TORSDAG 14 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världsledande i dubbel bemärkelse!

OilQuick och Engcon är två välkända aktörer. OilQuick är världsledande på fullautomatiska snabbfästessystem och Engcon är världsledande på tiltrotatorer och tillbehör till grävmaskiner.
Under sommaren och hösten har de två valt att fördjupa sitt samarbete.

– Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB.

– Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon AB.

OilQuick breddar sitt tiltrotator modellprogram

Genom det här samarbetet med Engcon breddar Oilquick sitt tiltrotatorerbjudande till fler tillverkare.
– Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik.

Efterfrågan på marknaden

OilQuick kommer med detta nya samarbete att kunna erbjuda tiltrotatorer med OQ-fästen tillsammans med Engcons tiltrotator. Serien kommer brandas i OilQuicks grå färg och säljas under OilQuicks varumärke och namn. Produkterna kommer märkas ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget.

– Vi vill absolut skylta med Engcons namn. Det är nåt som borgar för kvalité och naturligtvis vill vi dra nytta av det. Det är ju ett tydligt försäljningsargument och kvalité har alltid varit prioriterat hos oss på OilQuick säger Johan Lindqvist, Försäljningschef på OilQuick AB. Johan fortsätter:
– En av Sveriges största återförsäljare av just tiltrotatorer kommenterade samarbetet:
”Äntligen det bästa av två världar, nu kan vi sälja precis det slutkunderna har efterfrågat – toppkvalitet i fästen OCH toppkvalitet i rotorkropp”.

Geografisk marknad

Både OilQuick och Engcon kommer dra stor nytta av samarbetet. Framförallt hjälper dom varandra växa på olika geografiska marknader.
Engcon är extremt stark i Norden och där ser OilQuick naturligtvis en chans att sälja stora volymer tiltrotatorer med OilQuick-teknologi. Marknaden har länge efterfrågat den här kombinationen och både återförsäljare och slutkund kommer bli mycket nöjda.

Stor tillväxtpotential för tiltrotatorer i tysktalande länder

OilQuick har sin bästa marknad i tysktalande länder. Över 3 500 OilQuick-snabbfästen levererades dit bara under det senaste året. Så visst är det klart att volymerna för Engcons tiltrotatorer har en väldigt stor ökningspotential de kommande åren. Engcon har länge jobbat för ökad försäljning i Tyskland och övriga Europa.
Sedan en tid pågår ett intensivt samarbete mellan OilQuick Deutschlands CEO Franz Schauer och Engcon Tysklands CEO Martin Engström (son till Stig Engström) för att ta fram ett kundanpassat tiltrotatorprogram – helt anpassat till kundernas krav på denna stora tillväxtmarknad. De vanligaste tiltrotatorstorlekarna utrustade med OilQuick modellerna OQ65 och OQ70/55 finns redan nu tillgängliga för leverans.
OilQuick Deutschland flyttar under början av nästa år in i nybyggda moderna lokaler i Steindorf. Där bildas ett kompetenscenter för vidare samarbete inom utveckling, produktion och service. I de nya lokalerna kommer det även att finnas ett automatiserat reservdelslager för snabb reservdelsförsörjning. Med förbättrade resurser kommer alla återförsäljare och kunder i tysktalande länder garanteras 100 procent stöd och service.

Modellprogram

Naturligtvis kommer alla modeller vara tillgängliga i alla länder där OilQuick har försäljning idag. Modellprogrammet kommer att vara alla Engcons modeller för grävmaskiner från 1,5 ton upp till 33 ton. Först ut i OilQuicks sortiment är 14-19 ton. Tiltrotatorerna får namnet OQTR-E och väntas finnas klara för leverans Q1–Q2 – beroende på modell.
– Det här samarbetet kommer att förkorta våra leveranstider avsevärt. Tidigare har vi haft för långa leveranstider på våra tiltrotatorer. Med Engcons produktionslina och vårt eget förädlingsvärde får vi både kortare leveranstider och mer attraktiva prisnivåer berättar Johan.
– Vi får också bättre eftermarknadsservice för tiltrotatorerna än tidigare. Detta är en viktig del i samarbetet och något vi får höra från våra kunder hela tiden. Garanti, service och reservdelshantering är nästan avgörande för en affär idag.
– Alla nyheter och uppdateringar kommer först ut på sociala medier, så följ OilQuick på Instagram och Facebook för att vara först med det senaste, avslutar Johan.

Se www.oilquick.com för mer information om det nya tilt-programmet.

Kontaktinformation
Postadress
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Besöksadress
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs län
Sverige
Orgnr:
556066-5530
Grundat: 1952
Anställda: 70
Välkommen till OilQuick AB!

VÄRLDENS FRÄMSTA SNABBFÄSTESSYSTEM!
Fler än 22 000 sålda system världen över sedan 1993!

OilQuick AB har specialinriktning på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Produkterna marknadsförs och säljes under varumärket OilQuick. Företaget säljer sedan snart 30 år tillbaka även Grab John skopor, som är ett välbekant begrepp inom linjebyggnad.

Kontakter

Johan Lindqvist
Marknadsansvarig
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
0650-76978
Tobias Dahlström
0703803209

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-08
Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fältNytt elbilskoncept från Volkswagen: ID. SPACE VIZZIONQTF TECH TALK Nr 3; syre – korrosion – magnetitCushy vinnare av Archipro­ducts Design Awards 2019LKAB och Inlandsbanan i samarbete avseende hållbara godstransporterNordiska IT-chefer släpar efterEn kompakt och plats­besparande lösning Cisco satsar stort på mindre företagFinalisterna i Materialens Års innovationstävling visas upp på Elmia SubcontractorABB-teknik gör nytt kulturhus energismart
2019-11-07
Welandkoncernen visar vägenBusch presenterar nya modellserier av Dolphin vätskeringvakuumpumpar Volvo startar försäljningen av eldrivna lastbilar för stadstransporterSaabs nya störkapsel för elektronisk attack är i luftenDärför ska vi bygga mer i trä - fullsatt seminarium om träbyggandeSvensk teknologi ger ytter­ligare 1 GW el till Bolivia Samfällighet i Skellefteå blir störst på elbilsladdning med 202 laddare från Schneider ElectricNytt projekt ser över spännings­korrosion i additivt tillverkat rostfritt stålRaketerna på den offentliga marknadenIntertechna inleder sam­arbete med SKF på den industriella marknaden i SverigeÅrets VD 2019 utseddaElpriset i oktober lägre än förra åretParans VD på invigning av fabrik hos strategisk Kina­partnerPeab renoverar och bygger ut skola i NorgePrevas automatiserar Norge, stor order till PrevasCaverion och Byggdialog ingår partneringavtal när Västfastigheter bygger ut Skaraborgs sjukhus i SkövdeFluicell lanserar Biopixlar®Nytt projekt ska ge effektivare implementering av nya stål
2019-11-06
Rida på Black Friday-vågen? Pågen tar kliv mot mer klimatsmarta transporterEvelina Lindgren utsedd till Västsveriges främsta entreprenörFujitsu släpper framtidssäkra PRIMERGY-servrarFjärrstyrda fordon ska bli verklighet på virkes­terminalerSkanska bygger ut spårväg i delstaten Washington, USA för USD 778 M, cirka 7,3 miljarder kronorSjälvkörande vägvält testad i projektNytt projekt ska utveckla nya varmformningsverktygGöteborg Energi och Siemens i samarbete för fossilfri kraftvärme Fujitsu levererar nästa gen­erations lagrings­prestandaMidland lanserar ny hemsidaVolvo får Europas största order på elbussarVR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad
2019-11-05
Trelleborg lanserar unikt tätningsmaterial för dynamiska applikationerGuidelines för bearbetning ska få fler att använda additiv tillverkningKort lösning som vinner i längdenHubSpot förvärvar PieSyncKan IT-säkerheten ta överhanden?Mareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
2019-11-04
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrin
Annonser