SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Van Oord lanserar verktyg

För att skydda kustsamhällen mot översvämningar
• Den ledande globala marinentreprenören utvecklar världens första program för att skydda kustsamhällen och ekosystem som hotas av klimatförändringar med Qlik Sense.

Dataanlysföretaget Qlik® meddelar att Van Oord, global entreprenör inom muddring, landåtervinning och konstruktion av konstgjorda öar, har lanserat COP28-versionen (FN:s klimatkonferens COP28) av sitt öppna verktyg för klimatrisköversikt (Climate Risk Overview Tool). Syftet med plattformen är att skydda kustsamhällen och ekosystem som hotas av klimatförändringar och samtidigt stödja sin egen strategi för hållbar tillväxt. Plattformen använder Qlik Sense, vilket även användes för den ursprungliga versionen COP26 Climate Risk Overview.

Van Oord är ett nederländskt familjeägt företag med över 150 års erfarenhet som internationell marin entreprenör och är expert på muddring, marin konstruktion, havsbaserad vindkraft, havsbaserad infrastruktur och infrastruktur i Nederländerna. Med tanke på det växande behovet av utrymme för befolkningen och den allt snabbare utvecklingen av kustsamhällen som hotas av klimatförändringar, har Van Oord ändrat sitt syfte till att skapa en bättre värld för framtida generationer genom marin innovation.

Som en del av denna satsning använder Van Oord Qlik för att utveckla världens första verktyg som möjliggör korsfiltrering mellan traditionellt isolerade discipliner: översvämningsskydd och naturvård. Den kostnadsfria onlineplattformen samlar, kombinerar och analyserar automatiskt många komplexa datamängder, vilket gör det möjligt för användare att visualisera och förutse översvämningsrisker och naturbaserade anpassningsmöjligheter för alla kustlinjer och samhällen runt om i världen.

- Historiskt sett har det varit svårt att fatta välgrundade beslut om hållbar utveckling på grund av datakomplexiteten och intressenternas krav. Det finns så många aktörer som är inblandade i att fatta den här typen av beslut, från Världsbanken, lokala samhällen, icke-statliga organisationer, regeringar och företag som vi. Tack vare Qlik kan alla med hjälp av vårt verktyg för översikt över klimatrisker upptäcka prioriterade hotspots enligt kriterier som är relevanta för dem. Denna upptäckt är gratis och tar ungefär fem minuter, istället för månader och tiotusentals euro för manuell sammanställning, säger Gerben de Boer, Data Scientist på Van Oord.

- Att använda Qlik för att turboladda vår strävan mot hållbarhet var en självklarhet. Vi har redan över 500 personer som framgångsrikt använder programvaran för att samla in insikter om HR, ekonomi och teknik i hela verksamheten. Vi började samarbeta med Qlik för sju år sedan som en del av vår strategi för digital omvandling för att använda avancerad analys för att uppnå våra operativa mål och affärsmål, och nu är Qlik också centralt för vår hållbarhetsstrategi, fortsätter de Boer.

- Qlik gör det möjligt för Van Oord att driva sin egen hållbara tillväxt genom att mer effektivt identifiera och prioritera naturbaserade översvämningsskydd som en del av sitt banbrytande hållbarhetsprogram, Sustainable Earth Actions. Med verktyget kan alla över hela världen starta en dialog med lokala intressenter för att prioritera lösningar för översvämningsskydd som är naturbaserade. Arbeta med naturens kraft istället för att försöka gå emot den. Till exempel genom att plantera mangroveskogar eller vissa typer av sjögräs i stället för att lägga betong eller stenar som kustskydd. Detta ökar den biologiska mångfalden istället för att förstöra den, säger Rachel Terry, Sustainability Programme Manager på Van Oord.

- Med nyheter om klimatförändringsdrivna översvämningar som regelbundet når rubrikerna och ökande tryck från FN och COP att vidta åtgärder, är de steg som organisationer som Van Oord tar för att både sin egen hållbara tillväxt och ge andra möjlighet att göra detsamma avgörande för planetens framtid. Partnerskap spelar en nyckelroll i uppdraget att driva positiv förändring i skärningspunkten mellan företag, samhälle och vår miljö så att alla, överallt, kan njuta av en hälsosam och välmående framtid, och vi är stolta över att stödja Van Oord på denna resa, säger Gareth Vincent, Senior Vice President of Sales, EMEA på Qlik.

Implementeringen av Qlik for Climate-lösningen utfördes av Qlik-partnern Business Data Challengers med deras expertis inom datakunskap samt kunskap och drivkraft för hållbarhet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar