SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

World of Volvos invigning

En folkfest med över 3 000 besökare
I söndags var det äntligen premiär för World of Volvo, Göteborgs nya upplevelsecenter. Invigningsdagen bestod av ett fullspäckat schema där innovation, inspiration och underhållning för hela familjen kombinerades i en riktig folkfest – med hela 3 279 besökare.

Den 14 april är Volvos födelsedag – men i år blev det dubbelt firande när World of Volvo dessutom slog upp dörrarna för allmänheten. Under premiärdagen anordnades aktiviteter som tilltalade såväl vuxna som barn. Workshops, co-labs, musik, konst och liveuppträdanden var några av nedslagen under dagen. Under premiären var det dessutom gratis att gå in i utställningen, som tar med besökaren på en Volvo-resa från dåtid till nutid och in i framtiden.

– Besökarna fick reservera sina biljetter till utställningen på förhand för att vi skulle kunna planera för antalet, och när biljetterna släpptes tog de slut redan samma dag. Det vittnar om ett stort intresse för World of Volvo bland göteborgarna, vilket gör oss väldigt glada, säger Ulrika Sandford, Marketing & Communications Manager på World of Volvo.

Under söndagen bjöds det också på musikframträdande av GöteborgsOperan och en föreläsning av den världskända porträttfotografen Martin Schoeller, som har bidragit till utställningen med sina starka porträtt av människor som har överlevt trafikolyckor tack vare trepunktsbältet – en av Volvos mest välkända säkerhetsinnovationer.

– Premiärdagen var en stor dag för oss alla som har arbetat med det här projektet under lång tid. Att se World of Volvo fyllas med besökare har varit målbilden sedan dag ett, och det var häftigt att få vara med och se det hända för första gången. World of Volvo är Göteborgs nya landmärke och vi ser fram emot att välkomna massor av besökare framöver, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga