LÖRDAG 16 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vägen till goda affärer som ger mersmak

Beslutsstödslösning som visar vilka produkter och kunder som företaget skall satsa på – och det i realtid!
”Införandet av Power BI som beslutsstöd med smart integration mot affärssystemet Pyramid har medfört att vi kan nyttja säker analysdata med hög tillförlitlighet som fungerar som ett visuellt och tilltalande verktyg.

Det möjliggör att vi kan ställa ett antal variabler mot varandra som skapar viktigt underlag för optimering av företagets verksamhet.”.

Stefan Idrén, Export Manager vid BUBS Godis AB

Problemet
BUBS Godis snabba framgångssaga innebar att man kom till en punkt då företaget hade fått växtvärk. Ledningen insåg att man behövde en bra grund att stå på för att veta hur man skall kunna ta nästa expansiva steg för att verka ännu mer professionellt och därigenom kunna ta allt större marknadsandelar.

Man behövde en användarvänlig beslutsstödslösning för att spara tid och åskådliggöra vilka produkter och kunder man tjänar mest på för att kunna optimera mer på dessa två viktiga parametrar.

En initial flaskhals utgjordes av att det tog lång tid att ta ut rapporter ut affärssystemet för att kunna följa upp försäljningen som i sin tur styr orderhantering, produktionsplanering och inköpshantering.

En av alla oönskade effekter var att företagets VD behövde lägga ned ca 10 timmar per månad åt att få tillgång till aktuell försäljningsstatistik. Dessa dyrbara timmar önskade han självklart kunna använda för betydligt mera strategiska insatser.

Företagets önskemål kunde sammanfattas i en mening; Man var i starkt behov av en flexibel beslutstödlösning som skulle vara tillgängligt dygnet runt.

Önskemål
Enligt BUBS exportmarknadschef Stefan Idrén så skulle den tänkta lösningen;

Generera säker analysdata med hög tillförlitlighet
Fungera som ett visuellt och tilltalande verktyg som möjliggör att man kan ställa ett antal variabler mot varandra som möjliggör underlag för optimeringen av företagets verksamhet.
Skapa underlag som är lätt att jämföra med föregående perioder och därmed bland annat se tydliga trender
Vara användarvänlig och lättillgänglig i realtid dygnet runt, d.v.s. när som helst

Lösning
I och med att vi på INVID under lång tid varit en tight partner inom affärssystemsområdet och att vi har lång erfarenhet av liknade utvecklingsprojekt kändes det naturligt från BUBS sida att involvera oss även i detta projekt.

För att skapa bästa möjliga fokus så delades projektet upp i två etapper;

Steg 1: Ta ut och visualisera försäljningsstatistik

Steg 2: Fördjupning inom inköp + ekonomi + produktion

Utöver två av INVIDs verksamhetskonsulter kom den aktuella projektgruppen bestå av BUBS Godis exportmarknadschef Stefan Idrén samt medarbetare från företagets inköps-, orderhanterings- och försäljningsavdelning.

Efter en total genomlysning av företagets rutiner och metoder som utmynnade i en väl genomarbetad kravspecifikation enades man om att lösningen skulle byggas i Microsoft Power BI.

Power BI är en molntjänst som delas enkelt med andra på ett säkert sätt och som består av samling appar och datakopplingar för bearbetning och analys av data med syfte att…;

Visualisera komplexa data
Förvandla data från olika datakällor till interaktiva rapporter och dashboards
Lösningen transformerar data till insikter i olika steg;

Hämtar datat från olika datakällor
Analyserar de ingående parametrarna
Visualiserar resultatet i olika dashboards
Publicerar resultatet på önskade plattformar

Effekten
Enligt BUBS Stefan Idrén så motsvarar den numera driftsatta lösningen i etapp ett det man önskade sig till punkt och pricka. Han anser att införandet av Power BI som beslutsstöd med smart integration mot affärssystemet Pyramid har medfört att de kan nyttja säker analysdata med hög tillförlitlighet som fungerar som ett visuellt och tilltalande verktyg. Det möjliggör att de kan ställa ett antal variabler mot varandra som skapar viktigt underlag för optimeringen av företagets verksamhet.

Nu vet de exakt vilka produkter och kunder som de skall satsa på för att kunna ta allt större marknadsandelar – och det i realtid!

Bra vilja från båda parter, inklusive en rigorös planering, medförde dessutom enligt Stefan att såväl både tids- som kostnadsram höll.

Avslutningsvis meddelar Stefan Idrén att företaget redan har uppnått önskade effekter för dess försäljning vilket medför att man med stor tillförsikt kommer gå vidare till nästa steg med fokus på inköp, ekonomi och produktion.

Kort OM BUBS Godis AB:
BUBS Godis AB är ett svenskt familjeföretag som startade 1992 med en enda passion; att tillverka bra godis!

Grundkonceptet bygger på många egna innovationer och där en av framgångsnycklarna bottnar i den smått genuina smakkombinationen av lakrits och hallon.

Företaget har vuxit med ca 10 % per år och i dagsläget består man av ca 45 personer som tillsammans producerar ca 6500 ton godis till en total omsättning av ca 160 MKR.

Man är inte nöjda med ovanstående och imponerande siffror, man bygger nämligen just nu bland annat en ny fabrik som beräknas vara klar under våren 2021.
Kontaktinformation

INVID Jönköping AB

Postadress
Batteri­gatan 18
55003 Jönköping
Besöksadress
Batteri­gatan 18
55003 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556634-2449
Grundat: 1995
Anställda: 72
VILL DU FÅ HJÄLP MED ATT HITTA FLASKHALSARNA I PRODUKTIONEN?
VILL DU KUNNA VISUALISERA NYTTJANDEGRADEN AV SAMTLIGA MASKINER?

Vi vågar påstå att vi kan erbjuda dig allt som du behöver för att effektivisera produktionen, utan att behöva investera i någon ny utrustning.

VI HJÄLPER DIG OCH DITT FÖRETAG ATT
· Identifiera och visualisera problem
· Rätt åtgärder med bra beslutsunderlag
· Effektivare produktion
· Minimera slöserier
· Skapa en kultur

SÅ HÄR GÖR VI
I form av en PoC (Pilotstudie) som pågår under cirka två månaders period utvärderas funktionalitet, värdeskapande åtgärder, arbetssätt och arbetsmetoder för vad vårt produktionsuppföljningssystem ePI kan tillföra dig och ditt företag. Via en inledande förstudie/workshop tillsammans med dig får vi en bättre förståelse för din verksamhet samt vad och hur vi ska mäta. Därefter installeras och konfigureras systemet upp och flertalet utbildningar körs med både operatörer och teamledare.
Tack vare utvärderingen får vi fram vilka förutsättningar du och företaget har och vilka områden som kommer att ge bäst resultat. Vi hjälper dig med ett strategiskt förbättringsarbete och därefter tas en rapport fram som visar utfallet vid provperiodens start mot värden i provperiodens slut.

RESULTATET
Nedan är mervärden och exempel på vad våra kunder lyckats åstadkomma med hjälp av vårt produktionsuppföljningssystem:
· Ökade produktionskapaciteten med över 100 %
· Sparade in 2 miljoner i kassations kostnader och ökade kapaciteten med över 300% i maskinen per skift
· Planerar hela sin produktion med hjälp av våra visualiseringsskärmar
· 8h produktion från tidigare 16h med samma produktionskapacitet
· Balanserat hela flödet, tidigare stor obalans

VILL DU VETA MER?
Låter detta intressant så har vi filmer här nedan där vi berättar mer om hur vi har hjälpt flera olika aktörer med liknande problem. Är du intresserad av att höra av dig direkt så är du bara ett knapptryck.

Kontakter

Robert Ungurjanovic
036-440 54 75

Filmer

Industri 4.0

Industri 4.0
Case Superfors Mullsjö
Värdeflödesanalys

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-12-17
Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterNytt nummer av tidningen Din Skog
2020-12-16
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
2020-12-15
Carlstad Machinetools säljer en correa bäddfräs!Fjädrar till epicentret för jordbävnings­stabiliserande byggprodukterÖkad effektivitet och ergonomi med utdragsenheterST-Koneistus Oy 50 years | Part 3Damaskus Maskinskydd förstärker sin säljorganisationDe tecknar exklusivt försäljningsavtal med NussbaumNästan ingen vill röja snö längre HCL Technologies etablerar sig i Vietnam
2020-12-14
ArcelorMittal Construction förvärvar panellinje av LlentabElektriskt slidbord med kulskruv ger hög precision - LESYH-X171 Definox piggingsystem - en ekologisk och ekonomisk lösningTensar förbinder sig till 100% förnybar energiStora Enso investerar 80 MEUR i Imatra-brukets virkeshanteringBränslecellsdrivna lastbilar testas i Los Angeles
2020-12-11
Kia investerar 70 miljoner euro i Europafabriken för att möta efterfrågan på elektrifierade bilarRepay LudvikaABB och Talga undersöker utvecklings- och konstruktionsalternativ för ett större europeiskt batterianodprojektTMR bygger Europas modernaste återvinningsanläggning – med unikt stöd från Naturvårdsverket och NestléKris inom yrkesutbildning | Detta ska görasIBECO löste sättningsutmaningen med specialanpassad kompensatorNytt branschgemensamt energiklassningssystem för byggbodarZmorph presenterar ny profil och marknadens mest avancerade och lättanvända 3D-skrivareVerizon Business utökar sin mjukvarudefinierade WAN-portfölj med Silver PeakDynatrace träder in på säkerhetsmarknaden för molnapplikationer Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform
2020-12-10
ST-Koneistus Oy 50 years | Part 2ABB Robotics Experience Day tar svensk industris konkurrenskraft till nya höjderKiwas processindustridagar – experter gick på djupetABB snabbar upp innovation inom E-mobility med nytt globalt FoU-centerYtterligare leverans till ResinitVolvo ramstyrda dumprar: styrka i ett halvt sekelSäkerhetsbrister hos 7 av 10 transportföretagSäkrare sågverk med ny webbutbildningABB stärker sitt åtagande för ren vätgas med ECH2A-medlemskapNorges största tidningspappersproducent väljer ABB för digitalisering av sitt pappersbruk
2020-12-09
Maskinbyggnad: Framtiden är ljus - Framtiden är standardkomponenterSvenska stålhallar har ett positivt inflytande på toppfotbollens framgångarMätteknik för vakuum – i ny tappningYstaMaskiner presenterar en ny sandspridare modell SP 3000 som komplement till YSTA´s övriga åtta modeller. Företaget fortsätter sin tillväxtresa inom Smart Buildings Vertiv rankad som ledande innovatör av kylsystem för datacenterNCC testar lignin för en grönare asfaltTillgänglighet och digitala personliga möten i fokus när DBT lanserar ny tech-plattformBättre arbetsmiljö året runt med tillräcklig belysningAirbnb introducerar Airbnb.orgEuropas detaljhandel planerar för tillväxt mitt under covid-krisen
2020-12-08
ST-Koneistus Oy 50 years
Annonser