FREDAG 21 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020

Under hela 2019 har teknologin fortsatt att ha en transformativ inverkan på företag och samhällen.
Från de första implementeringarna av 5G till att företag har börjat få en större förståelse för hur artificiell intelligens (AI) kan användas, har det varit ännu ett år av snabba framsteg.

Ur ett IT-perspektiv så har vi sett två tydliga trender som kommer att fortsätta 2020. Den första är att on-premise-lösningar och publika moln kommer att bli likvärdiga medborgare. Molnet blir den nya normala modellen för driftsättning, då 85% av företagen idag främst identifierar sig själva som användare av hybridmoln- och multimolnlösningar.

I samband med detta utgör frågorna kring cybersäkerhet och datasekretess fortfarande den främsta oron för IT-beslutsfattare när det kommer till molnlösningar. År 2020 kommer cyberhoten att öka snarare än minska. Därför måste företagen försäkra sig om att 100% av deras affärskritiska data kan återställas.

Här är några av de viktigaste teknologitrenderna som företag kommer att försöka dra fördel av och förbereda sig för under det kommande året.

1. Containerteknik kommer att bli vanligare
Under 2020 kommer ett ökat användande av containerteknik att leda till snabbare mjukvaruproduktion genom mer robusta DevOps-möjligheter, samt att Kubernetes kommer att befästa sin status som den faktiska plattformen för containerorkestrering. Populariteten för implementering av containrar eller "containerisering" drivs av två saker: snabbhet och enkelhet. Containrar är abstrakta datatyper som isolerar en applikation från ett operativsystem. Med containrar sammanförs mikrotjänster med dess beroenden och konfigurationer. Detta gör det snabbare och enklare att utveckla, leverera och distribuera tjänster. Trenden mot multimolnlösningar innebär att företag behöver data för att kunna förflyttas över olika moln - särskilt de stora leverantörernas - AWS, Microsoft Azure och Google Cloud. Undersökningsföretaget 451 Research uppskattar att marknadsstorleken för applikationer för containerteknik kommer att nå 4,3 miljarder dollar år 2022 och under 2020 kommer fler företag att se containrar som en grundläggande del av deras IT-strategi.

2. Cloud Data Management kommer att öka datamobiliteten och portabiliteten.
Företag kommer rikta blickarna mot Cloud Data Management för garanterad datatillgänglighet över alla lagringsmiljöer under 2020. Data måste vara flytande i hybrid- och multimolnlandskapet, och Cloud Data Management-lösningarnas kapacitet för ökad datamobilitet och portabilitet är anledningen till att det har blivit en industri i sig själv. Veeams Cloud Data Management-rapport från 2019 avslöjade att organisationer lovade att spendera i genomsnitt 41 miljoner dollar på att distribuera Cloud Data Management-teknologi detta år. För att möta förändrade kundförväntningar söker företag ständigt efter nya metoder för att göra data mer portabelt inom sina organisationer. Visionen om “your data, when you need it, where you need it” kan bara uppnås genom en robust CDM-strategi, vilket innebär att dess betydelse därför bara kommer att fortsätta öka under nästa år.

3. Lyckade och smidiga backup-lösningar banar väg för återställandet av framgång och snabbhet
Vikten av Service Level Agreements SLAs för datatillgänglighet och förväntningarna kommer att öka under de kommande 12 månaderna, medan tröskeln för driftstopp eller eventuella serviceavbrott kommer att fortsätta att minska. Följaktligen har företagens fokus på säkerhetskopiering och återställningsprocesser förskjutits åt återställningsstadiet. Säkerhetskopiering var tidigare utmanande, arbetskrävande och kostnadsintensivt. Snabbare nätverk, säkerhetskopieringsenheter och förbättrade datauppfångnings- och automatiseringsfunktioner har accelererat säkerhetskopieringsprocessen. Enligt vår Cloud Data Management-rapport från 2019, så säkerhetskopierar nu nästan en tredjedel (29%) av företagen kontinuerligt och replikerar högprioriterade applikationer. Den viktigaste aspekten för företag är nu att 100% av deras data ska kunna återställas och att en fullständig återställning är möjlig inom några minuter. Förutom den sinnesfrid som bibehållen datatillgänglighet innebär, så kan ett fullständigt komplement av säkerhetskopierade data användas i forsknings-, utvecklings- och testsyfte. Dessa viktiga data hjälper företaget att fatta de mest informerade besluten om digital transformation och accelerationsstrategier för företag.

4. Allt blir mjukvarudefinierat
Företag kommer att fortsätta välja de lagringsteknologier och den hårdvara som fungerar bäst för deras organisation, men datacenterhanteringen kommer att bli ännu mer mjukvarudefinierad. Manuellt tillhandahållande av IT-infrastruktur blir snabbt en del av det förgångna. Infrastructure as Code (IaC) kommer att fortsätta sin spridning till att ingå i företagens medvetande. Genom att tillåta företag att skapa en plan av vad infrastrukturen ska erbjuda och sedan distribuera den över alla lagringsmiljöer och platser, kan IaC bidra till att minska tidsåtgången och kostnaderna för att tillhandahålla infrastruktur på flera olika webbplatser. Mjukvaruvarudefinierade tillvägagångssätt som t ex IaC och Cloud-Native - en strategi som naturligt använder tjänster och infrastruktur från leverantörer av molntjänster - handlar dock inte bara om kostnader. Automatisering av replikeringsprocesser och utnyttjande av det offentliga molnet erbjuder precision, smidighet och skalbarhet - vilket gör det möjligt för organisationer att snabbt och enkelt distribuera applikationer. I och med att över tre fjärdedelar (77%) av organisationer idag använder software-as-a-service (SaaS)-lösningar är en mjukvarudefinierad strategi för datahantering relevant för de allra flesta företag.

5. Organisationer kommer att ersätta - inte uppdatera - sina säkerhetskopieringslösningar
År 2020 kommer trenden att byta ut säkerhetskopieringsteknologier att öka takten i jämförelse med uppdatering av befintliga lösningar. Verksamheter kommer att prioritera enkelhet, flexibilitet och tillförlitlighet i sina företagsanpassade kontinuitetslösningar eftersom behovet av påskyndad teknikdistribution blir ännu mer kritiskt. År 2019 sade organisationer att de hade upplevt i genomsnitt fem oplanerade avbrott under de senaste 12 månaderna. Oro över gamla leverantörers förmåga att garantera tillgänglighet av data går företagen mot att helt byta säkerhetskopierings- och återställningslösningar, snarare än att stärka upp sina befintliga genom integrering med nya lösningar. Att lappa ihop och uppdatera sina lösningar innebär stora underhållskostnader, brist på virtualiserings- och molnfunktioner, samt brister relaterade till såväl hastigheten som hanteringen av datatillgångar. Att börja om på nytt kan ge företag tryggheten i att ha den rätta lösningen för att ständigt kunna möta användarnas krav.

6. Alla applikationer blir uppdragskritiska
Det antal applikationer som företag klassificerar som uppdragskritiska kommer att öka under 2020 - vilket banar väg för ett landskap där varje applikation bedöms vara högprioriterad. Tidigare har organisationer varit beredda att skilja mellan uppdragskritiska och icke uppdragskritiska applikationer. I takt med att företagen blir helt beroende av sin digitala infrastruktur, försvåras deras förmåga att göra denna åtskillnad. Veeam Cloud Data Management-rapporten från 2019 avslöjade att IT-beslutsfattare säger att deras verksamhet i genomsnitt kan tolerera högst två timmars drifttid för uppdragskritiska applikationer. Men vilka applikationer kan ett företag då, realistiskt sett, ha råd att ha otillgängliga under denna tidsperiod? Avbrott för applikationer kostar organisationer årligen totalt 20,1 miljoner dollar globalt i förlorade intäkter och produktivitet, medan förlorade data från uppdragskritiska applikationer kostar i genomsnitt 102 450 dollar i timmen. Sanningen är att varje applikation är kritisk.

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-14
Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet
Annonser