SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad betyder ibc-behållare?

Vad betyder förkortningen ibc?
IBC är en förkortning för Intermediate Bulk Container och avser stora tankar som används för lagring och transport av större mängder vätskor. IBC-behållare är bland de mest använda behållarna inom industrin eftersom de erbjuder många fördelar jämfört med andra former av behållare. De utnyttjar till exempel utrymmet mycket väl då man kan förvara en större volym på samma yta i en IBC-behållare, jämfört med exempelvis i ett fat.

Vanliga IBC-behållare består av en kubisk tank som är innesluten i en nätbur eller en rörformad ram som skydd. Undertill finns en fast pall som gör det enkelt att hantera IBC:n med en pall- eller gaffeltruck.

HUR STOR ÄR EN IBC-BEHÅLLARE?
IBC-behållare finns i olika storlekar och dimensioner. De vanligaste IBC-storlekarna har en kapacitet på 600, 800 eller 1 000 liter. Volymen påverkar i sin tur IBC:ns dimensioner.

HUR MYCKET VÄGER EN TOM IBC TANK?
En IBC:s tomvikt beror på många faktorer. Förutom storleken och volymen spelar materialet som IBC-behållaren och den tillhörande pallen är tillverkade av en roll. Till exempel: en IBC med en 1000-liters plasttank, med en ram av stålrör och en plastpall väger cirka 50 kg, medan en IBC som är helt tillverkad av rostfritt stål kan väga mer än tre gånger så mycket, nämligen 160 kg. Du hittar alltid en viktspecifikation för IBC:erna i vår webbshop hos produktens tekniska data.

VAD FÖRVARAS I EN IBC?
De klassiska IBC-behållarna används för att förvara och transportera flytande ämnen (allt från vatten och livsmedel till farliga kemikalier). Även andra ämnen (utan farligt gods-klass), t.ex. pulver, granulat och bulkgods, kan transporteras i IBC-behållare, men särskilda silocontainrar är vanligen bättre lämpade för detta. Dessa erbjuds dock också ofta under beteckningen IBC-container.

KAN EN IBC-TANK ANVÄNDAS FÖR FARLIGA ÄMNEN?
IBC-behållare är mycket lämpliga för transport av farliga vätskor och - om gällande lagar och förordningar följs - även för lagring av dem. Men alla IBC-behållare är inte automatiskt lämpliga för alla farliga ämnen. Det är viktigt att välja en IBC som är tillverkad av ett material som är motståndskraftigt mot och lämpligt för respektive fyllnadsmaterial.

VAD INNEBÄR DET ATT EN IBC ÄR UN-GODKÄND?
En IBC tank som är UN-godkänd innebär att den är tillåten att användas för farliga kemikalier. En IBC som är UN-godkänd får alltså användas för att förvara och transportera farliga ämnen utan att utgöra en risk för omgivning eller miljö. Observera att det dock alltid är viktigt att välja en IBC av ett material som är lämpligt för ämnet, trots att den är UN-godkänd.

FÅR MAN FÖRVARA DIESEL I IBC TANK?
Eftersom diesel medför risker är en dubbelmantlad mobil dieseltank en säker behållare för diesel. Mobila tankar finns i flera olika modeller som är anpassade för tankning och transport enligt ADR. Godkänd IBC av högdensitetspolyetylen (HDPE) och Viton (FKM) är lämpliga material för diesel.

HUR HÖG ÄR EN IBC TANK?
Den allra vanligaste IBC tanken (en kubik - 1000 liter )är 1160 mm hög. Förutom IBC 1000 liter är andra vanliga storlekar på IBC är 600 och 800 liter. Båda dessa IBC tankar är 1000 mm hög
Kontaktinformation

Apex Materialhantering

Postadress
Vitmosse­vägen 1, Port 14
55475 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556591-1749
Grundat: 2000
Anställda: 1
Välkommen till Apex Materialhantering

Vi erbjuder bland annat ett brett sortiment av behållare för farligt avfall och kemikalier. Våra containrar och omrörare kan användas både inom allt från tillverkningsindustri till restaurang.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Magnus Davidsson
Produkt - & Projektchef
036-18 80 85

Filmer

Tippcontainer 3S Tippningsbar åt tre olika håll

Tippcontainer 3S Tippningsbar åt tre olika håll
Tippcontainer EXPO
Grab-O-Matic Fatvändare SC10
Fatlyft Grab-O-Matic 1-DLR

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när