SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vanliga problem med ABB-robotar

Och hur du löser dem
ABB-robotar är kända för sin tillförlitlighet och precision, men som med all avancerad teknik kan problem uppstå. I denna artikel går vi igenom några av de vanligaste problemen som kan uppstå med ABB-robotar och hur de kan lösas för att säkerställa optimal prestanda och minimera driftstopp.

Vad är ABB-robotar?


En ABB-robot används i olika industrier för att förbättra effektivitet och produktivitet. De används för uppgifter som materialhantering, montering, svetsning och mycket mer. ABB erbjuder ett brett sortiment av robotar, från små, exakta modeller som YuMi till stora industrirobotar som IRB 5710 och IRB 5720, som används i exempelvis elfordonsindustrin.

Vanliga problem att beakta


Mekaniska fel: Mekaniska problem som slitage på rörliga delar eller kablage är vanliga. ABB-robotar som IRB-serien använder intern kabeldragning (LeanID) för att minska slitage och skydda kablar från yttre påverkan, vilket minskar risken för underhållsbehov och förlänger robotens livslängd.

Programmeringsfel: Felaktig programmering kan leda till ineffektiva rörelser eller driftstopp. ABBs RAPID programmeringsspråk är utformat för att vara användarvänligt och möjliggör enkel felsökning och optimering av kod.

Kalibreringsproblem: Skillnader mellan virtuella och faktiska robotar kan påverka noggrannheten. ABBs Absolute Accuracy-koncept minskar dessa skillnader genom att upprätthålla en hög noggrannhet under hela robotens livslängd.

Vikten av korrekt programmering och utbildning


Att underhålla robotar regelbundet är avgörande för att undvika kostsamma driftstopp och ekonomiska förluster. Bristande service leder till snabbare slitage och oväntade produktionsavbrott, vilket påverkar hela produktionslinjen och orsakar förseningar och höga reparationskostnader. Regelbundet underhåll sparar tid och pengar, och säkerställer effektiv produktion.

Vi utför robotsimulering


Vi på Robotteknik erbjuder avancerad robotsimulering för att säkerställa att robotprogram fungerar optimalt innan de implementeras i verkliga produktionsmiljöer. Genom ABB

RobotStudio kan vi testa och optimera robotens rörelser och processer i en virtuell miljö. Detta minskar risken för fel och driftstopp, samt möjliggör effektiv planering och programmering, vilket förbättrar precision och effektivitet i produktionen.

Robotteknik – Din partner för automatisering


Om du upplever problem med dina ABB-robotar eller vill optimera dina industrirobotar, tveka inte på att kontakta Robotteknik. Deras experter står redo att hjälpa dig med allt från teknisk support till utbildning och programmering. Besök deras hemsida eller kontakta via telefon och mejl för mer information om hur de kan stödja din verksamhet.

Genom att förstå och åtgärda vanliga problem kan du maximera din produktionseffektivitet och säkerställa att dina ABB-robotar fungerar optimalt över tid.
Kontaktinformation
Postadress
Å­gatan 3
33432 Anderstorp
Region
Gislaved
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556749-0700
Grundat: 2008
Anställda: 6
Välkommen till RobotTeknik AB !

Effektivisera produktionen snabbt och enkelt! På RobotTeknik har vi lösningarna. Vårt mål är att ge våra kunder god service och hög tillgänglighet i automationsutrustningar. Vi arbetar företrädelsevis i samarbete med ABB-robotar.

Vi har drygt 20 års erfarenhet kring automation inom industrin. Vi hoppas att med vår erfarenhet kunna skapa tillfredsställande lösningar för er produktion.

Vi erbjuder följande tjänster:
- Försäljning av industrirobotar, tillbehör och kompletta robotceller
- Försäljning av automationsutrustning
- Nyinstallationer av industrirobotar och robotceller
- Robotprogrammering
- Robotsimulering
- Visionguidning
- Processoptimering
- Processdataloggning
- Service
- Distansservice
- Felsökning
- Utbildning
- Robotvision
- Vision


Vill du veta mer om oss ? Klicka på vår logotype som tar dej direkt till vår hemsida.

Välkomna att kontakta oss !

Agenturer

ABB Robotics, Sverige
Snabba och driftsäkra robotar för all typ av industri.

Certifieringar

AA

Kontakter

Magnus Johnson
Ägare
0371-168 50

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige