TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Viya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft Azure

Enklare hantering och molnmigrering när SAS Institute stärker partnerskapet med Microsoft i molnet
SAS Institute som är en ledande leverantör av verktyg för dataanalys utvecklar tillgängligheten till den molnbaserade analysplattformen SAS Viya Den gör dataanalys tillgänglig för alla i organisationen. Analysplattformen kan integreras med andra applikationer på ett smidigt sätt.

När många företag och organisationer brottas med de utmaningar som pandemin för med sig så gör en analysplattform som SAS Viya mer nytta än någonsin.

– Covid har förändrat mycket på kort tid, vilket resulterat i att många analysmodeller och tidigare data inte längre är relevanta. Pandemin har parallellt fört med sig det positiva att kunskaperna om dataanalysens betydelse för affärer och verksamhet har ökat på alla nivåer i organisationen. För att kunna svara mot dessa förändrade behov behöver arbetsmetoder och modeller bli operativa i en större del av organisationen. För att kanalisera och realisera denna potential är det betydelsefullt att skapa effektiva gränssnitt mellan användare och dataanalysmiljöer. Detta är en viktig aspekt som den nya versionen av SAS Viya möjliggör, säger Josefin Rosén som är AI-expert på SAS Institute.

– Den här versionen av SAS Viya ger användare på alla nivåer tillgång till flexibel och kraftfull maskininlärning, för hantering av alla komplexa data som finns i dagens molnbaserade miljöer, bekräftar Ritu Jyoti som är chef för forskning om AI på analysföretaget IDC.

– Med SAS Viya kan organisationer se på sina data, kunder och aktiviteter på nya sätt som bidrar till bättre beslutsfattande. Många ledande företag utnyttjar SAS Viya för att accelerera innovation och sänka kostnaden för dataanalys, säger Jim Goodnight, vd på och grundare av SAS Institute.

SAS Viya tillhandahåller det lager som tidigare saknats mellan analysmodeller som byggts med olika språk och de plattformar på vilka modellerna tas i drift. Det innebär att behovet av tidskrävande omskrivningar för att ta modeller i drift minimeras och dataanalyserna kan omsättas operativt i produktionen betydligt snabbare.

– Förutom de uppenbara vinsterna med att ha verksamhetsnära dataanalys på flera nivåer inom organisationen, ger det också utmärkta förutsättningar för att stärka analyskulturen inom hela verksamheten. Tänk att kunna arbeta direkt i en av världens modernaste miljöer för kvalificerad dataanalys, oavsett inom vilken avdelning du är verksam i. Det blir tydligt att dataanalys är något som berör alla. Det ger den kapacitet för datadriven innovation och analysmognad som vi menar att alla behöver, säger Josefin Rosén som är AI-expert på SAS Institute.

Djup integration med Microsoft Azure
SAS Viya finns nu tillgänglig på Microsofts molnplattform Azure vilket är den senaste utvecklingen av det strategiska partnerskap mellan SAS Institute och Microsoft som offentliggjordes förra året. Integrationen mellan analysplattformen SAS Viya och Azure gör det enklare för kunderna att använda dataanalys i molnet på ett tillförlitligt sätt.

Integrationen innebär också snabbare tillgång till de senaste innovationerna och förbättringarna, och till central administration av de verktyg som kunderna redan använder. Det får till följd att IT-avdelningen kan ägna sig mindre åt rutinmässiga analyskörningar och i stället fokusera på strategiska analyser som bidrar till bättre verksamhets- och affärsbeslut.

– Vårt partnerskap med SAS Institute har hjälpt våra kunder att växa snabbare och att utöka sina satsningar på digital transformation. Den senaste versionen av SAS Viya innebär en sömlös upplevelse för användare av Microsoft Azure. Den ger tillgång till dataanalys för alla branscher, med snabbare och bättre affärsbeslut, säger Casey McGee, global chef för partnerförsäljning på Microsoft.

En gemensam lösning byggd i SAS Viya för att förutse och planera för efterfrågan på varor finns nu tillgänglig på Microsoft Azure Marketplace. SAS Institutes långa erfarenhet av att hjälpa säljande företag att förbättra prognoser och marginaler, minska lagerhållning och kommunicera med kunder på bättre sätt kombineras med den flexibilitet som Microsoft Azure erbjuder. Resultatet blir en automatiserad lösning för att effektivisera värdekedjor. Det är den första av en lång rad branschlösningar som SAS Institute och Microsoft planerar att bygga tillsammans.

Innovation på flera sätt
Den nya SAS Viya-plattformen är också arbetsmiljön för de hundra lag som deltar i den pågående SAS Hackathon. Hackathonet omfattar tre innovationsspår: samhällsnyttiga och humanitära lösningar (data for good), branschspecifika lösningar för till exempel sjukvård, industri och detaljhandel, och ett spår för startups.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-30
Tetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagring
Annonser