TORSDAG 25 FEBRUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi har väntat på en maskin i den här storleken

Michael Gilbertsson, MG Bygg AB, är en av de första i Sverige som har köpt och fått den nya Merlo P50.18 Plus levererad. – Framförallt valde vi den för kapaciteten.
Det här är en storlek på maskin som vi har väntat på, säger Michael Gilbertsson.

Michael Gilbertsson i Vedum köpte sin första Merlo för mer än 20 år sedan. Maskinparken har under åren vuxit till att idag omfatta nio teleskoplastare från Merlo i olika storlekar och utformningar. Alla är utrustade med gafflar, kranarm och personkorg.

– Vi skulle inte klara oss utan teleskoplastarna i verksamheten. De går inte så många timmar om året, men för det vi använder dem till är de ovärderliga, säger Michael Gilbertsson.

Företaget bygger mestadels lantbruksfastigheter och industrilokaler i stora delar av västra och södra Sverige samt även i Norge. Mestadels används de till att lyfta byggmaterial, som takstolar och takplåtar med.

– Vår äldsta maskin är från 2003 och den har gått 5 500 timmar, i snitt kör vi kanske 300 timmar med våra maskiner. Den här nya storleken, 50.18, har vi längtat efter, säger han.

Michael Gilbertsson har drivit sitt företag i 30 år i år och har en nästan lika lång relation med AB Hüllert Maskin.

– Förutom att det är bra maskiner de säljer är närheten till service och reservdelar viktigt för oss, vi har bara någon mil till anläggningen i Vara, säger Michael Gilbertsson.

Alla anställda i företaget har förarbehörighet för teleskoplastarna och vem som använder maskinen beror på arbetsmoment. Michael har haft möjlighet att köra maskinen vid några tillfällen.

– Jag provade den lite i somras när vi hade den på demo. Då lyfte jag 3,3 tons betongelement med kranarmen och det gick riktigt fint. Vi är väldigt nöjda med maskinen och successivt ska vi byta ut hela maskinparken mot 50.18. Det skiljer så lite i pris mellan 40.17 och 50.18, så jag tycker det är värt att satsa på en maskin där vi får ut lite mer kapacitet, säger han.

Merlo P50.18 Plus kan lyfta fem ton med en maximal räckvidd på 18 meter. Maskinen lanserades under andra halvåret 2020 och hittills har det sålts en handfull av modellen i Sverige.

– Jag tror att det här kommer bli en volymmaskin, precis som Merlo 40.17 har varit, säger säljaren Thomas Larsson på AB Hüllert Maskin.

Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-15
Ny taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2021-02-09
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner ABColliers får i uppdrag att agera rådgivare åt LogicorSigma Technology storsatsar i Stockholm inom Digitalisering och Cloud
2021-02-08
Snart lanserar Iscar nya produkter för att möta utmaningarna i dagens trenderMiljövänliga mobilskal av hampa
Annonser