LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon Business lanserar privat 5G globalt

Verizon samarbetar med Nokia för att erbjuda privata 5G-möjligheter till företag i Europa samt Asien- och Stillahavsområdet.
Privat 5G kommer möjliggöra för organisationer att leverera på uppdragskritiska realtidsmöjligheter.

Tillkännagivandet markerar Verizons fortsatta investering i 5G och network-as-a-service-strategin.

Verizon Business meddelar idag lanseringen av dess internationella plattform för privat 5G, för globala företag i Europa samt i Asien- och Stillahavsområdet.

Erbjudandet levereras i partnerskap med Nokia och kommer möjliggöra för företag att driftsätta ett privat, dedikerat 5G-nätverk av industriell kvalitet inom sina lokaler. Utöver extremt låg latens och hög hastighet är en viktig fördel i ett privat 5G-nätverk möjligheten för företag, särskilt inom tillverkning, distribution och logistikcenter, att kunna driftsätta och ha ett skräddarsytt mobilnätverk på plats, vilket eliminerar behovet av att sända data genom offentliga nätverk.

”Idag meddelade vi nästa fas av Verizons globala 5G-vision med lanseringen av privat 5G för våra internationella kunder”, sa Tami Erwin, CEO, Verizon Business. ”Om de senaste månaderna har lärt oss någonting så är det att det aldrig funnits en mer kritisk tidpunkt när det kommer till mobilitet, bredband samt molnprodukter och tjänster. Privata 5G-nätverk kommer att vara en transformativ teknologi som kommer driva en ny era av omvälvande utveckling och innovation för företag runt om i världen”.

Ett privat 5G-nätverk är ett fristående nätverk vars samtliga komponenter vilar i en enskild anläggning beståendes av mikro-torn och små celler som kopplar upp till ett företags LAN (Local Area Network) och applikationer. Här används Nokias Digital Automation Cloud, en privat, trådlös nätverkslösning med automatiseringsegenskaper som kommer tillåta applikationsdriftsättning genom ett webbaserat gränssnitt.

”Privat trådlös uppkoppling har blivit en central del inom många industrier för att förverkliga deras långsiktiga mål inom digital transformation. Genom att leverera privat 5G tillsammans med Verizon banar vi väg för att accelerera digitaliseringen för de mest krävande industrierna som behöver pålitlig trådlös uppkoppling”, sa Brian R. Fitzgerald, SVP Global Solutions på Nokia.

Verizon har lett de globala ansträngningarna kring 5G. Utöver dess 5G Lab och produktionsstudio i London har företaget nyligen lanserat en 5G-roamingtjänst i Sydkorea och är medgrundare av 5G Future Forum, en grupp globala 5G-ledare som accelererar leveransen av 5G och interoperabelt MEC-möjliggjorda lösningar. Lanseringen av privat 5G kommer också möjliggöra för Verizon Media att leverera på nästa generations innehållskapande, produktion och distributionsteknik i stor skala och i realtid till globala publiker, för kunderna. Dagens meddelande följer ett nytt MEC-partnerskap-tillkännagivande med Microsoft, Cisco, IBM och AWS. I augusti meddelade Verizon dess framgångsrika slutförande av labbtester med Corning och Samsung kring dess nya in-building-lösningar, 5G mmWave.

För mer information om Verizons plattform för privat 5G, klicka här.

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling