Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker - industritorget.se
TISDAG 02 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker

Xylem, ett ledande globalt vattenteknikföretag som ägnar sig åt att utveckla innovativa teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar, ställde upp när region Kalmar i slutet av mars var i akut behov av skyddsmasker.
Xylem i Emmaboda blev kontaktade av Region Kalmar i slutet av mars då det uppstått ett akut behov av skyddsmasker.

En före detta anställd på Xylem som nu arbetar på region Kalmars inköpsfunktion kände till att Xylem använder samma typ av ansiktsskydd i produktionen som även används på sjukhusen och hörde av sig för att höra om det fanns någon möjlighet att få hjälp.

På Xylems lager fanns ca 200 skyddsmasker tillgängliga. Roger Sandström, platschef i Emmaboda åkte personligen omgående för att leverera dessa. Snart fanns ytterligare behov av fler FFP2-klassade skyddsmasker. Inköpsavdelningen i Emmaboda agerade kvickt och kontaktade Xylems produktionsenhet i Kina som lyckades köpa 5000 skyddsmasker av befintlig huvudleverantör av skyddsutrustning.

- Det ställer krav på våra speditörer att vara mer flexibla än vanligt, då allt är mer eller mindre upp och nervänt numera. Tack vare att vi har bra samarbeten med våra speditörer är vi prioriterade och får fram vårt gods med små förseningar. Jag skickar en eloge till vår globala inköpsorganisation för snabbt och effektivt agerande i samarbete med vår transportorganisation och speditörer säger Niklas Persson, Inköpschef på Xylem i Emmaboda.

Just denna sändning skickades via Helsingfors – Malmö - Emmaboda, vilket inte behöver vara ovanligt i sig, det ovanliga var att det gick med ett Kanadensiskt flygbolag som normalt sett inte flyger på denna rutt. I dessa tider, med galopperande flygpriser i Kina försöker flygbolagen få de flygningar de kan få (Det är väldiga köer på Shanghai flygplats för att få ut gods numera, då det är så mycket hjälputrustning (PPE =personal protective equipment) som flygs just därifrån.)

- Jag är väldigt stolt över alla inblandade som har agerat snabbt i alla led, ordern lades 8/4, och skyddsmaskerna var här i Emmaboda 27/4, efter en omväg via Helsingfors.

Personalen på inköp fyllde två bilar och levererade till Region Kalmar samma dag. Vi tillverkar dessutom CE-märkta visirhållare i vår 3D-printer och har hittills levererat 650 till olika enheter i tre län: Kalmar, Kronobergs och Blekinge Län. Tack även till vår leverantör av tråd till 3D-printern, Säger Roger Sandström, Platschef på Xylem Emmaboda.

Xylem erbjuder extra support och hjälp till kunder och samarbetspartners runt om i världen genom att erbjuda digital utbildning och snabb support under pandemin COVID19.

Genom Xylem Watermark har Xylem donerat 3 miljoner USD till ideella organisationer och partners för att stötta samhällskritiska funktioner. Mer information hittar du här: www.xylem.com/sv-se/covid-19-response/


Kontaktinformation

Xylem Water Solutions Sweden AB (FS)

Postadress
Gesäll­vägen 33
17453 Sundbyberg
Region
Sundbyberg
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556906-0899
Grundat: 1901
Anställda: 183
Om oss - det här är Xylem!

Med 17 000 engagerade medarbetare i mer än 150 länder har vi resurserna som krävs för att hitta innovativa lösningar för världens vattenförsörjning. En grundläggande del av vårt arbete är att utveckla nya tekniker som förbättrar vårt sätt att använda, förvara och återanvända vatten. Xylems lösningar hjälper helt enkelt människor att använda vatten mer effektiv - hemma, på arbetet, på fabrikerna och i jordbruket över hela världen.

Vi arbetar också aktivt för att höja medvetandet om vikten av att bevara och skydda jordens vattenresurser. Ett exempel på det är Stockholm Water Prize, som vi varit med och instiftat.

Här i Sverige startade verksamheten redan 1901 som en liten bysmedja i småländska Emmaboda. Senare utvecklades vi till att bli företaget Flygt, som sedermera blev en del av den världsomspännande koncernen ITT. 2011 ombildades den del av ITT som sysslade med vatten och pumpning till att bli Xylem.

Kontakter

Reine Lindholm
Marknadschef
08-4756085
070-9706085

Filmer

Xylem Sverige presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Annonser