Viktigt och snillrikt – här är finalisterna i inUse Award 2019 - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Viktigt och snillrikt – här är finalisterna i inUse Award 2019

Superviktiga och avgörande tjänster, snillrika hjälpmedel, och saker som gör livet bättre.
Bredd men spets samtidigt, det är ett oerhört spännande finalfält som samlas för inUse Award. Såväl snillrika tjänster som livsavgörande, och allt däremellan. Det blir spännande att gå på galan och se vem som till slut kammar hem priset och vem som kniper pallplatserna.

Här är finalisterna med juryns motiveringar:

Add rondering/kontroll
Arbetsmiljöarbetet tar äntligen steget in i den digitala tidsåldern. Ett bättre sätt att hitta och åtgärda risker på arbetsplatsen.

Avanzas app
Med en snabb utvecklingsprocess kan Avanza hålla samma höga tempo som den dynamiska aktiemarknaden, med ständiga uppdateringar av en populär app för sparare.

Cuviva
När delar av sjukvården kan digitaliseras i patienternas egna hem blir de tryggare samtidigt som vårdpersonalen avlastas.

De eller dem
En onödig irritation för dem som hör det – och ett onödigt stigma för dem som gör det. Öva på "de eller dem" och bidra till ett gladare, mindre magsurt Sverige!

Försvarsmaktens träningsklubb
Utmana dig själv! Från "Tennsoldaten" till "Stålmannen" ger Försvarsmaktens träningsapp dig fler än 250 övningar för att stärka ditt eget försvar.

Pinchos
När det digitala och det fysiska samverkar för att servera en både smidigare och smakligare användarupplevelse. ¡Buen provecho!

Respekttrappan
Inkluderande verksamheter är mer innovativa – och människovärdiga. Respekttrappan från SBAB hjälper din arbetsplats att ta sju rejäla kliv mot ökad respekt och jämlikhet.

SMSLivräddare
När ett hjärta stannar finns det andra som inte tvekar en sekund att rycka in. En app som med modern mobil teknik frigör kraften hos frivilligsamhället.

Verksamt
Allt du behöver veta för att starta och driva företag på ett ställe - ett riktigt lyckat samarbete mellan myndigheterna som står bakom.

Youmo
Väldesignad och lättförståelig sexualkunskap på olika språk sprider livsavgörande information till ungdomar - såväl lokalt som globalt.

Vår fenomenala jury fick slita för att välja i den hårda konkurrensen.
Till vänster: David Dinka, & Vice Head of inUse och Business Design Director på inUse. Till höger: Malin Wahlqvist, områdesansvarig på PTS för behov och hinder på Enheten för inkluderande IT och telefoni.

Till vänster: Petra Sundström, Head of Digital Business Sandvik & styrelseordförande IoT Sweden.
Ludvig Berling, CPO och medgrundare av Karma

Välkomna till Galafesten och inUse Award den 10 oktober

Hela juryn:

Ludvig Berling, CPO och medgrundare av Karma
Ludvig Berling är CPO och medgrundare av Karma, en av Sveriges snabbaste växande samt flerfaldigt prisbelönta startup. Med en Master of Science i Integrerad produktutveckling från KTH har Ludvig tidigare grundat en annan startup innan han blev medgrundare av Karma. År 2018 blev han utvald till Forbes 30 under 30 i Europa inom kategorien Social Entrepreneurs.

Petra Sundström, Head of Digital Business Sandvik & styrelseordförande IoT Sweden
Petra Sundström har stor erfarenhet av digitalisering och Internet of Things-initiativ – från ledande roller inom både industri och akademi. Hon är för närvarande Head of Digital Business i Sandvik och dessförinnan ledde Petra transformationsarbete på Husqvarna Group. Hon har även bedrivit forskning som en del av RISE i riktning mot digitalisering och Internet of Things. Petra är tillika styrelseordförande för IoT Sweden.

Malin Wahlqvist, Områdesansvarig på PTS för behov och hinder på Enheten för inkluderande IT och telefoni
Malin Wahlquist har ägnat huvuddelen av sitt arbetsliv på Post- och telestyrelsen med uppdraget att göra digital kommunikation tillgängliga för alla oavsett funktionsförmåga. Är en av grundarna till PTS innovationstävling som sedan starten 2010 har bidragit till att ge innovativa företag, organisationer möjlighet att ta fram innovativa informations- och kommunikationslösningar med universell utformning och användarmedverkan som ledstjärna.

David Dinka, & Vice Head of inUse och Business Design Director på inUse
David Dinka är Business Design Director på inUse. Jobbar i gränslandet mellan design och strategi med bakgrund såväl inom industrin som i akademin. Har tidigare bland annat varit Head of Experience Research på Skype.

Sara Lerén, Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse
Sara Lerén är Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse. Hon är en hyllad föreläsare som inte minst tagit arbetet med arbetsmiljösäkerhet inom IT till nya nivåer.
Jonas Söderström, User Experience Strategist & Designer på inUse

Jonas Söderström är User Experience Strategist & Designer
på inUse och har kallats ”den svensk som kommer närmast begreppet webbanvändbarhetsguru”. Som författare ligger han bland annat bakom succén Jävla skitsystem!.
Användarupplevelsen är nyckeln till att förändra beteenden med hjälp av digitala lösningar – och därmed också till ökad lönsamhet och långsiktig hållbarhet.

Vi på inUse är passionerade experter just på samspelet mellan mänskligt beteende och digital design. Kombinationen är unik, och tillsammans med våra kunder har vi hittills påverkat vardagen för mer än 100 miljoner människor.

Och det är bara början.
www.inuse.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Redan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna? Tillväxten fortsätter för Dachser NordicEitech installerar elteknik i nytt badhus i TimråLansa Fastigheter och Wästbygg uppför unikt trähus i Lund
2020-05-11
Kantpress med intelligent verktygsväxling från SafanDarleyDamaskus Maskinskydd lanserar nytt Roll-Up-skydd EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen. Finja Prefab firar att den första klimatpositiva betongstommen är restTvå driftsäkra gasolpumpar med VapourView till Preem.Toppsiffror för Tekniska när museibesöket blivit digitalt
Annonser