SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Affären klar

Mestergruppen Sverige förvärvar Colorama
Sedan tidigare har Mestergruppen Sverige AB (Mestergruppen) ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägarna av Colorama avseende ett förvärv av samtliga aktier i Colorama AB och idag blev affären klar.

Coloramas medlemmar tackade på en extrainkallad stämma i början av mars ja till att bli en del av Mestergruppen. Samgåendet skickades sedan vidare till Konkurrensverket och under fredagen blev affären klar.

-Vi är glada över att hälsa Colorama välkomna till familjen. Precis som våra medlemmar och entreprenörer besitter de stor kompetens, erfarenhet och brinner för att göra det där lilla extra för sina kunder varje dag, säger Mia Malmros, tillförordnad VD för Mestergruppen Sverige.

- Nu är affären äntligen klar och vi ser verkligen fram emot att bli en del av Mestergruppen. Vi får nu en stark aktör som gör att vi framåt tillsammans kan skapa ett ännu bättre kunderbjudande och stärka vår position inom färgfackhandeln, säger Petter Ski, Styrelseordförande Colorama.

Nu påbörjas arbetet på riktigt med att integrera Colorama in i Mestergruppen.

-Vi ser många synergier med förvärvet. Genom vårt tidigare samgående med Happy Homes har vi stärkt vår kompetens inom området och vi får nu ännu större synergier inom kedjedrift, inköp och logistik, säger Mia Malmros.

Colorama är en medlemsägd färgfackhandelskedja med en försäljning som främst fokuserar på färg, tapet, golv och måleritillbehör. Kedjan finns representerad från norr till söder och kan med sin breda geografiska täckning leverera till både privatkunder och företagare över hela Sverige.

-Vi har goda erfarenheter inom färgfackhandeln i Norge. Mestergruppen är den ledande aktören i Norge inom färg med kedjorna Fargerike, Kulør och Mal Proff och nu blir vi även en av de marknadsledande aktörerna i Sverige. Nu ser vi fram emot att skapa än mer synergier över landsgränserna, säger Mikkel Sandvik, Styrelseordförande Mestergruppen Sverige AB och Koncernchef Mestergruppen AS.

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST, Happy Homes och Colorama. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med ca 275 butiker över hela landet och tillsammans med ca 170 butiker inom färgfackhandeln har man ett av Sveriges största butiksnät. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 14 miljarder kronor.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten