SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Wavin lanserar nya slingbrunnar

Godkända för 3,5 ton marktryck
Nu lanserar Wavin sina nya slingbrunnar, avsedda för optokanalisation. Slingbrunnarna kommer i två varianter, båda i diameter 800 mm: en slitsad variant för eftermontage över en befintlig kanalisation, samt en oslitsad standardvariant som tål ett marktryck på hela 3,5 ton. Detta innebär att entreprenören nu får en mer robust produkt, som är mer förlåtande vid svåra installationsmiljöer. Båda brunnarna levereras kompletta med centrumrör samt packning till locket.

Wavin har länge varit en innovativ leverantör av lösningar för bygg och infrastruktur och nu tar företaget nya steg framåt genom att introducera sina nya slingbrunnar på den nordiska marknaden.

De nya slingbrunnarna tillverkas i rotationsgjuten polyeten och klarar ett högre marktryck, vilket erbjuder stora fördelar.

- Brunnarnas materialegenskaper gör att de tål slag och stötar, värme och kyla, samt är resistenta mot de flesta kemikalier och aggressiva vätskor. Våra produkter är dessutom lätta och därmed enkla att hantera vid förvaring, transport och installation. Den oslitsade varianten klarar ett marktryck på 3,5 ton, vilket är ovanligt, säger Jonas Nilsson, försäljningschef för Kraft och Telekom på Wavin, och fortsätter:

- För entreprenören som använder de nya brunnarna gör robustheten att de tål en helt annan behandling och är mer förlåtande vid svåra miljöer. Dessutom är de mycket mer kostnadseffektiva och levereras kompletta med tillbehör.

Strävar efter att möta kundens behov
För Jonas Nilsson och hans kollegor inom kraft och telekom på Wavin, har målet under de senaste åren varit att stärka deras segments position på den svenska marknaden. Lanseringen av slingbrunnarna kommer att vara en del av detta, men det slutar inte där.

- Vi ser att vi tar fler och fler marknadsandelar genom det hårda arbetet vi lägger ner idag, men vi ser också stor potential för framtiden. Vi har en fabrik i Mellansverige med stora lager nära våra kunders transportcentrum, en uppdaterad tillverkningsprocess och vi jobbar med alla grossisterna i Sverige. Dessa mervärden vet jag att våra kunder uppskattar, säger Jonas Nilsson och avslutar:

- Genom att hela tiden vidareutveckla vårt sortiment för att passa våra kunders behov kan vi se till att stärka vår roll som infrastrukturleverantör på marknaden. Det är ett segment som vi ser ökar och det ska vi fortsätta att arbeta för.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten