SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vikten av hälsa, säkerhet och miljö

Med miljön och personalen i fokus
Några av vårens första solstrålar speglar sig i Tanjas Turkanovics gula reflexväst när hon möter upp oss utanför Dachser-filialen i Jönköping. Tanja har nu arbetat som HSE Manager för Dachser Sweden i cirka fyra månader och arbetet med att införa nya rutiner och processer är redan i full gång.

Tanjas roll som HSE Manager innebär att skapa förutsättningar för ett systematiskt arbete med hälsa, säkerhet och miljö inom Dachser. En bred roll som innebär många kontaktpunkter och en förmåga att knyta samman efterlevnad av lagstadgar och behovet på plats.

En vanlig arbetsdag kan innebära allt från kontakt med myndigheter och att läsa i lagtexter till att utveckla nya rutiner och processer. En stor del av arbetstiden nu i inledningsfasen går åt till att möta personalen, förstå deras behov och att utbilda chefer som i sin tur kan föra kunskapen vidare.

”Personalen är det viktigaste vi som företag har, utan personal är vi inget företag. Därför är det viktigt att vi proaktivt arbetar med vår personals hälsa och arbetsmiljö. Vi ska alla gå hem från jobbet lika hela och friska som när vi börjar vår arbetsdag.” förklarar Tanja.

Transparens med miljön och personalen i fokus

Första steget i Dachser Swedens HSE-arbete är nu att genomföra behovsanalyser och sätta upp både kortsiktiga och långsiktiga mål. Ett av dessa är att identifiera företagets miljöpåverkan för att sedan reducera det negativa.

”Enligt Miljöbalken har vi, likt alla andra företag, ett ansvar att lämna en god miljö till nästkommande generation.” förklarar Tanja. ”Vi kommer sätta upp mätbara mål, med full transparens för att kunder och andra intressenter ska kunna följa vårt arbete.”

Mer konkreta åtgärder kommer alltså logistikföretaget förtydliga under arbetets gång. Men en viktig del som Tanja lyfter är att engagera personalen. Chefer ska utbildas och coachas, information ska lyftas, forum och utbildningar ska hållas och frågar vi Carl-Johan Westas, Country Manager Sweden, European Logistics, så är Tanja en viktigt länk i kedjan.

”Genom att anställa Tanja med hennes kompetens och driv tar Dachser Sweden ett viktigt steg vidare för att aktivt värna om både miljön och våra anställda. Vårt övergripande mål är att blir förstahandsvalet för kunders integrerade logisktjänster, i detta ingår det till stor del att visa att vi tar hälsa, säkerhet och miljö på största allvar.” avsluta Carl-Johan Westas.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion