TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon Mobile Security Index 2021: COVID-19 blottar nya cyberhot för företag

COVID-19-pandemin tvingade företagen att snabbt stödja arbetssätt på distans, ofta utan lämpliga säkerhetsåtgärder på plats.
Verizon Business Mobile Security Index (MSI) 2021 avslöjar att många företag kan ha lämnat sig sårbara och utsatta för cyberbrottslingar när de brådskande ville säkerställa att deras arbetskraft kunde arbeta på distans. I den senaste utgåvan av Verizons MSI betonade 49 procent av de undersökta företagen att de förändringar som gjordes för att främja arbetssätt på distans under nedstängningen påverkade deras företags cybersäkerhet.

Intressant är att även om 40 procent av de tillfrågade företagen ansåg att mobila enheter är deras största IT-säkerhetshot, så offrade 45 procent av dem medvetet säkerheten för mobila enheter för att "få jobbet gjort" (t.ex. uppfylla en deadline eller produktivitetsmål), samtidigt som nästan en fjärdedel (24 procent) offrade säkerheten för mobila enheter för att underlätta deras svar på de begränsningar som införts på grund av pandemin.

Vad du behöver veta:
• Nästan hälften (49 procent) av de tillfrågade företagen uppgav i undersökningen att övergången till arbetsmetoder på distans under Covid-19-nedstängningen påverkade deras cybersäkerhet negativt.
• 40 procent tycker att mobila enheter är företagets största IT-säkerhetshot.
• 45 procent av företagen offrade dock säkerheten för mobila enheter för att "få jobbet gjort."
• Resultaten är baserade på en oberoende undersökning bland 856 yrkesverksamma som ansvarar för inköp, hantering och säkerhet för mobila enheter och Internet of Things (IoT) för deras företag.

”Pandemin orsakade en global förändring i organisationernas verksamheter, där många utökade sina digitala transformationsagendor och arbetsmodeller för att möta de snabbföränderliga behoven hos både anställda och kunder,” säger Sampath Sowmyanarayan, Chief Revenue Officer, Verizon Business. ”Medan företag fokuserade sina ansträngningar på annat håll såg cyberbrottslingar en mängd nya möjligheter att slå till. I och med ökningen av arbetskraft på distans och uppgången för användning av mobila enheter förändrades hotlandskapet, vilket för organisationerna innebär att det finns ett större behov av att finslipa den mobila säkerheten för att skydda sig själva och dem de betjänar.”

Pandemins effekter på arbetskraften kommer att ha en bestående inverkan. Enligt rapporten förväntade sig en stor majoritet (70 procent) av dem som hade sett distansarbete öka efter införandet av pandemibegränsningar att det skulle minska igen efteråt. 78 procent av dem sa dock att distansarbete fortfarande skulle vara vanligare än innan nedstängningen. Sammantaget uppgav de svarande att de förväntade sig att antalet distansarbetare skulle landa på ungefär hälften (49 procent).

Små och medelstora företag hotas också
Över hälften av de tillfrågade (52 procent) uppgav att små- och medelstora företag är mer utsatta än större företag, men även om så är fallet hade 59 procent av de små- och medelstora företagen tummat på säkerheten, varvid 22 procent erfarit ett mobilt intrång. 78 procent uppgav att de borde ta säkerheten på mobila enheter på större allvar.

Säkerheten ska alltid stå i centrum
Av de tillfrågade är 72 procent av organisationerna oroliga för missbruk eller olämplig användning av enheter. En del av problemet är att många företag kämpar för att utveckla en effektiv policy för acceptabel användning (Acceptable Use Policy) - 57 procent hade inte en sådan på plats över huvud taget.

MSI beskriver människor och beteenden, appar, enheter och föremål samt nätverk och moln som de fyra sektorerna i det mobila hotlandskapet. Dessutom ger rapporten expertinsikter om hur företag kan skydda sig mot väntande cyberbrottsattacker, som t ex att skapa en "zero trust network access (ZTNA)"-modell och en ”secure access service edge (SASE)”-arkitektur, som är utformad för en ”mobile-first”- och ”cloud-first”-anpassad värld.

Om Verizon Mobile Security Index 2021
Resultaten från Verizon Mobile Security Index 2021 baseras på en oberoende undersökning bland 856 företag i Australien, USA och Storbritannien. I studien ingick yrkesverksamma som ansvarar för inköp, hantering och säkerhet av mobila enheter och Internet of Things (IoT) för deras företag.

Rapporten ger en unik inblick i det aktuella mobila hotlandskapet och vad organisationer gör eller i många fall inte gör för att skydda sina data och nyckelsystem. Förutom analyser från Verizons experter inkluderar rapporten insikter och verkliga data från ledande säkerhets- och IT-tjänsteföretag som Asavie, Blackberry Cylance, Check Point, IBM, Ivanti, Lookout, NetMotion, Netskope, Proofpoint, Qualcomm, Thales, VMware och Wandera.

Läs gärna hela Verizon Mobile Security Index 2021, liksom snapshots för allmän säkerhet, offentlig sektor och små och medelstora företag, och läs mer om vad Verizon gör för att hantera cybersäkerhetshot.

För mer information, kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Verizon Business via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se
+46 76 160 37 60
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser