SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Välkommen till invigningen av världsunikt labb

För säkerhetskritisk provning av batterier i Borås
Den 28 september inviger vi RISE toppmoderna labb för säkerhetskritisk provning av batterier som är en del av SEEL, Swedish Electric Transport Laboratory.

Vid RISE labb för säkerhetskritisk provning av batterier kommer vi kunna testa alla typer av batterier och utsätta dem för olika påfrestningar så som extrema temperaturer, brand, vibrationer och mekaniska stötar. Labbet är explosionssäkert och här pressas batterier till det yttersta för att säkerställa att batterierna är godkända inför marknadsintroduktion.

I och med elektrifieringen krävs fler och kraftfullare batterier. I Sverige och EU etableras nu flertalet batterifabriker men innan de nya batterierna tas ut på marknaden behöver de testas för att säkerställa att de är säkra för användning och att de uppfyller standarder och lagkrav.

Labbet är också världsledande utifrån miljöhänsyn. Alla tester sker i en kontrollerbar och fullt repeterbar inomhusmiljö och tack vare en toppmodern reningsanläggning tas både rökgaser och släckvatten omhand.
Labbet för säkerhetskritisk provning är en del av SEEL som med sina tre nya stora testanläggningar för elektromobilitet kan påskynda omställningen till en fossilfri, hållbar transportsektor som stärker Sveriges konkurrenskraft. Detta är den sista av tre invigningar i september.

När: Torsdag 28 september, start 11.00.
Var: Brinellgatan 4, Borås
Anmälan: Senast 27 september, 15.00 till kommunikationschef claudia.nilsson@ri.se, ange närvarande och era önskemål om intervjuer. Intervjuerna genomförs direkt efter programmet, klockan 12.00. Vid 12.30 erbjuds du även gå en guidad rundtur för att se labbet och höra mer detaljer om de olika provningarna.
Frågor: Claudia Nilsson, kommunikationschef division Säkerhet och transport, RISE, claudia.nilsson@ri.se

Närvarande:
Helén Eliasson, regionstyrelsens ordförande Västra Götalandsregionen
Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande i Borås
Annika Ahlberg Tidblad, Technical Expert Battery Management Systems, Volvo Cars
Tiva Sharifi, Technology Leader for Electrification, Scania Group
Henrik Svenningstorp, vd SEEL
Paul Halle Zahl Pedersen, divisionschef Säkerhet och transport RISE
Anders Palmqvist, vice rektor Chalmers

Listan kan komma att uppdateras.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-11-22
Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsidaTvådelat överspännings­skydd M-LB-400Löjte AB hjälper bygg­branschen vara ”just in time”
2023-11-21
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
2023-11-20
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen
2023-11-17
Revolutionerande EMC-skyddLansering av Bredels NR Transfer-slangXL-BYGG lanserar NätverketNy applikation gör det lättareHydroscand SlangExpress expanderar i Dalarna
2023-11-16
Lichron levererar en tredje Zayer till EurosteelBusch förvärvar centrotherm clean solutionsHydro Extrusion pressar ner energianvändningen Ny teknologi skapar ut­rymme för energibesparingRenovering av 2800 kg tung svarvspindel