SÖNDAG 20 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Viktigt och snillrikt – här är finalisterna i inUse Award 2019

Superviktiga och avgörande tjänster, snillrika hjälpmedel, och saker som gör livet bättre.
Bredd men spets samtidigt, det är ett oerhört spännande finalfält som samlas för inUse Award. Såväl snillrika tjänster som livsavgörande, och allt däremellan. Det blir spännande att gå på galan och se vem som till slut kammar hem priset och vem som kniper pallplatserna.

Här är finalisterna med juryns motiveringar:

Add rondering/kontroll
Arbetsmiljöarbetet tar äntligen steget in i den digitala tidsåldern. Ett bättre sätt att hitta och åtgärda risker på arbetsplatsen.

Avanzas app
Med en snabb utvecklingsprocess kan Avanza hålla samma höga tempo som den dynamiska aktiemarknaden, med ständiga uppdateringar av en populär app för sparare.

Cuviva
När delar av sjukvården kan digitaliseras i patienternas egna hem blir de tryggare samtidigt som vårdpersonalen avlastas.

De eller dem
En onödig irritation för dem som hör det – och ett onödigt stigma för dem som gör det. Öva på "de eller dem" och bidra till ett gladare, mindre magsurt Sverige!

Försvarsmaktens träningsklubb
Utmana dig själv! Från "Tennsoldaten" till "Stålmannen" ger Försvarsmaktens träningsapp dig fler än 250 övningar för att stärka ditt eget försvar.

Pinchos
När det digitala och det fysiska samverkar för att servera en både smidigare och smakligare användarupplevelse. ¡Buen provecho!

Respekttrappan
Inkluderande verksamheter är mer innovativa – och människovärdiga. Respekttrappan från SBAB hjälper din arbetsplats att ta sju rejäla kliv mot ökad respekt och jämlikhet.

SMSLivräddare
När ett hjärta stannar finns det andra som inte tvekar en sekund att rycka in. En app som med modern mobil teknik frigör kraften hos frivilligsamhället.

Verksamt
Allt du behöver veta för att starta och driva företag på ett ställe - ett riktigt lyckat samarbete mellan myndigheterna som står bakom.

Youmo
Väldesignad och lättförståelig sexualkunskap på olika språk sprider livsavgörande information till ungdomar - såväl lokalt som globalt.

Vår fenomenala jury fick slita för att välja i den hårda konkurrensen.
Till vänster: David Dinka, & Vice Head of inUse och Business Design Director på inUse. Till höger: Malin Wahlqvist, områdesansvarig på PTS för behov och hinder på Enheten för inkluderande IT och telefoni.

Till vänster: Petra Sundström, Head of Digital Business Sandvik & styrelseordförande IoT Sweden.
Ludvig Berling, CPO och medgrundare av Karma

Välkomna till Galafesten och inUse Award den 10 oktober

Hela juryn:

Ludvig Berling, CPO och medgrundare av Karma
Ludvig Berling är CPO och medgrundare av Karma, en av Sveriges snabbaste växande samt flerfaldigt prisbelönta startup. Med en Master of Science i Integrerad produktutveckling från KTH har Ludvig tidigare grundat en annan startup innan han blev medgrundare av Karma. År 2018 blev han utvald till Forbes 30 under 30 i Europa inom kategorien Social Entrepreneurs.

Petra Sundström, Head of Digital Business Sandvik & styrelseordförande IoT Sweden
Petra Sundström har stor erfarenhet av digitalisering och Internet of Things-initiativ – från ledande roller inom både industri och akademi. Hon är för närvarande Head of Digital Business i Sandvik och dessförinnan ledde Petra transformationsarbete på Husqvarna Group. Hon har även bedrivit forskning som en del av RISE i riktning mot digitalisering och Internet of Things. Petra är tillika styrelseordförande för IoT Sweden.

Malin Wahlqvist, Områdesansvarig på PTS för behov och hinder på Enheten för inkluderande IT och telefoni
Malin Wahlquist har ägnat huvuddelen av sitt arbetsliv på Post- och telestyrelsen med uppdraget att göra digital kommunikation tillgängliga för alla oavsett funktionsförmåga. Är en av grundarna till PTS innovationstävling som sedan starten 2010 har bidragit till att ge innovativa företag, organisationer möjlighet att ta fram innovativa informations- och kommunikationslösningar med universell utformning och användarmedverkan som ledstjärna.

David Dinka, & Vice Head of inUse och Business Design Director på inUse
David Dinka är Business Design Director på inUse. Jobbar i gränslandet mellan design och strategi med bakgrund såväl inom industrin som i akademin. Har tidigare bland annat varit Head of Experience Research på Skype.

Sara Lerén, Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse
Sara Lerén är Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse. Hon är en hyllad föreläsare som inte minst tagit arbetet med arbetsmiljösäkerhet inom IT till nya nivåer.
Jonas Söderström, User Experience Strategist & Designer på inUse

Jonas Söderström är User Experience Strategist & Designer
på inUse och har kallats ”den svensk som kommer närmast begreppet webbanvändbarhetsguru”. Som författare ligger han bland annat bakom succén Jävla skitsystem!.
Användarupplevelsen är nyckeln till att förändra beteenden med hjälp av digitala lösningar – och därmed också till ökad lönsamhet och långsiktig hållbarhet.

Vi på inUse är passionerade experter just på samspelet mellan mänskligt beteende och digital design. Kombinationen är unik, och tillsammans med våra kunder har vi hittills påverkat vardagen för mer än 100 miljoner människor.

Och det är bara början.
www.inuse.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-09
Kemiska risker och hur man förebygger demEtteplan fortsätter att växa i Sverige med förvärvet av teknikinformationsföretaget Teknifo ABKompetensbrist får tre av tio småföretagare att inte anställaCMP och DFDS etablerar landström i KöpenhamnInstalco expanderar i GöteborgNy europeisk LVL-handbok har kommit utISCAR på EMO 2019
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4Real
Annonser