SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Valeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik

Den optiska mättekniken kommer att göra sin marknadsdebut 2024
Valeo, den globala ledaren inom körhjälpssystem (ADAS), presenterade idag den tredje generation av sin LiDAR (light detection and ranging). Den optiska mättekniken kommer att göra sin marknadsdebut 2024.

Den nya mättekniken erbjuder avsevärt förbättrad prestanda och gör autonom mobilitet till en realitet, samtidigt som den tar trafiksäkerheten till nya nivåer.

– Tredje generationenss LiDAR från Valeo är ett stort tekniskt framsteg för framtidens förarlösa fordon. Denna uppgradering stärker Valeos tekniska och industriella position inom området, ett företag som är den enda leverantören på marknaden som för närvarande serieproducerar en LiDAR-skanner för fordon. Vårt främsta mål med den här enheten förblir detsamma – att rädda liv på vägarna, säger Geoffrey Bouquot, Valeos Senior Vice President, R&D and Strategy.

Tack vare dess unika förmåga att uppfatta sin omgivning kan denna nya LiDAR se saker som människor, kameror och radar inte kan. Detta innebär att körning kan delegeras till fordonet i många situationer (automationsnivå 2 och högre), inklusive på motorväg i hastigheter upp till 130 kilometer i timmen. Även i sådana situationer kan ett fordon utrustat med tredje generationens LiDAR hantera nödsituationer helt autonomt.

Valeos LiDAR upptäcker, känner igen och klassificerar alla föremål som finns runt bilen. Om objekten rör sig mäter den deras hastighet och riktning. LiDAR-skanningen kan anpassas till alla ljusförhållanden, oavsett om det är bländande ljust eller kolsvart. Den mäter till och med tätheten av regndroppar för att beräkna rätt bromssträcka. Den spårar närliggande fordon, även när de inte längre befinner sig i förarens synfält, och använder algoritmer för att förutse deras banor och utlösa nödvändiga säkerhetsmanövrar.

Valeos tredje generation LiDAR ger oöverträffad prestanda när det gäller räckvidd, upplösning och bildhastighet. Den rekonstruerar en 3D-bild i realtid av fordonets omgivning med en hastighet av 4,5 miljoner pixlar och 25 bilder per sekund. Jämfört med föregående generation har upplösningen ökats 12 gånger, räckvidden 3 gånger och betraktningsvinkeln 2,5 gånger.

Tack vare dessa funktioner skyddar denna LiDAR människor i bilen och de runt omkring – fotgängare, cyklister och andra trafikanter. Utöver de fordon som den utrustar, kommer denna LiDAR att varna andra fordon om vägfaror via molntjänster till nytta för andra samhällsaktörer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historia
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode