TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vertiv och Green Mountain höjer ribban för hållbarhet i datacenter

Vertiv (NYSE: VRT), en global leverantör av kritisk digital infrastruktur och kontinuitetslösningar, och den norska co-location leverantören Green Mountain investerar i avancerad teknik för att ytterligare öka effektiviteten och hållbarheten vid det som redan var ett av världens grönaste datacenter.
Ett av världens mest effektiva datacenter blev precis grönare med Vertivs branschledande teknik för kraft- och värmehantering

I en före detta NATO-anläggning djupt nere i ett berg, använder datacentret DC1-Stavanger hundra procent förnybar vattenkraft och kyls med vatten från den närliggande fjorden, vilket ger en konstant temperatur på åtta grader celsius året runt. Det unika läget erbjuder en stor fördel när det gäller att utnyttja förnybara energikällor och minimera andelen kylutrustning. Allt för att få ner koldioxidutsläppen till nära noll.

– Hållbarhet påverkar allt vi gör, och hållbarhet är mycket viktigt när vi bygger nya datacenter och har nya funktioner i det. Alla kunder kan se var vi får vår energi från. Det är en viktig aspekt som särskiljer oss från andra, säger Alexander de Flon Rønning, Green Mountains design- och produktchef.

Likt alla datacenter är både avbrottsfri strömförsörjning (UPS) och värmehanteringssystem krav för att kunna upprätthålla optimal driftstid.

– Climate Neutral Data Centre Pact som är undertecknad av stora europeiska moln- och datacenteroperatörer representerar det senaste åtagandet från datacenterindustrin att minska sitt miljöavtryck. En effektiv övergång till en hållbar och digital framtid kommer att kräva både utbyggnad av nya, toppmoderna datacenter och uppgradering av befintliga platser för att utnyttja den senaste och mest effektiva tekniken. Vertiv är stolta över att stödja detta arbete, säger Giordano Albertazzi, chef för affärsområdet Europa, Mellanöstern och Afrika på Vertiv.

Efter omfattande research besökte Green Mountain-chefer Vertiv Customer Experience Centers i Italien för att se Vertiv-teknologier i drift och testa prestanda under verkliga förhållanden. Som ett resultat valde Green Mountain högeffektiva Vertiv™ Liebert® PCW vattenkretsenheter, för en total installerad kylkapacitet på 5 MW. Liebert PCW ger hög effektivitetsstandard tack vare en kombination av den senaste tekniken och en design som optimerar aerodynamiken för alla interna komponenter. Vertiv valdes också som leverantör av UPS-system för ett annat parallellt projekt som tillhandahöll flera Liebert® EXL S1UPS-system, stödda med backup av litiumjonbatterier. En lösning som erbjuder längre livslängd till traditionella VRLA-batterisystem.

– För Green Mountain är hållbarheten hos produkter och leverantörer en nyckelfaktor när man köper in ny utrustning. Vertivs teknologier är de mest energieffektiva jag har sett, och detta kommer att ytterligare förbättra vårt övergripande hållbarhetsarbete som redan har en extremt hög rating, säger Alexander de Flon Rønning.
Dessutom är Vertivs system extremt kompakta. Något som spelar roll med tanke på placeringen av datecentret förklarar Alexander de Flon Rønning.

– Med tanke på att vårt datacenter finns i ett berg har vi inga extra rum att tillgå. Vi kunde inte spränga igenom mer av berget för att skapa mer utrymme för datacenterutrustning.

Att hantera projektet under Covid-19 var svårt, tillade Alexander de Flon Rønning.
– Vi var oroliga över att alla fabriker och leveranser skulle stängas av. Lyckligtvis arbetade Vertiv hårt och hjälpte bland annat genom att spåra sändningarna och se till att utrustningen levererades smidigt trots stängda gränser och logistiska utmaningar. Om Vertiv inte hade hjälpt till vid leveranserna kunde vi inte ha slutfört projektet i tid, förklarar han och fortsätter:

– När vi bygger andra projekt kommer vi att titta på Vertivs datacenterteknologi. När vi väljer en partner gör vi det ur ett strategiskt perspektiv för en långvarig relation.

Enligt Internationella byrån för förnybar energi (IRENA) [1], [2], [3] spelar datacenter en central roll när det gäller centrum för teknikinnovation, energieffektivitet, förnybara energikällor och den datakonomi som digitaliseringen möjliggör. Datacenteroperatörer som Green Mountain kan tas som en förebild för att påskynda den hållbara energiomställningen och bana en väg som andra krafthungande industrier kan följa. För att lära dig mer om hur Vertiv kan bidra till att öka datacentrets effektivitet, besök Vertiv.com/SWC.

Enligt International Renewable Energy Agency (IRENA) [1], [2], [3], spelar datacenter en central roll när det kommer till teknikinnovation, energieffektivitet, förnybara energikällor och den ekonomin som drivs av data som digitaliseringen möjliggör. Datacenteroperatörer som Green Mountain kan ses som en förebild när man ökar takten på den hållbara energiomställningen och banar väg för andra energiintensiva industrier.

För att lära dig mer om hur Vertiv kan bidra till att öka datacenters effektivitet, besök Vertiv.com/SWC.

Presskontakt:
Madelene Kornfehl
Tel: 070 658 58 85
E-post: madelene@cloudberry.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
KB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser