SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Villaägarna välkomnar Cecilia Reuter

Som ny förbundsordförande
Energiexperten Cecilia Reuter valdes enhälligt till ny förbundsordförande för Villaägarnas Riksförbund i lördags. ”Jag är stolt över att ha fått förtroendet att leda en organisation som efter 70 verksamma år är mer relevant än någonsin. Villor är i dag inte bara en plats att bo. De är energiproducenter, tankstationer och trygghetsskapare i samhället”.

I helgen hade Villaägarnas Riksförbund kongress på Clarion Arlanda där en ny styrelse installerades. Till förbundsordförande posten valdes Cecilia Reuter, 49, från Tierp av en enhällig kongress. Hon har gjort raketkarriär inom Villaägarna sedan hon blev medlem och styrelseledamot i Nykvarns Villaägarförening 2019, styrelseledamot i förbundsstyrelsen 2020 och nu nyinstallerad förbundsordförande.

- Det känns bra att bli vald till posten med ett starkt stöd och jag ser fram emot att ta mig an uppdraget. Jag vet att det inte kommer bli helt lätt – vi har ett tufft utgångsläge i samhället där villaägare pressas av dyra energikostnader, inflation och höga räntor. Men när det är tufft kommer jag till rätta, säger hon.

”Villalivet är en förutsättning för att Sverige ska rulla”
Cecilia Reuter har haft ledande roller inom energibranschen i över 20 år. Hennes kunskap om smarta energisystem vill hon dela med sig av till villaägare. Det är hennes övertygelse att villalivet inte bara är ett sätt att bo. Att människor får chans att äga sitt boende säger Reuter bidrar till stabilitet för Sverige i ett osäkert världsläge.

- Att villalivet är en attraktiv boendeform är en förutsättning för att Sverige ska rulla. Det är bra för människor att få äga någonting själv, att ha ett hem att känna trygghet och ansvar inför. Men småhus är inte bara fyra väggar och ett tak i dag. De kan vara en energiproducent, en tankstation och en matbutik.

Så ska Cecilia Reuter driva Villaägarna framåt
Villaägarnas Riksförbund är trots över 70 verksamma år mer relevant än någonsin menar Reuter. Framåt vill hon få organisationen att växa och bli en ännu starkare röst och samhällsaktör.

- Vi ska driva politiska frågor som spelar roll för småhusägare i Sverige och vara en rörelse där man som liten människa får komma fram genom en slagkraftig organisation. Vi ska ta vara på alla röster och jag uppmanar villaägare, såväl medlemmar som ickemedlemmar att höra av sig och berätta vad de vill påverka.

Mer om Cecilia Reuter
Cecilia Reuter har arbetat inom energibranschen i över 20 år med förnybar produktion, elhandel och startups. Vidare har hon en gedigen erfarenhet av ledarskap som ägare och vd i företag som Nykvarns Energi AB, La Giostria och CSES-Sweden AB.

Hon köpte sin första villa i Enhörna som 26-åring där hon uppfostrade tre barn. Hon lämnade villalivet som 40-åring och flyttade till Stockholm för att fokusera på karriären. Då bodde hon på hotell och tidvis andrahandskontrakt.

- Jag var inte bara ”villalös” jag var bostadslös. Därför vet jag hur värdefullt det är att ha sin plats på jorden där man känner sig trygg.

Nu har hon lämnat Stockholm och hittat tillbaka hem till villalivet i Tierp där hon bor med sin sambo. Reuters hem är präglat av trygga energi- och vattenlösningar och hon har stora ytor för odling i trädgården.

- Att få rå sig själv och ha möjlighet till självförsörjning är en frihetskänsla för mig. Mitt hus är min borg som ger mig förutsättningar och kraft att agera och verka i samhället.

Villaägarnas Riksförbunds nya förbundsstyrelse

Cecilia Reuter, förbundsordförande
Caroline Szyber, vice förbundsordförande
Gunnar Bröms, styrelseledamot
Björn Dahlberg, styrelseledamot
Annette Lahti, styrelseledamot
Marcus Nygren, styrelseledamot
Bjarne Pettersson, styrelseledamot
Ulf Sterne, styrelseledamot
Jonas Åskag, styrelseledamot

Villaägarnas Riksförbund
010-750 01 00
info@villaagarna.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso