SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

XL-BYGG ingår ett flerårigt rikstäckande avtal

Tillsammans med PEAB
XL-BYGG, som är Sveriges största byggmaterialhandlare, har, via Mestergruppen Sverige ingått ett 3-årigt rikstäckande avtal med PEAB, en av Nordens största samhällsbyggare.

- I det nytecknade avtalet med XL-BYGG ligger det ett gediget arbete bakom, där många faktorer har utvärderats. Bland annat XL-BYGGs arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor, digitala verktyg, leveranssäkerhet och givetvis även kostnadsnivån. Peab ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt partnerskap, där samarbetet kommer att bidra till en ömsesidig tillväxt och effektivisering i byggbranschen, säger Martin Midén Wohlgethan, Kategorichef Peab.

Trots en tuff marknad med en vikande efterfrågan fortsätter XL-BYGG att växa mer än marknaden och ta marknadsandelar. Kedjan har som mål i att vara branschens bästa lagspelare och i detta ligger det i att vara med och sänka produktionskostnader och förenkla byggprocesserna.

-Det känns väldigt bra att vi nu tillsammans krokar arm och blir en stark samarbetspartner till PEAB. Vi har samma målsättning i att vilja förändra branschen med fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

För XL-BYGG innebär det nya samarbetet att man ser ett resultat av den satsning inom storkundförsäljning man har gjort inom Mestergruppen och för dess medlemmar.

-För oss blir det här det yttersta beviset och kvittot på att vi varje dag försöker göra allting lite bättre. Det är också ett stort och viktigt steg för oss enligt vår strategi där vi bygger en organisation för att möta våra kunders behov och förväntningar, säger Peter Erixon och Jonas Tegnefjord, KAM på Mestergruppen.

XL-BYGG har, precis som PEAB, sin styrka i att de är det lokala företaget men med det stora bolagets resurser.

-Vår styrka ligger i vår affärsmodell där vi har en stark lokal närvaro. Tillsammans skapar vi ett rikstäckande butiksnät med en otrolig konkurrenskraft och en vilja att hela tiden vilja lösa våra kunders utmaningar och vardag, säger Carl Littlewood.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa