SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Xano spänner musklerna på Elmia Subcontractor

Lokalt entreprenörskap med muskler från en stor koncern
Xano är inte bara Xano – det är 24 nischade och unika teknikföretag. Långsiktighet och innovationskraft är ledorden när de pratar om hållbara affärer på Elmia Subcontractor i november.

På många sätt är det ett nytt Xano som ställer ut på Elmia Subcontractor i år. Nytt på så sätt att det nu finns ett samlat budskap både från koncernen och från de enskilda bolagen.

– Vi hade inte varit aktuella som underleverantörer till större industrikoncerner om vi hade stått ensamma i var sin monter. Men inom Xano har vi flera leverantörer inom olika segment och det är något som vi vill, och kan, få fram under Elmia Subcontractor, säger Fredric Fagerberg, vd på plastkomponenttillverkarem Ackurat, som ingår i Xano-koncernen.

Xano utvecklar, förvärvar och driver totalt 24 bolag inom tillverkningsindustrin uppdelade i tre verksamhetsområden: Industrial Products, Industrial Solutions och Precision Technology. Entreprenörskap och innovationskraft genomsyrar alla bolag och elva av dem ställer ut på Elmia Subcontractor under ett och samma paraply.

– Tack vare att vi har Xano bakom oss finns det möjligheter både till investeringar och att växa som underleverantör. Det finns muskler om det behövs byggas ut och om koncernen tror på konceptet, säger Fredric Fagerberg.

Nyfikenhet. Det är känslan som Xano vill sprida till besökarna i sin monter. Nyfikenhet både kring koncernens bredd och de enskilda bolagens unicitet.

– Vi är duktiga och teknikkunniga och kan hjälpa kunderna i deras utveckling att bli hållbara i sina affärer – till exempel genom att titta på vad de kan göra ur ett miljöperspektiv med produkten. I vår strategi väljer vi att jobba med kunder över lång tid.

Förhoppningen är att bolagen inom Xano ska växa tillsammans med sina kunder. Om kunden ställer vissa krav, ja då går dessa att tillmötesgå tack vare en stor koncern bakom sig. Hållbara affärer, som Xano själva benämner det.

– Det är entreprenörskapet som driver respektive bolag, det som Xano tillför är stabilitet och resurser så företagen har möjlighet att fortsätta sin resa. Jobbar man med oss ska man känna att vi är en samarbetspartner som vill vara i framkant – och att vi har kapacitet att vara i framkant, säger Fredric Fagerberg.

Men det senaste året har inneburit stora utmaningar för Xano att kommunicera med sina kunder. Utevaron av fysiska möten har påverkat möjligheten att berätta om dels koncernens styrkor, dels de enskilda företagens unicitet.

– Elmia Subcontractor blir som ett avstamp för att komma i gång med det personliga mötet igen. För att börja kunna träffas och berätta om våra teknologier. Vi vill verkligen löpa linan ut och det blir inget sparpaket för oss på mässan, säger Fredric Fagerberg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se

Elmia AB
Box 6066, SE-550 06 Jönköping, Sweden
+46 36 15 20 00 / info@elmia.se
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-13
Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsproduktVärldens smartaste mobila B2B-projektor?Power expanderar lager i SkillingarydNy dalakraft till föreningslivetVästerbotten gör kompetens­inventeringSTIHL lanserar röjsågen FS 561Kopplar samman Betong och AI
2021-10-07
Rörkopplingar i tekno­polymerSpeciallösning för Med Tech!Varmluftspistoler för krympslangFortsatt medvind för laddnätverket ChargePointSkanska väljer innerväggar från Xella till NatriumSkapa affärer av insamlad data - steg för steg Bjelin ställer om till grön elHur väljer man rätt processvärmare?Solcellsparken är nu på plats på taketNy generation elektriska motviktstruckarEngcon öppnar webbshopMaximera drifttiden med Hitachi ZX160-7 och ZX180-7
2021-10-06
Från siktdukar till elcentraler - en 127-årig historiaScania satsar på grönare ITIp-klassade snabb­kontakter för tuffa miljöerVårt kvalitetsarbete tar aldrig pausÅterbrukad plåt gör entré inom rymdforskningenYoung Entrepreneurs Challenge 2021 i Europa