FREDAG 07 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Varför ska man ha höj- och sänkbart skrivbord

Att det är viktigt att variera arbetsställningen vid skrivbordet är ett känt faktum. När du går från sittande till stående arbete aktiveras musklerna i ben och rygg, vilket ökar blodcirkulationen och förebygger belastningsskador.
Dessutom ökar förbränningen, vilket innebär att du kan gå ner i vikt. Att uppgradera till ett höj- och sänkbart skrivbord öppnar alltså möjligheter för förbättringar av både arbetsmiljön och din hälsa.

Stillasittande är skadligt i längden
Att variera arbetsställningen är nyckeln till ett hållbart arbetsliv. Minskas stillasittandet med två timmar per dag minskar också risken för såväl hjärt- och kärlsjukdomar som diabetes.

– För hälsans skull är det viktigt att du både står och sitter under arbetsdagen, säger Anna Millbourn Olander, ergonom och legitimerad sjukgymnast.

Genom att ha ett bord som är lätt att justera i höjd kan du enkelt göra både och. Du bör inte jobba i sittande ställning i mer än två timmar i följd – och allra helst ta en bensträckare eller röra på dig varje halvtimme.


Små åtgärder kan ge stora vinster
Relativt små förändringar kan alltså resultera i stora förbättringar när det kommer till hälsa och välbefinnande.
– Fördelarna är så många, att alla som arbetar på kontor borde ha tillgång till ett höj- och sänkbart skrivbord, tycker Anna Millbourn Olander.

Även kroppsvikten påverkas när du står upp i intervaller, vilket såklart också är gynnsamt för hälsan. Studier visar att du, genom att stå upp ett par timmar under arbetsdagen, får en ökad fettförbränning som gör att du faktiskt kan gå ner ett par kilo i vikt på ett år.

Bättre hållning och mindre belastning
Andra studier visar att den som sitter stilla fyra timmar om dagen lider nästan 50 procent större risk att dö in förtid, jämfört med den som bara sitter stilla i två timmar per dag. När du står upp får kroppen dessutom en bättre hållning, samtidigt som du slipper besvär med "gamnacke".

Därmed inte sagt att du ska stå upp hela tiden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord har du ju också möjligheten att enkelt kunna sänka bordet och sitta ner emellanåt. Inte minst för variationens skull.

– Jag betonar gärna att det inte är förbjudet att sitta på kontorsstolen. Det är viktigt att variera sin arbetsställning och ibland även sitta ner för att inte orsaka överbelastning i knä och fötter, påpekar Anna Millbourn Olander.

6 fördelar med höj- och sänkbara skrivbord:

- De varierade arbetsställningarna minskar belastningen på ryggen.
- Såväl blodcirkulationen (bra för hjärtat) som fettförbränningen (viktminskning) ökar när du står upp.
- Det är lätt att anpassa efter personer som är olika långa – en viktig funktion om flera personer arbetar vid samma skrivbord, fast vid olika tidpunkter.
- När du står upp och talar får du mer volym i lungorna, vilket ger dig en tydligare och klarare röst – en fördel vid till exempel försäljning eller kundkontakt via telefon.
- Vid nyanställningar slipper du ödsla tid och kraft på nya inställningar av höjden på skrivbordet, eftersom den regleras med en knapp.
- Genom att avsluta arbetsdagen med skrivbordet i högt läge, blir lokalvårdarnas arbete lite lättare – samtidigt vänjer du dig vid att inleda påföljande arbetsdag i stående position.
Kontaktinformation
Postadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Besöksadress
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands län
Sverige
Orgnr:
556190-7329
Grundat: 1975
Anställda: 206
Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

AJ Kundservice
035-180 500

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-27
ABB ska leverera lösning för gruvtruckar för att stötta Copper Mountain Minings hållbara utvecklingsmål i KanadaMontico är nu ackrediterat testcenter även inom grafisk industri.Blue Partners kundcase för Elektroautomatik i Sverige ABSchneider Electric inleder samarbete med Female Technical Engineer för ökad mångfald i branschenSBB-fastigheter stärker hållbarheten med batterifria digitala lås från iLOQNy Smart Pallet Mover från Interroll ger prestanda­ökning i tillverknings­logistikenMer säkerhet i tuffa miljöerSvenska elever sätter nytt återvinningsrekord
2021-04-26
Intercut söker maskinsäljare med starkt affärsmannaskapAtlas Copcos nya OSC för rening av kompressor­kondensat är effektiv och enkel att underhållanorelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordonDENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhusiktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detEOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printingSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på FreshworksTester för tyngre transporter på MalmbananSLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt - förvärvar mark från Helsingborgs StadNyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandeminFjärrvärmen breder ut sig i Landvetter
Annonser