Varför ska man ha höj- och sänkbart skrivbord - industritorget.se
FREDAG 27 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Varför ska man ha höj- och sänkbart skrivbord

Att det är viktigt att variera arbetsställningen vid skrivbordet är ett känt faktum. När du går från sittande till stående arbete aktiveras musklerna i ben och rygg, vilket ökar blodcirkulationen och förebygger belastningsskador.
Dessutom ökar förbränningen, vilket innebär att du kan gå ner i vikt. Att uppgradera till ett höj- och sänkbart skrivbord öppnar alltså möjligheter för förbättringar av både arbetsmiljön och din hälsa.

Stillasittande är skadligt i längden
Att variera arbetsställningen är nyckeln till ett hållbart arbetsliv. Minskas stillasittandet med två timmar per dag minskar också risken för såväl hjärt- och kärlsjukdomar som diabetes.

– För hälsans skull är det viktigt att du både står och sitter under arbetsdagen, säger Anna Millbourn Olander, ergonom och legitimerad sjukgymnast.

Genom att ha ett bord som är lätt att justera i höjd kan du enkelt göra både och. Du bör inte jobba i sittande ställning i mer än två timmar i följd – och allra helst ta en bensträckare eller röra på dig varje halvtimme.


Små åtgärder kan ge stora vinster
Relativt små förändringar kan alltså resultera i stora förbättringar när det kommer till hälsa och välbefinnande.
– Fördelarna är så många, att alla som arbetar på kontor borde ha tillgång till ett höj- och sänkbart skrivbord, tycker Anna Millbourn Olander.

Även kroppsvikten påverkas när du står upp i intervaller, vilket såklart också är gynnsamt för hälsan. Studier visar att du, genom att stå upp ett par timmar under arbetsdagen, får en ökad fettförbränning som gör att du faktiskt kan gå ner ett par kilo i vikt på ett år.

Bättre hållning och mindre belastning
Andra studier visar att den som sitter stilla fyra timmar om dagen lider nästan 50 procent större risk att dö in förtid, jämfört med den som bara sitter stilla i två timmar per dag. När du står upp får kroppen dessutom en bättre hållning, samtidigt som du slipper besvär med "gamnacke".

Därmed inte sagt att du ska stå upp hela tiden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord har du ju också möjligheten att enkelt kunna sänka bordet och sitta ner emellanåt. Inte minst för variationens skull.

– Jag betonar gärna att det inte är förbjudet att sitta på kontorsstolen. Det är viktigt att variera sin arbetsställning och ibland även sitta ner för att inte orsaka överbelastning i knä och fötter, påpekar Anna Millbourn Olander.

6 fördelar med höj- och sänkbara skrivbord:

- De varierade arbetsställningarna minskar belastningen på ryggen.
- Såväl blodcirkulationen (bra för hjärtat) som fettförbränningen (viktminskning) ökar när du står upp.
- Det är lätt att anpassa efter personer som är olika långa – en viktig funktion om flera personer arbetar vid samma skrivbord, fast vid olika tidpunkter.
- När du står upp och talar får du mer volym i lungorna, vilket ger dig en tydligare och klarare röst – en fördel vid till exempel försäljning eller kundkontakt via telefon.
- Vid nyanställningar slipper du ödsla tid och kraft på nya inställningar av höjden på skrivbordet, eftersom den regleras med en knapp.
- Genom att avsluta arbetsdagen med skrivbordet i högt läge, blir lokalvårdarnas arbete lite lättare – samtidigt vänjer du dig vid att inleda påföljande arbetsdag i stående position.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Orgnr:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-13
NCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckarData måste hanteras säkert även utanför datacentrets fyra väggarTeleoperatörer utan edge-lösningar blir omkörda av de som har dem
2020-11-04
ABB:s livsmedelssäkra motorer klarar över 1 100 rengöringstillfällenSju tips för dig som jobbar hemifrånABB och Ericsson samarbetar för att förverkliga Thailands ambition om Industri 4.0Den nya generationen av Photoneo PhoXi 3D-skanner är här!Se JUMBO MED som ett extra skydd mot Corona-virus i våra olika miljöerLAPP lanserar en färdig lösning med solcellskablar i skyddshöljeNordisk vind i seglen för Okta – växlar upp ytterligare i regionenFreno Air lanserar ny transportlösning
Annonser