SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Viktig leverans för Cometto i Norge

Cometto stod emot magnetfältens förtrollande kraft
Produktion av aluminium är väldigt energikrävande. Det yttrar sig blant annat med starka magnetfält i produktionshallarna (mäts i enheten gauss). Det norska företaget Hydro Aluminium har satt i drift en 10 axlad SPMT ModulMAX SP-E. Den lyfter inte bara 250 tonn, utan gör det i ett magnetfält med en styrka på hela 610 gauss.

Det är inte på något sätt en självklarhet att ”remotekontrollen” eller den elektroniska styrningen kommer överens i denna speciella miljö. I en sådan miljö inte bara stoppar analoga klockor utan till exempel en 41 mm öppen verktygsnyckel står rakt opp som om det var ren magi.

Skydd av ventiler och kontrollkort
Den tre meter breda SPMTen förflyttar ugnsformen från produktionshallen till underhållsverkstaden. Där utrustas den med nya katoder och foder. Efter detta transporteras den tillbaka i produktionshallen.

Konstruktionen säkerställer kompaktheten
Kombinationen som blev levererad till Hydro består av en 4-axlad modul samt en 6-axlad modul. För att hålla maskinen så kort som möjligt monterades powerpacken på 372 kW (steg 5 motorer) samt hytten ovanpå chassiet. Denna design ger föraren bäst möjlig sikt under transporten. Det framgångsrika samarbetet uppfyllde alla kundens krav och önskemål som behövdes för hanteringen på Karmøy.

Hydro Aluminium är ett ledande företag inom aluminium och förnybar energi. Sedan 1905 har Hydro förvandlat naturresurser till värdefulla produkter för människor och företag och skapat en trygg och säker arbetsplats för 31 000 anställda på mer än 140 platser i 40 länder.

Cometto representeras idag av Protruck AS i Danmark samt dess dotterbolag Uniktruck Scandinavia AB i Sverige och Norge.

För mer information kontakta UnikTrucks försäljningschef i Scandinavia, Björn Fritzell.
Managing Director Scandinavia
+46 76 607 8888
bfr@uniktruck.com
Kontaktinformation
Postadress
Jernaldervei 100
8300 Odder
Besöksadress
Jernaldervei 100
8300 Odder
Region
Danmark
Organisationsnummer:
DK33968035
Grundat: 2007
Anställda: 115
Välkommen till UnikTruck Scandinavia AB


Vi är specialister på handel och uthyrning på den internationella marknaden av begagnade maskiner för materialhantering. Vår främsta specialitet är försäljning och uthyrning av tyngre gaffeltruckar med en kapacitet på 10-52 ton, vilka brukar användas inom olika tunga aktiviteter i hamnar och industrier, samt containerstaplande gaffeltruckar och reachstackers på 10-45 ton som används i hamnar, på fraktterminaler, i stuveribolag eller inom transportsektorn i allmänhet.

I vår uthyrningsflotta finner du alltid nya eller lätt begagnade gaffeltruckar på 12, 16, 25 och 32 ton tillgängliga med kort varsel.
Vi köper, säljer och hyr ut tyngre gaffeltruckar och containerstaplande maskiner per dagar, och vårt verksamhetsområde omfattar hela världen. Och naturligtvis kan vi betjäna er på de flesta europeiska språk.

Oavsett vilka dina specifika behov är för tung materialhantering och containerhantering, finns stora chanser att vi kan erbjuda dig den bästa lösningen.


Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Björn Fritzell
Försäljningsdirektör - Sverige, Norge och Finland
+46766078888
Michael Laursen
VD
+45 24 28 90 95
Gitte Laursen
Sales Administration
+45 6966 3663
tma@uniktruck.com
-

Filmer

Introduktion till UnikTruck

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder