Växande marknad för elektroniklösningar - industritorget.se
TISDAG 02 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Växande marknad för elektroniklösningar

Elektronikföretagen får en alltmer framskjuten roll i svensk tillverkande industri i takt med att allt fler produkter blir uppkopplade.
För Propoint AB är mässgolvet en viktig mötesplats som ger möjlighet till nya innovationer.

– Under hela vår starka tillväxtresa har vi varit utställare på Elmia Subcontractor just av den anledningen att det här är en bred mässa där vi kan nå kunder som annars inte går på branschmässor inom elektronik, eftersom man är i ett tidigt skede av utvecklingsprocessen och ännu inte sökt en partner inom elektroniktillverkning, säger Peter Skårfors, sales manager.

Propoint AB kontraktstillverkar elektronikprodukter med kretskort som bas, från prototyp till serietillverkning i högautomatiserade produktionslinjer. Man köper in komponenter, kvalitetssäkrar, programmerar och testar samt monterar och bygger även kompletta produkter, box-build.

– De flesta OEM-företag saknar egen elektroniktillverkning och där blir vi våra kunders fabriksgolv och inköpsorganisation, säger Peter Skårfors.

Och det går bra för Kungsbackaföretaget Propoint AB. Bara på de senaste femton åren har man gått från 36 till 170 miljoner SEK i omsättning (2019). De senaste 70 miljonernas tillväxt har man dessutom klarat på ett i stort sett oförändrat antal anställda, 75 personer. Detta trots att man samtidigt gått från tvåskift till enbart dagskift i sin mest automatiserade process, ytmontering.

– Vi har lyckats växa med förbättrade nyckeltal rakt igenom i en konkurrensutsatt bransch och det är vi stolta över, säger Peter.

Nyckeln till framgången stavas Lean Production – inte bara i produktionen utan även i administrativa processer.

– Vi satsar helhjärtat på att vara supereffektiva genom att visualisera flöden, följa upp på daglig basis och planera framåt med visuell återkoppling på hur vi ligger till med kvalitet och leveransprecision. Att mäta är att veta, annars blir utgångspunkten för förbättringsarbetet bara godtyckligt, konstaterar Peter.

Tillväxten i dag sker framför allt med kravställande kunder med stor bredd inom de flesta branscher och segment. 2019 summeras med försäljningsrekord och en tillväxtökning på 20 procent. Och Propoint ser redan nu fram emot nya möten på höstens Elmia Subcontractor.

– Vi har hittat väldigt intressanta kundcase inom vår målbild tack vare vår närvaro på mässan, möten som annars aldrig hade blivit av, säger Peter Skårfors.

Företag i vår region bör med anledning av Corona utsätta sina värdekedjor för en riskanalys. Krisen har om något visat att vi är extremt beroende av vår omvärld, och en analys vi har gjort i närtid är att vi behöver säkerställa vår leveranskapacitet genom att eliminera de största riskerna i våra värdekedjor.

Elmia Subcontractor är ett bra tillfälle att söka nya samarbeten i denna riktning.

Helena Åhs
Projektledare
helena.ahs@elmia.se
+46 36 15 23 10
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Orgnr:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Annonser