SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Zeppelin lanserar hjulgräv­maskiner under eget namn

Kompakta hjulgrävmaskinen ZM70
Under våren presenterar Zeppelin Sverige den kompakta hjulgrävmaskinen ZM70. Det är den första av två egna hjulgrävmaskinsmodeller som Zeppelin lanserar under eget varumärke på den svenska marknaden.

– Maskinerna kompletterar Caterpillars modellprogram på ett bra sätt. De har funnits i Tyskland under många år och har blivit mycket populära där, berättar Thomas Gerlach, General Manager för division Construction, Zeppelin Sverige.

Bakgrunden till introduktionen är att Caterpillar saknar modeller i det mindre hjulgrävmaskins-segmentet. Med ZM70 och den på sikt kommande ZM110 breddar Zeppelin grävmaskinsportföljen och kan erbjuda hjulgrävare även i storleksklasserna 7 till 11 ton.

– Det finns en efterfrågan i Sverige på mindre hjulgrävmaskiner. Med de nya maskinerna blir programmet ännu mer komplett. Vi får möjligheten att sälja kompakta hjulgrävmaskiner av hög kvalitet som är till nytta för våra användare och som möter både deras och våra egna högt ställda krav, säger Fredrik Forsman produktchef för hjulgrävmaskiner, Zeppelin Sverige.

Maskiner med gott rykte och etablerat koncept
Grävmaskinerna är frukten av ett samarbete mellan Zeppelin och Wacker Neuson. Maskinerna har funnits på den europeiska marknaden i flera år.

– Eftersom hjulgrävarna redan är etablerade vet vi att det är bra maskiner. Det finns ett färdigt och genomarbetat helhetskoncept kring försäljning, reservdelar och service som vi kan överföra och introducera på vår svenska marknad. Vi har haft många förfrågningar på de här maskinstorlekarna i flera år och därför känns det bra att vi nu kan presentera en riktigt bra lösning, säger Thomas Gerlach.

Flexibel maskin för servicejobb och enkel transport
ZM70 är en hjulgrävmaskin i 7 tons-klassen som drivs av en bränsleeffektiv Steg V-dieselmotor på 42 kW. Utrustningsnivån är hög med bland annat air-condition, luftdämpad och uppvärmd stol, 7-tums färgskärm, bakåtriktad kamera i färg och kodad nyckel.

Ljudnivån i hytten är behaglig med en decibelnivå på 71 dB. Maskinen levereras DNA-märkt och har schaktblad bak som standard. Den är förberedd för tiltrotator och har spakstyrning som tillval.

– De här maskinerna efterfrågas alltmer för mindre entreprenadarbeten och som servicemaskiner i till exempel kommunjobb. Många söker idag en mindre hjulgrävare istället för en bandgrävare för man vill ha de flexibla och smarta egenskaperna som hjulgrävmaskinerna står för. En av de största fördelarna är att hjulgrävare per definition är enklare att transportera än bandgrävare. Våra nya maskiner har dessutom en tvåstegsväxellåda och är godkända för att köra 30 km i timmen, berättar Fredrik Forsman.

Visas i juni på Solvalla
Den allra första maskinen har nyligen anlänt till Sverige och kommer att premiärvisas vid Svenska Maskinmässan på Solvalla i början av juni.

För mer information, kontakta:
Fredrik Forsman produktchef för hjulgrävmaskiner, Zeppelin Sverige: 070-655 88 70, fredrik.forsman@zeppelin.com
Thomas Gerlach, General Manager division Construction, Zeppelin Sverige: 070-556 76 88, thomas.gerlach@zeppelin.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen