SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk

Framväxten av 5G inleder en helt ny era av nätverksbaserad kommunikation som kommer att revolutionera många aspekter av både affärer och människors personliga liv.
Med den nya tekniken kommer också behovet av nya säkerhetsåtgärder, och Verizon arbetar hårt för att hantera alla typer av hot mot kundernas säkerhet och kommunikation, inklusive cyberhot.


Här är fyra av de områden som Verizoningenjörer och partners arbetar med för att säkra 5G-nätverk i framtiden:

• Förbättra latens och effektivisera med hjälp av Security Network Accelerators. För säkerhetsfunktioner som kräver mer prestanda jobbar Verizon på att installera programmerbara nätverksacceleratorer för att sammanföra flera högpresterande, latensberoende säkerhetsfunktioner till en enda AI ML-driven Network Accelerator. Detta reducerar operationella kostnader och behovet av programmering.

• Säkerhet med Artificiell intelligens / Maskininlärning. I och med ökningen av AI ML inom nätverk utvecklar Verizons ingenjörer ett AI ML-drivet säkerhetsramverk vilket för ytterligare skydd i de AI ML-modeller som driver nätverket. Ramverket verifierar informationen som matas in i algoritmer och dess proveniens, säkerställa att AI ML-modellerna fungerar korrekt och kommer även hantera säkerheten runt var denna information hamnar och hur den tolkas och används. Verizons ingenjörer tränar bl.a. ramverket inom att upptäcka säkerhetsanomalier.

• Att dra nytta av sekretess och dataintegritet i nätverkskärnan. Verizons ingenjörer och återförsäljare använder kryptografiskt säkra digitala fingeravtryck av data och lagrar dem i en blockkedja så att de inte kan modifieras. Dessa fingeravtryck är helt säkra, går inte att hacka och går att komma åt var som helst. Genom att jämföra dessa med fingeravtryck som tagits i relation till en cyberattack kan företag snabbare och enklare avgöra om deras data komprometterats eller ej.

• Secure Credentialing Management System (SCMS) för uppkopplade fordon. Uppkopplade fordon behöver koppla upp mot varandra, mot infrastruktur, andra användare och till molnbaserade tjänster. SCMS är den fundamentala mekanism som ser till att dessa kopplingar skyddas från attacker mot integritet och sekretess t.ex. SCMS erbjuder digitalt signerade certifikat och aktiveringskoder som används för att validera säkra fordonsmeddelanden. Lyckade tester med validerade och säkrade säkerhetsmeddelanden har gjorts för första gången i branschen tillsammans med LG och validerar Verizons kärnegenskaper med 5G-nätverksuppkoppling.

Whitepaper om säkerhet i 5G-nätverk
Parallellt har Verizons Network Security-team publicerat ett whitepaper som beskriver varje del i Verizons 5G-nätverk och hur det här implementeras nyckelelement som säkerhet, sekretess och tillgänglighet. Du kan läsa den här.
https://www.verizon.com/about/sites/default/files/2020-09/200574_Schulz_07242020.pdf
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
De investerar för fler lasertimmarPremiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenFärger och framtidstro präglar Ebbepark i LinköpingDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNode