anställda: 35
Dormer Pramet erbjuder ett komplett produktprogram av högpresterande roterande verktyg, samt vändskärsverktyg för gängning, svarvning, fräsning och borrning. Verktygen lämpar sig perfekt för såväl allmänna- som svårbearbetade material. Dormer Pramet introducerar regelbundet moderna och produktiva verktyg, för att säkerställa att kunderna har tillgång till den senaste verktygsgenerationen. Förutom högkvalitativa verktyg erbjuder Dormer Pramet också teknisk expertis och support för bästa möjliga resultat. Våra produkter finns tillgängliga via ett brett återförsäljarnät i Norden.

Kontakter

Michel Andersson
+4670 616 24 61
Roger Larsson
070 672 87 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Dormer Pramet presenterar nyheten pinnfräs S561

Dormer Pramet presenterar nyheten pinnfräs S561
Oscar är ny teknisk säljare på Dormer Pramet
Wixes View, episod 2 - 2021. Nya produkter hos Dormer Pramet
Nytt år med Dormer Pramet. Wixes View, episod 1 2021
A Christmas greeting from Dormer Pramet Nordic
Dormer Pramet och TOOLS i långvarigt samarbete
Wixes View - Oktober 2020. Varför är Dormer Pramets kundsupport så bra?
Wixes View - september 2020
BIG på utbildning hos Dormer Pramet
Wixes View - Dormer Pramet önskar trevlig sommar
Wixes View 5 - Dormer Pramets verktyg kan användas till mycket
Wixes View - Mars 2020
Dormer Pramet presenterar nya verktyg
Mille på Dormer Pramet hjälper gärna till i ditt val av verktyg
Ahlsell på utbildning hos Dormer Pramet
Fullt ös på Dormer Pramet - Wixes View episod 2
TOOLS på utbildning hos Dormer Pramet
Möt Dormer Pramets kundsupport
Dormer Pramet summerar 2019
Poran valinta ei ole aina mitenkään yksinkertaista.
Vår tekniske selger, Jarle Erlingsen, forteller mere om Dormer sett
Wixes View Januari 2020
Dormer Pramets Julhälsning 2019
Video om vårt senaste produktsläpp
Dormer Pramets Julhälsning 2018
TOOLS på besök i januari 2019, Dormer Pramet
Dormer Pramet Mattias tipsar, del 1
Ahlsell på besök i februari 2019, Dormer Pramet
Dormer Pramet Mattias tipsar, del 2
BIG på besök i februari 2019, Dormer Pramet
Wixes View februari 2019, Dormer Pramet
Wixes View mars 2019, Dormer Pramet
Nya medarbetare till Dormer Pramet
Pekka Laukkanen, Suomen myyntipäällikkö, Dormer Pramet
Dormer Pramet tekniker Dag-Runar Syversen informerer
René Larsen, Dormer Pramet, informerer
Dormer Pramet Mattias tipsar, del 3
Wixes View april 2019, Dormer Pramet
Kimmo, Myyntiteknikko Dormer Pramet
Dormer Pramet tekniske selger Jarle forteller mere om Pramet
Dormer Pramet samarbetar med Kattegattgymnasiet i Halmstad
Dormer Pramet anordnade event med HUST, juni 2019 (Högskolan i Halmstad)
Wixes View juni 2019, Dormer Pramet
Wixes View augusti 2019, Dormer Pramet
Wixes View maj 2019, Dormer Pramet

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser