Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker

Xylem, ett ledande globalt vattenteknikföretag som ägnar sig åt att utveckla innovativa teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar, ställde upp när region Kalmar i slutet av mars var i akut behov av skyddsmasker.
Xylem i Emmaboda blev kontaktade av Region Kalmar i slutet av mars då det uppstått ett akut behov av skyddsmasker.

En före detta anställd på Xylem som nu arbetar på region Kalmars inköpsfunktion kände till att Xylem använder samma typ av ansiktsskydd i produktionen som även används på sjukhusen och hörde av sig för att höra om det fanns någon möjlighet att få hjälp.

På Xylems lager fanns ca 200 skyddsmasker tillgängliga. Roger Sandström, platschef i Emmaboda åkte personligen omgående för att leverera dessa. Snart fanns ytterligare behov av fler FFP2-klassade skyddsmasker. Inköpsavdelningen i Emmaboda agerade kvickt och kontaktade Xylems produktionsenhet i Kina som lyckades köpa 5000 skyddsmasker av befintlig huvudleverantör av skyddsutrustning.

- Det ställer krav på våra speditörer att vara mer flexibla än vanligt, då allt är mer eller mindre upp och nervänt numera. Tack vare att vi har bra samarbeten med våra speditörer är vi prioriterade och får fram vårt gods med små förseningar. Jag skickar en eloge till vår globala inköpsorganisation för snabbt och effektivt agerande i samarbete med vår transportorganisation och speditörer säger Niklas Persson, Inköpschef på Xylem i Emmaboda.

Just denna sändning skickades via Helsingfors – Malmö - Emmaboda, vilket inte behöver vara ovanligt i sig, det ovanliga var att det gick med ett Kanadensiskt flygbolag som normalt sett inte flyger på denna rutt. I dessa tider, med galopperande flygpriser i Kina försöker flygbolagen få de flygningar de kan få (Det är väldiga köer på Shanghai flygplats för att få ut gods numera, då det är så mycket hjälputrustning (PPE =personal protective equipment) som flygs just därifrån.)

- Jag är väldigt stolt över alla inblandade som har agerat snabbt i alla led, ordern lades 8/4, och skyddsmaskerna var här i Emmaboda 27/4, efter en omväg via Helsingfors.

Personalen på inköp fyllde två bilar och levererade till Region Kalmar samma dag. Vi tillverkar dessutom CE-märkta visirhållare i vår 3D-printer och har hittills levererat 650 till olika enheter i tre län: Kalmar, Kronobergs och Blekinge Län. Tack även till vår leverantör av tråd till 3D-printern, Säger Roger Sandström, Platschef på Xylem Emmaboda.

Xylem erbjuder extra support och hjälp till kunder och samarbetspartners runt om i världen genom att erbjuda digital utbildning och snabb support under pandemin COVID19.

Genom Xylem Watermark har Xylem donerat 3 miljoner USD till ideella organisationer och partners för att stötta samhällskritiska funktioner. Mer information hittar du här: https://www.xylem.com/sv-se/covid-19-response/


Kontaktinformation

Xylem Water Solutions Sweden AB (FS)

Postadress
Gesäll­vägen 33
17453 Sundbyberg
Region
Sundbyberg
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556906-0899
Grundat: 1901
Anställda: 183
Om oss - det här är Xylem!

Med 17 000 engagerade medarbetare i mer än 150 länder har vi resurserna som krävs för att hitta innovativa lösningar för världens vattenförsörjning. En grundläggande del av vårt arbete är att utveckla nya tekniker som förbättrar vårt sätt att använda, förvara och återanvända vatten. Xylems lösningar hjälper helt enkelt människor att använda vatten mer effektiv - hemma, på arbetet, på fabrikerna och i jordbruket över hela världen.

Vi arbetar också aktivt för att höja medvetandet om vikten av att bevara och skydda jordens vattenresurser. Ett exempel på det är Stockholm Water Prize, som vi varit med och instiftat.

Här i Sverige startade verksamheten redan 1901 som en liten bysmedja i småländska Emmaboda. Senare utvecklades vi till att bli företaget Flygt, som sedermera blev en del av den världsomspännande koncernen ITT. 2011 ombildades den del av ITT som sysslade med vatten och pumpning till att bli Xylem.

Kontakter

Sofia Sundström
08-4756549
Reine Lindholm
Marknadschef
08-4756085
070-9706085

Filmer

Xylem Let´s Solve Water

Xylem Let´s Solve Water
Xylem Sverige presentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser