Utvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationer - industritorget.se
TORSDAG 09 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationer

ebm-papst har en stark marknadsposition inom området medicinsk teknik där det idag sker en snabb utveckling mot exempelvis nya patientvänliga lösningar.
Det är stora krav som ställs på fläktar och inom detta applikationsområde. Gemensamt för i princip alla applikationer är att det ställs mycket höga krav på livslängden och tillförlitligheten. Fläktar ska också vara tysta, kraftfulla och många gånger även kompakta. Den tekniska utvecklingen inom det medicinsktekniska området har också stor betydelse för ebm-papst utvecklingssatsningar. Nya fläktar och drivlösningar tas ständigt fram och som svarar upp mot nya behov. Ett exempel är den kompakta centrifugalfläkten RV45 som finns både med och utan integrerad elektronik. Fläkten har utvecklats speciellt för applikationer där det ställs höga krav på dynamiskt luftflöde och hög statisk tryckökning.

I många industriapplikationer ställs det krav på fläktar som direkt kan jämföras med kraven inom det medicinsktekniska området. Fläktarna måste vara kompakta, tysta, ha hög verkningsgrad och samtidigt energieffektiva. ebm-papst har därför genomfört en utvecklingssatsning som resulterat i en vidareutveckling av RV45 så att denna centrifugalfläkt optimerats för många olika industriapplikationer. Fläkten har fått benämningen RVE45/RVE45DC och den finns både i 12 V och 24 V versioner. RVE45 är mycket kompakt, 65x65x64 mm, och med sin höga kapacitet är det en idealisk fläkt för krävande applikationer.

Hastigheten kan på mindre än en sekund ändras från 5 000 till 40 000 rpm, RVE45 klarar en statisk tryckuppbyggnad på över 5 000 Pa och den maximala flödeshastigheten är drygt 530 l/min. Fläkten har en mycket robust design vilket minimerar vibrationerna och ger en så låg ljudnivå som 59 dB(A).

Ett exempel på industriapplikation där fördelarna med RVE45 kan utnyttjas är i vakuumlyftare. I sådana applikationer ställs det krav på varierande samt föränderliga tryck samt höga tryck när föremål ska lyftas. Ett annat exempel är i masker och annan arbetsmiljöutrustning som används i krävande och smutsiga industrimiljöer. RVE45 är också en idealisk fläktlösning i de utrustningar som används vid fyllning av bubbelplast som skyddar känsligt gods i större förpackningar och kartonger under transport.

Josefin Holmberg
Marknadskoordinator
Nyheter och pressreleaser
josefin.holmberg@ebmpapst.se
010-4544409

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-02
ISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i Sverige
Annonser