ONSDAG 22 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utökat serviceuppdrag för Swedavia

Assemblin El har sedan tidigare avtal med Swedavia inom tele- och datatjänster på flygplatser i Göteborg, Malmö, Umeå och Luleå.
Efter en upphandling utökas nu samarbetet genom ett nytt ramavtal gällande sju flygplatser.

Assemblin El blir Swedavias förstahandsval för teletekniska säkerhetssystem på sju flygplatser i Sverige genom ett nytt ramavtal. Avtalet löper i fyra år med ett totalt uppskattat värde om cirka 130 MSEK, med möjlighet till förlängning.

Swedavia AB är ett statligt ägt bolag med uppgift att driva tio statligt ägda flygplatser i Sverige. Assemblin El har sedan tidigare avtal med Swedavia inom tele- och datatjänster på flygplatser i Göteborg, Malmö, Umeå och Luleå.

Efter en upphandling utökas nu samarbetet genom ett nytt ramavtal avseende installationstjänster inom teletekniska säkerhetssystem för passagekontrolls- och inbrottslarmssystem, elektromekaniska lås samt kameraövervakning (CCTV) på sju flygplatser. Volymen uppskattas till minst 130 MSEK, och avtalet löper i fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.

– För Swedavia är det viktigt med hög tillgänglighet och trygghet för resenärerna, vilket ställer höga krav på oss som installatör. Vi är mycket glada över att vi i konkurrens blivit utvalda som förstahandsval för dessa tjänster, säger Jonas Magnusson, marknadschef på Assemblin El.

Avtalet träder i kraft den 1 januari. Assemblin har redan idag verksamhet på de flesta av de orter som omfattas. De aktuella flygplatserna är: Umeå Airport, Åre Östersund Airport (OSD), Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport (BMA), Visby Airport, Göteborg Landvetter Airport (GOT) och Ronneby Airport (RNB).

– Vi har som uttalad målsättning att växa inom service vilket vi under året har lyckats bra med. Med en stark, rikstäckande organisation och ledande kompetens inom flera teknikområden har vi hög kapacitet att klara den här typen av multigeografiska uppdrag, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef för Assemblin El.

För mer information, kontakta:
Jonas Magnusson, marknadschef på Assemblin El, jonas.magnusson@assemblin.se, +46 10 200 74 15

Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetschef på Assemblin, asvor.brynnel@assemblin.se, +46 70 600 73 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-15
AdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
2020-01-08
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraften
Annonser